Heeft u klachten aan uw enkel?

De enkel is het gewricht dat de voet met het onderbeen verbindt. Het is een scharniergewricht dat je onder andere gebruikt om te lopen, zwemmen of te sporten. Pijn in de enkel is een serieuze belemmering om dagelijks goed te functioneren.

Hulp bij enkelklachten

De meeste enkelklachten ontstaan door onverwachte bewegingen, waarvan verstuiking de meest voorkomende is. Dit wordt ook wel verzwikking genoemd, en is pijn die je voelt doordat de buitenbanden van het gewricht te ver uitrekken of scheuren. Deze klachten zijn te behandelen door een fysiotherapeut. Verder moet uw enkel rust krijgen om de pijn te verminderen en herstel te bevorderen.

Hoe Livit Ottobock Care helpt bij enkelklachten

Een enkelbrace wordt ingezet om klachten rondom het enkelgewricht te verhelpen. Immers, hoe compacter en stabieler het enkelgewricht blijft tijdens het bewegen, hoe minder pijn u zult ervaren. Een enkelbrace biedt die ondersteuning. Bovendien versnelt een enkelbrace het genezingsproces, doordat het aangedane gewricht niet onnodig wordt belast. Welke enkelbrace het beste bij u past hangt onder andere af van de aard van de klachten en hoe u het product wilt gaan gebruiken. Meer weten over de juiste enkelbrace? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Over Livit

Wij zijn Livit Ottobock Care, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Soms hebben we de oplossing in ons assortiment, soms maken we het speciaal voor u op maat.

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee je weer vrij(er) kunt bewegen.