Heeft u pijn of klachten? Zie hoe Livit Ottobock Care u hiermee kan helpen.

Bovenbeen

U gebruikt uw benen de hele dag door, zoals bij het lopen, staan of sporten. Als u uw benen niet kunt bewegen zoals gewenst, verhinderen ze het dagelijks functioneren. Dit zorgt voor pijn en frustratie. Bovenbeenklachten kunnen vele oorzaken hebben.

Meer over Bovenbeen

Bovenrug

De rug geeft het lichaam een rechte houding, beschermt het ruggenmerg en helpt mee de romp te bewegen. De rug bestaat uit vele spieren, wervels, banden en tussenwervelschijven. Maar ook uw buik- en bekkenspieren werken samen met de rugspieren en houden de ‘core’ (het centrum van uw lichaam) in evenwicht. Drie op de vier mensen krijgen in hun leven rugklachten.

Meer over Bovenrug

Buik en Romp

De buik- en heupspieren werken samen met de rugspieren en houden de ‘core’ (het centrum van je lichaam) zo in evenwicht.

Meer over Buik en Romp

Elleboog

De meest voorkomende klachten aan de elleboog zijn een tennisarm en een golferselleboog. U hoeft niet te tennissen of te golfen om hier last van te hebben. Bij een tennisarm is er pijn aan de buitenzijde van de elleboog. U voelt pijn bij het maken van een vuist en merkt krachtverlies.

Meer over Elleboog

Enkel

De enkel is het gewricht dat de voet met het onderbeen verbindt. Het is een scharniergewricht dat je onder andere gebruikt om te lopen, zwemmen of te sporten. Pijn in de enkel is een serieuze belemmering om dagelijks goed te functioneren.

Meer over Enkel

Hoofd

Het hoofd is een belangrijk en veelomvattend lichaamsdeel. Het bevat zintuigen als de ogen, oren en neus. En een orgaan als de hersenen. Hoe bescherm je deze lichaamsdelen als veilig bewegen niet vanzelfsprekend is, en hoe verzacht je schade die je hebt opgelopen?

Meer over Hoofd

Onderrug

Uw rug geeft het lichaam een rechte houding, beschermt het ruggenmerg en helpt mee de romp te bewegen. De rug bestaat uit vele spieren, wervels, banden en tussenwervelschijven. Maar ook uw buik- en bekkenspieren werken samen met de rugspieren en houden uw‘core’ (het centrum van uw lichaam) in evenwicht.

Meer over Onderrug

Pols

Je pols verbindt de onderarm met de hand. Je gebruikt je handen heel de dag in verschillende posities. Je pols zorgt ervoor dat die posities gemaakt kunnen worden. Bij klachten aan de pols worden alledaagse handelingen beperkt door pijnklachten.

Meer over Pols

Hand

U gebruikt uw hand heel de dag door. Vanzelfsprekend om dingen mee vast te pakken, maar door de zenuweinden in de vingers is het ook ons belangrijkste tastzintuig. Hoe vaak u uw hand gebruikt, merkt u pas echt wanneer u er last van heeft. Handklachten komen veel voor. Ongeveer 1 op de 8 mensen krijgt ermee te maken.

Meer over Hand

Heup, bekken en lies

Je buik- en heupspieren werken samen met de rugspieren en houden uw ‘core’ (het centrum van je lichaam) zo in evenwicht. Heupklachten komen vaak voor. Pijn in de heupen is pijn rond het bekken, de onderrug en de heupen.

Meer over Heup, bekken en lies

Knie

Je knie is het gewricht tussen het boven – en onderbeen. Je gebruikt je knie heel de dag door, zoals bij het lopen, zitten en staan. De meest knieklachten ontstaan door sport en slijtage aan het kraakbeen.

Meer over Knie

Nek

Het hoofd beweegt van links naar rechts, van voor naar achteren en van boven naar beneden. Die beweeglijkheid is te danken aan de nek. Ook wordt uw hoofd door de nek gedragen. De nek moet dus sterk en flexibel zijn om het hoofd te bewegen zoals u dat wilt.

Meer over Nek

Onderbeen

U gebruikt uw benen de hele dag door, zoals bij het lopen, staan of sporten. Als u uw benen niet kunt bewegen zoals gewenst, verhinderen ze het dagelijks functioneren. Dit zorgt voor pijn en frustratie. Onderbeenklachten kunnen vele oorzaken hebben.

Meer over Onderbeen

Schouder

Bij schouderklachten is er pijn in en rond het schoudergewricht en vaak ook in de bovenarm. Klachten aan de schouder kunnen het dagelijks leven flink belemmeren. Als u de schouder niet kunt bewegen zoals gewenst, verhindert dit het dagelijks functioneren.

Meer over Schouder

Voet

U gebruikt de voeten de hele dag, dus als u er last van heeft, is dat vervelend. Pijn in de voeten hoeft niet te ontstaan in de voet. De oorzaak van de pijn kan elders in het lichaam zijn. Het omgekeerde is ook waar; pijn in je been, heup, of zelfs onderrug, kan veroorzaakt worden door de voeten.

Meer over Voet

Aandoeningen per lichaamsdeel

Klik op het lichaamsdeel waar uw klacht zit en zoek op indicatie.

Wij helpen u graag met vrijer bewegen en leven

Bij Livit Ottobock Care vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen. En daar hebben we alles voor over.

Op 450 plekken in het land zetten wij ons met 475 collega’s in voor de bewegingsvrijheid van ruim 100.000 medemensen voor wie deze vrijheid niet of niet meer vanzelfsprekend is. Dit doen we vanuit diverse achtergronden en specialismen. Onze adviseurs en consulenten geven dagelijks persoonlijk bewegingsadvies en meten orthopedische hulpmiddelen aan bij onze klanten.

U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Welke ondersteuning u nodig heeft, bepalen we meestal samen met uw huisarts of specialist.

Samen zijn wij Livit Ottobock Care en wij helpen u graag met vrijer bewegen en leven.

Hulp nodig?

Maak een afspraak met een adviseur of schakel onze klantenservice in.