Steunkousen

Steunkousen

Steunkousen of therapeutisch elastische kousen geven u veel verlichting als u last heeft van de doorbloeding van uw armen of benen.

Steunkousen zijn kousen voor je armen of benen die door druk van buitenaf ervoor zorgen dat het bloed door je bloedvaten beter kan stromen en overtollig vocht afgedreven kan worden. Ze zijn er in verschillende kleuren, diktes, maten en drukklassen. Welk type  steunkous voor u het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie, uw leeftijd, uw beroep en uw levensstijl.

Livit maakt een onderscheid tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK). Steunkousen hebben een drukklasse 1, geven steun bij lichte problemen en worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK) zijn verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4 en worden ingezet bij zwaardere klachten. Dit type kousen wordt wel vergoed door uw zorgverzekeraar.

Naast de druk van de kous is de stijfheid ook een belangrijke factor bij het dragen van steunkousen. Kousen met een hogere stijfheid, zoals de kousen van Livit, blijven beter in vorm en gaan langer mee.

Typen kousen en kousenartikelen:

Therapeutisch elastische kousen (TEK)

Steunkousen in drukklasse 2, 3 en 4.

Lees meer

Steunkousen (voor milde klachten en preventie)

Steunkousen in drukklasse 1.

Lees meer

Aantrekhulpen en aanverwante artikelen

Aantrekhulpen vergemakkelijken het aantrekken van steunkousen.

Lees meer

Bij welke klachten helpen Steunkousen?

Steunkousen kunnen verlichting geven bij de volgende medische indicaties en lichamelijke klachten:

cta image

Maak een afspraak

Ruim 10.000 tevreden kousendragers gingen u voor, dus gun uzelf de verlichting die het dragen van steunkousen u kan bieden en maak vandaag nog een afspraak met een van onze consulenten.

Afspraak Maken

Hoe laat ik Steunkousen aanmeten?

Voor meer informatie over het aanmeten van steunkousen zie ook: “steunkousen aanmeten. Hoe werkt dat?”

Veelgestelde Vragen

Extra paar kousen of aantrekhulp nodig?

Heeft u een extra paar steunkousen voor eigen rekening? Of een paar reiskousen, lotion of een handig aantrek hulpmiddel? Bestellen gaat eenvoudig en snel op Steunkousen.nl
U heeft de bestelling snel in huis en de kwaliteit is zoals u die van Livit gewend bent. U kunt 100% vertrouwen op uw eigen merk en pasvorm.

Steunkousen.nl

Lees de ervaringen van onze klanten!

beoordeling

Sandra

Vakkundig, goed advies er wordt goed geadviseerd en nauwkeurig opgemeten. Zeer vriendelijk personeel prima bedrijf

beoordeling

Willem Prins

Wegens ziekte werd een geplande afspraak geannuleerd, er wordt direct gekeken naar een andere afspraak met mogelijkheden in de buurt en op korte termijn. Andere afspraak was bij mij in het dorp, kon erop de fiets naar toe en geen wachttijd. Consulente nam de tijd en deed goede voorstellen m.b.t. tot andere kous aan andere been.

beoordeling

Zyuli Wobma

Echte serieuze vakmensen. Behalve professioneel (kennis van zaken, beleefd, stipt, keurig) zijn ze vriendelijk, attent, informatief, behulpzaam, begripvol, open en eerlijk. Zeer tevreden en blij met deze meer dan prettige ervaring van de Livit professionals.,

beoordeling

Jessie

De hulp die Livit mij bood toen ik aanhoudende voetklachten had heeft een enorme impact gemaakt op mijn dagelijks leven: ik kan weer naar hartelust wandelen! Het personeel is inlevend en deskundig. Zeker een aanrader!

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer