Armprothesen

Als u een (deel van uw) arm moet missen vanwege een aangeboren afwijking of door een ziekte of trauma, dan kunt u kiezen voor een armprothese.

Een armprothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat (een deel van) uw arm vervangt en waarmee u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt functioneren. Er zijn prothesen op maat voor uw schouder, bovenarm, onderarm, hand en vingers.

De armprothesen van Livit zijn onder te verdelen in drie functieniveaus:

Cosmetische Siliconen handCosmetische armprothese

Een cosmetische armprothese ziet eruit als een gewone arm, maar kan niet bewegen. De prothese is bedoeld om uw lichaam compleet te maken, maar vergroot ook de functionaliteit van uw arm. Er zijn cosmetische prothesen voor uw schouder, bovenarm, onderarm, hand en vingers.

 

Passieve armprothese

Passieve arm protheseEen passieve armprothese maakt uw dagelijkse leven gemakkelijker. De passieve armprothese zelf kan niet bewegen, maar u kunt de prothese met uw andere hand besturen. Eenvoudige handelingen zoals duwen, trekken, iets vastpakken of verschuiven worden hiermee gemakkelijker. Er zijn passieve prothesen voor uw schouder, bovenarm, onderarm, hand en vingers.

Actieve armprothese

Een actieve armprothese kan, anders dan alle andere armprothesen, wél bewegen. De aansturing van de actieve armprothese kan op verschillende manieren:

Mechanische aansturing

Met een mechanische aansturing zorgt u er met uw eigen lichaam voor dat de prothese functioneert.

 

 

 

 

 

 

 

Myo-elektrische aansturing

Er zijn ook actieve armprothesen met myo-elektrische aansturing. De spieren in uw arm geven via elektroden signalen door aan uw prothese. De prothese zet die signalen om in een beweging die ervoor zorgt dat uw pols en/of hand ook echt kan bewegen.

Of dit type prothese ook voor u geschikt is hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw orthopedisch adviseur kan u hier meer over vertellen.

Myo elektrische onderarm prothese

 

 

 

 

 

 

Cosmetische prothese

Levensechte benen, armen, handen, vingers en voeten

Lees meer

'Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn vingers bewegen, ze bewegen ook echt'

Al mijn hele leven voel ik het bewegen van mijn vingers. Ook nadat mijn hand werd geamputeerd had ik het gevoel dat m’n vingers bewogen. Gelukkig maar, want dat is één van de voorwaarden om de Bebionic - een handprothese die de functie van de originele hand nabootst - te kunnen dragen.

Lees het hele verhaal

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer