Steunkousen

Steunkousen

Als u problemen heeft met de doorbloeding in uw benen of armen kunnen steunkousen of therapeutisch elastische kousen (TEK) verlichting geven.

Steunkousen zijn er in verschillende kleuren, diktes, maten en drukklassen. Welke steunkous voor u het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie, uw leeftijd, uw beroep en uw levensstijl.

Verschillende Steunkousen.

Livit maakt een onderscheid tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK). Steunkousen hebben een drukklasse 1 en geven steun bij lichte problemen. Therapeutisch elastische kousen (TEK) zijn verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4 en hebben een therapeutische werking.

Steunkousen (voor milde klachten en preventie)

Steunkousen in drukklasse 1.

Lees meer

Therapeutisch elastische kousen (TEK)

Steunkousen in drukklasse 2, 3 en 4.

Lees meer

Steunkousen Drukklasse 1, 2, 3 & 4.

Er is een verschil tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK). Steunkousen zijn kousen in drukklasse 1 en geven steun bij relatief lichte problemen. Deze kousen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK), verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4, worden ingezet bij ernstiger klachten. Deze kousen worden wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Elastische kousen zijn te onderscheiden aan de hand van de hoeveelheid druk die op de enkels wordt uitgeoefend. Welke hoeveelheid druk u nodig heeft hangt af van uw klachten. Onze consulenten hebben jarenlange ervaring met het aanmeten van steunkousen en weten precies welke kousen het meest geschikt zijn voor uw specifieke klachten.

Afgezien van de druk die de kousen u bieden is de stijfheid van de kousen ook een belangrijke factor. Livit steunkousen bieden een hoge stijfheid waardoor het uitrekken van de kous actiever wordt tegengegaan. Hierdoor helpen Livit steunkousen beter tegen klachten dan normale steunkousen met een lagere stijfheid. Een ander voordeel is dat onze steunkousen met hoge stijfheid een langere levensduur hebben.

Steunkousen aanmeten, hoe werkt dat?

Vanaf uw eerste afspraak bij Livit tot het moment dat u uw steunkousen voor het eerst draagt zit 1 á 2 weken. In een kort filmpje leggen wij uit wat u kunt verwachten wanneer u steunkousen laat aanmeten.

Voor meer informatie over het aanmeten van steunkousen zie ook: “steunkousen aanmeten. Hoe werkt dat?”

Bij welke klachten helpen Steunkousen?

Een steunkous helpt de bloedcirculatie te stimuleren door van buitenaf druk uit te oefenen op het weefsel. Hierdoor verbetert de doorstroming van het bloed en de afvoer van afvalstoffen in armen en benen en nemen uw klachten af.

Steunkousen kunnen verlichting geven bij de volgende medische indicaties en lichamelijke klachten.

  • Diabetes
  • Dikke enkels
  • Lymfoedeem
  • Nabehandeling bij een operatie
  • Open been
  • Pijnlijke en/of vermoeide benen
  • Reuma
  • Spataderen
  • Trombose
  • Zwangerschap
cta image

Kom langs bij een van onze adviseurs

Bij uw eerste bezoek aan Livit bespreken wij samen uw klachten en maken wij een analyse. Daarna meten wij u de steunkousen aan.

Afspraak Maken

Van welk materiaal zijn de kousen gemaakt en hoe worden ze gebreid?

Therapeutisch elastische kousen hebben als basismaterialen: rubber, synthetisch rubber zoals polyurethaan, katoen en polyamide. De Livit consulent adviseert u over de materialen en de eigenschappen van deze materialen.

Vlakbrei of rondbrei?

Hoogwaardige Therapeutisch elastische kousen worden gebreid. Er zijn 2 verschillende manieren hoe de kousen gebreid worden: rondgebreid en vlakgebreid. De rondgebreide kousen zijn gebreid als een soort buis en hebben geen naad in de kous. Een vlakgebreide kous wordt als één lap gebreid. Deze lap wordt vervolgens aan de achterkant aan elkaar vastgemaakt. Deze kousen hebben dus wel een naad.

Aantrekhulp Steunkousen. Hoe trek ik mijn steunkousen aan en uit?

Als u uw nieuwe steunkousen komt ophalen, laat uw consulent zien hoe u de steunkousen aan- en uittrekt.
Gaat dit moeizaam, bijvoorbeeld omdat u minder kracht in uw handen heeft of omdat u last heeft van rugklachten? Dan zijn er hulpmiddelen beschikbaar die het aan- en uittrekken gemakkelijker maken.

Lees meer over het aan- en uittrekken van steunkousen en de verschillende categorieën hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij het aan- en uittrekken van steunkousen op “Hoe trek ik mijn steunkousen aan- en uit?”

Steunkousen Vergoeding?

Wat kosten steunkousen? En worden Steunkousen vergoed?

Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit uw basisverzekering, maar komen wel ten laste van uw eigen risico. U heeft een medische indicatie van uw arts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Livit heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Uw Livit consulent verzorgt de aanvraag en de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Meestal krijgt u twee paar kousen per 12 of 14 maanden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Aan- en uittrekhulp.

Ook sommige aan- en uittrek hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding verschilt per verzekeraar, uw consulent kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over vergoedingen zie ook “Wat kosten steunkousen? En worden ze vergoed?”

Steunkousen online bestellen?

Extra paar steunkousen voor eigen rekening? Of een paar reiskousen, lotion of een handig aantrek hulpmiddel? Bestellen gaat eenvoudig en snel op Steunkousen.nl
U heeft de bestelling snel in huis en de kwaliteit is zoals u die van Livit gewend bent. U kunt 100% vertrouwen op uw eigen merk en pasvorm.

Steunkousen.nl

Veelgestelde Vragen

Lees de ervaringen van onze klanten!

beoordeling

Sandra

Vakkundig, goed advies er wordt goed geadviseerd en nauwkeurig opgemeten. Zeer vriendelijk personeel prima bedrijf

beoordeling

Willem Prins

Wegens ziekte werd een geplande afspraak geannuleerd, er wordt direct gekeken naar een andere afspraak met mogelijkheden in de buurt en op korte termijn. Andere afspraak was bij mij in het dorp, kon erop de fiets naar toe en geen wachttijd. Consulente nam de tijd en deed goede voorstellen m.b.t. tot andere kous aan andere been.

beoordeling

Zyuli Wobma

Echte serieuze vakmensen. Behalve professioneel (kennis van zaken, beleefd, stipt, keurig) zijn ze vriendelijk, attent, informatief, behulpzaam, begripvol, open en eerlijk. Zeer tevreden en blij met deze meer dan prettige ervaring van de Livit professionals.,

beoordeling

Jessie

De hulp die Livit mij bood toen ik aanhoudende voetklachten had heeft een enorme impact gemaakt op mijn dagelijks leven: ik kan weer naar hartelust wandelen! Het personeel is inlevend en deskundig. Zeker een aanrader!

Over Livit

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren, mee te denken en te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen. En daar hebben we alles voor over.

cta image

Landelijke dekking

Livit heeft wel 400 locaties in heel Nederland. Bekijk onze vestigingen bij u in de buurt.

Vind Locatie

Wilt u meer informatie over onze steunkousen?

Meer informatie over het gebruik van steunkousen? Klik hieronder op de links om onze product folder en gebruikershandleiding te lezen. Daarin staat alles wat u moet weten over de steunkousen van Livit.

Product folder Steunkousen

Flyer Steunkousen

Gebruikershandleiding Steunkousen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer