Romp & Buik braces

Als de romp – het gebied tussen de schouders en heupen – ondersteuning nodig heeft, gecorrigeerd of beschermd moet worden, krijgt u een romp- of buikbrace voorgeschreven.

Rompbrace Buikbrace - Livit Ottobock Care

Vind een Livit romp & buik braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 163 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over romp & buik braces

  • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  • Orthesen die u bij Livit Ottobock Care hebt laten aanmeten, worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van je orthese toch van de order afzien? Dan...

  • Nee, als een orthese (brace, spalk of bandage) wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere uitvoering.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal...

  • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer informatie over romp & buik braces

Confectie braces zijn oplossingen die we uit voorraad kunnen leveren in standaardmaten. Als deze niet bij u passen of de juiste functionaliteit bieden, hebben we een groot assortiment maatwerkoplossingen.

Onder confectie braces vallen bijvoorbeeld de stomabandage, navelbreukband, kinderkorset en een korset. U kunt ook voor deze producten bij uw adviseur terecht. De adviseur zorgt ervoor dat het product voldoet aan uw persoonlijke situatie en is aanspreekpunt voor de nazorg.

Maatwerk braces worden gemaakt van kunststof, leer, stof of combinaties hiervan in onze eigen werkplaats in Dordrecht. Hier werken specialisten die uw persoonlijke orthese maken en ervoor zorgen dat u deze snel geleverd krijgt waar u dat wilt.