Steunkousen

Steunkousen zijn kousen voor uw armen of benen die door druk van buitenaf ervoor zorgen dat het bloed door de bloedvaten beter kan stromen en overtollig vocht afgedreven kan worden. Ze zijn er in verschillende kleuren, diktes, maten en drukklassen. Welk type steunkous het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie,  leeftijd, beroep en levensstijl.

Steunkousen

Vind een Livit steunkousen locatie bij u in de buurt

Met meer dan 153 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over steunkousen

 • Steunkousen kunnen verlichting geven bij vele medische indicaties en lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld diabetes, oedeem, spataderen, trombose en zware benen.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Therapeutisch elastische kousen behouden hun werking ongeveer zes tot zeven maanden. Je ontvangt minimaal twee paar of twee stuks. Door ze om en om te dragen, werken de kousen het meest optimaal gedurende 12 tot 14 maanden. Klik op onderstaande button...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Nieuwe kousen geven optimale druk. Dat voelt strak aan, maar wordt al snel weer comfortabel. Naarmate u de kousen langer draagt, kunnen ze druk gaan verliezen. Daarom is het belangrijk dat u de kousen elk jaar laat nakijken.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Compressiekousen zijn hulpmiddelen bij (ernstige) problemen met de doorbloeding. Ook bij aandoeningen als reuma en diabetes worden ze ingezet. Medische compressiekousen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen (drukklasse 2, 3 of 4). Ze zijn ook wel bekend als therapeutisch elastische kousen...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Op de functionaliteit van de kousen heeft u drie maanden garantie en op de pasvorm één maand. Uiteraard kunt u alleen van onze garantieregeling gebruikmaken als u de kous op de juiste manier gebruikt. Ontstaan er problemen met uw kousen...

  Lees uitgebreid antwoord
Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer informatie over steunkousen

Steunkousen of therapeutisch elastische kousen geven veel verlichting als u last heeft van slechte doorbloeding van de armen of benen.

Livit Ottobock Care maakt een onderscheid tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK). Steunkousen hebben een drukklasse 1, geven steun bij lichte problemen en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK) zijn verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4 en worden ingezet bij zwaardere klachten. Dit type kousen wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Naast de druk van de kous is de stijfheid ook een belangrijke factor bij het dragen van steunkousen. Kousen met een hogere stijfheid, zoals de kousen van Livit, blijven beter in vorm en gaan langer mee.

Steunkousen kopen

Het kiezen van de juiste steunkousen is cruciaal voor het stimuleren van uw bloedsomloop en het voorkomen van opgehoopt vocht. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over de beste keuze voor uw specifieke situatie, waarbij we rekening houden met medische indicaties, levensstijl en persoonlijke voorkeuren.

Steunkousen aanmeten

Het aanmeten van steunkousen bij Livit is een zorgvuldig proces dat afgestemd is op uw persoonlijke situatie en behoeften. Tijdens de afspraak met onze consulent meten we uw maten op en kijken welke steunkous het beste bij uw klachten en medische indicatie past. 

Vervolgens plannen we een tweede afspraak in voor het afleveren en passen van uw steunkousen. Daarnaast leggen we tijdens deze afspraak uit hoe u de kousen aan- en uittrekt. Eventueel kunnen we bij een verminderde handfunctie of rugklachten helpen bij een passend (aantrek)hulpmiddel.

Maak een afspraak voor het aanmeten van kousen

Soorten steunkousen

Er zijn verschillende soorten steunkousen beschikbaar voor diverse behoeften of medische redenen. Bij Livit Ottobock Care kunt u terecht voor onder andere:

Medische steunkousen 

Medische steunkousen, ook wel bekend als Therapeutisch Elastische Kousen (TEK), hebben een therapeutische werking en worden altijd voorgeschreven door een arts of specialist.

Lees meer over onze medische steunkousen

Steunkousen voor tijdens de zwangerschap 

Zwangerschapskousen zijn speciaal ontworpen om de bloedsomloop tijdens de zwangerschap te bevorderen. Hierdoor krijg je minder snel last van zware en vermoeide benen, bovendien voorkomen steunkousen ook het ontstaan van nog meer spataderen tijdens de zwangerschap.

Bestel zwangerschapskousen in onze webshop

Steunkousen voor in het vliegtuig 

Compressiekousen voor in het vliegtuig zijn speciaal ontworpen om klachten zoals reizigerstrombose en opgezwollen benen tegen te gaan. Door de compressie die de kousen uitoefenen op uw benen worden opgehoopte afvalstoffen weggevoerd. Steunkousen dragen bij aan een aangename en ontspannen vlucht.

Bestel reissteunkousen in onze webshop

Compressiekousen voor heren 

Steunkousen voor heren bieden niet alleen ondersteuning en compressie, maar ook stijl. De moderne heren compressiekousen zijn niet te onderscheiden van reguliere sokken of kousen.  Deze steunkousen zijn ideaal voor mannen met een zittend beroep of beroepen waarin je juist de hele dag staat. Zo helpen heren steunkousen om de bloedsomloop in uw benen te verbeteren en klachten te verminderen.

Bestel heren compressiekousen in onze webshop