Steunzolen in Veiligheidsschoenen

Steunzolen in Veiligheidsschoenen

Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Wij maken en leveren veiligheidsschoenen en steunzolen, maar wij mogen als erkend bedrijf ook alle (orthopedische) aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van de schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop! Wij vertellen u graag meer over de diverse aanpassingen en onze werkwijze.

 

Maak een afspraak

Certificering Steunzolen

Het is belangrijk dat u gezond en veilig kunt werken. Veiligheidsschoenen beschermen u gedurende de werkdag en het is belangrijk dat deze comfortabel en veilig zijn. Draagt u in uw vrije tijd steunzolen? Dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden. Maar wat veel mensen niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen ook aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen. Een gecertificeerde veiligheidsschoen en een steunzool afkomstig van een podotherapeut of orthopedisch bedrijf maken nog niet dat de werkgever per definitie aan de wet voldoet, maar juist de combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

Livit Ottobock Care mag als erkend bedrijf voor vele merken alle orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop!

Uw voeten in veilige handen

U draagt veiligheidsschoenen voor uw werk, of bent verplicht deze binnenkort te gaan dragen. Dan is het belangrijk dat deze u optimaal beschermen én comfortabel zitten. Met de juiste steunzolen of orthopedische aanpassing aan uw veiligheidsschoen verdwijnen of verminderen uw pijnklachten, zodat u er de hele dag prettig op kunt werken. Hiervoor bent u bij Livit aan het juiste adres.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Steunzolen
Steunzolen
10
8,4
372 beoordelingen

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Het is belangrijk dat u een steunzool kiest die speciaal geschikt is voor gebruik in veiligheidsschoenen. Als u een willekeurige steunzool gebruikt in een veiligheidsschoen, voldoet deze niet meer aan de veiligheidseisen die vanuit wet- en regelgeving gesteld zijn. Zowel u als uw werkgever lopen dan risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

Wij maken steunzolen op maat voor plaatsing in veiligheidsschoenen. Hierbij werken wij samen met een aantal leveranciers van veiligheidsschoenen, zoals Emma, Atlas, Elten, HKS , Bata, Baltes, HAIX, Grisport en Uvex en kan Livit voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.waarbij wij de schoenen mogen aanpassen voor steunzolen.

Orthopedische Veiligheidsschoenen

Draagt u in het dagelijks leven volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen en bent u verplicht veiligheidsschoenen te dragen tijdens uw werk? Ook hier heeft Livit een gecertificeerde oplossing voor: op maat gemaakte veiligheidsschoenen.

Maak hiervoor een afspraak bij de Livit vestiging bij u in de buurt

Onze orthopedisch schoenadviseur brengt samen met uw klachten en behoeften in kaart en samen met uw werkgever komen we tot de beste oplossing. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding via het UWV. Wij helpen u graag met de aanvraag.

Borging van certificering

Voor veiligheidsschoenen gelden strenge wettelijke eisen en normeringen. Dit is de Europese norm EN ISO20345:2011. Zowel u, als uw werkgever lopen veiligheidsrisico’s en zijn aansprakelijk als blijkt dat er niet aan deze norm is voldaan. Zo mag een orthopedische aanpassing – zoals een steunzool, een schoenaanpassing of een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen – alleen gemaakt worden door een bedrijf dat de certificering kan garanderen en borgen. Livit is zo’n bedrijf. Wij kunnen de veiligheid en de certificering conform de Europese normen garanderen

Hoe werkt het aanmeten ?

  1. U heeft uw (nieuwe) veiligheidsschoenen van uw werkgever in bezit en deze zijn van leverancier Emma, Atlas, Elten, HKS , Bata,Uvex, Haix, Grisport, Baltesen LOWA.
  2. Uw werkgever of de leverancier van de schoenen verwijst u naar Livit Orthopedie
  3. U maakt een afspraak bij de dichtstbijzijnde Livit vestiging
  4. Neem uw schoenen mee naar de afspraak. Uw schoenen blijven in verband met de borging van de certificering gedurende de levertijd bij Livit
  5. De Livit adviseur bespreekt de klachten en oplossingen met u
  6. Na goedkeuring van de kosten door uw werkgever, voeren wij de aanpassing(en) aan uw veiligheidsschoenen uit