Steunkousen

Steunkousen zijn kousen voor uw armen of benen die door druk van buitenaf ervoor zorgen dat het bloed door de bloedvaten beter kan stromen en overtollig vocht afgedreven kan worden. Ze zijn er in verschillende kleuren, diktes, maten en drukklassen. Welk type steunkous het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie,  leeftijd, beroep en levensstijl.

Steunkousen

Vind een Livit steunkousen locatie bij u in de buurt

Met meer dan 163 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over steunkousen

 • Steunkousen kunnen verlichting geven bij vele medische indicaties en lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld diabetes, oedeem, spataderen, trombose en zware benen.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Therapeutisch elastische kousen behouden hun werking ongeveer zes tot zeven maanden. Je ontvangt minimaal twee paar of twee stuks. Door ze om en om te dragen, werken de kousen het meest optimaal gedurende 12 tot 14 maanden. Klik op onderstaande button...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Nieuwe kousen geven optimale druk. Dat voelt strak aan, maar wordt al snel weer comfortabel. Naarmate u de kousen langer draagt, kunnen ze druk gaan verliezen. Daarom is het belangrijk dat u de kousen elk jaar laat nakijken.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Compressiekousen zijn hulpmiddelen bij (ernstige) problemen met de doorbloeding. Ook bij aandoeningen als reuma en diabetes worden ze ingezet. Medische compressiekousen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen (drukklasse 2, 3 of 4). Ze zijn ook wel bekend als therapeutisch elastische kousen...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Op de functionaliteit van de kousen heeft u drie maanden garantie en op de pasvorm één maand. Uiteraard kunt u alleen van onze garantieregeling gebruikmaken als u de kous op de juiste manier gebruikt. Ontstaan er problemen met uw kousen...

  Lees uitgebreid antwoord
Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer informatie over steunkousen

Steunkousen of therapeutisch elastische kousen geven veel verlichting als u last heeft van slechte doorbloeding van de armen of benen.

Livit Ottobock Care maakt een onderscheid tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK). Steunkousen hebben een drukklasse 1, geven steun bij lichte problemen en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK) zijn verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4 en worden ingezet bij zwaardere klachten. Dit type kousen wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Naast de druk van de kous is de stijfheid ook een belangrijke factor bij het dragen van steunkousen. Kousen met een hogere stijfheid, zoals de kousen van Livit, blijven beter in vorm en gaan langer mee.