Klantverhalen

We gingen in gesprek met een aantal klanten. Ze vertelden over hun leven: wat voor werk ze doen, waar ze dagelijks mee bezig zijn. En over hun ambities, hobby’s en sport.

Wilt u meer weten? Lees de inspirerende verhalen.

PierLuigi

Hoe Pierluigi van een nood een deugt maakt

Had je Pierluigi een paar jaar geleden gezegd dat hij nu een aanstormend talent op de 100 en 200 meter sprint zou zijn, dan had hij je nooit geloofd. En al helemaal niet op een sportblade. Hij, hardlopen? Zo hard dat het Olympisch niveau zou kunnen worden? Zonder zijn linker onderbeen? Ondenkbaar! Toch werd zijn leven niet veel later compleet op zijn kop gezet.

Lisanne-draagt-silversplint-Livit-ottobock-Care

Lisanne

Lisanne leeft onbeperkt binnen haar eigen mogelijkheden

Bindweefsel is de lijm van je lichaam. Maar wat als die lijn te slap is? Bij Lisanne van der Pligt, 27, is dat het geval en dan is bewegen opeens niet meer zo vanzelfsprekend en automatisch als je gewend bent. Doordat de banden rondom haar gewrichten niet doen wat ze horen te doen, moeten haar spieren extra hard werken, waardoor ze continu pijn in haar lichaam en spieren heeft.

Kinderrevalidatie Expert - Livit Ottobock Care

Anne en Bart

Anne en Bart zijn uniek. Niet om wat ze hebben, maar om wie ze zijn

Bart (4 jaar) en Anne hebben allebei cerebrale parese (CP). Een houding- en bewegingsstoornis die wordt veroorzaakt door een beschadiging van de hersenen voor of tijdens de geboorte of in het eerste jaar na de geboorte. Anne: ’Ieder mens wil uniek zijn, maar dan wel graag om wie je bent en niet om wat je hebt. We werken regelmatig mee aan onderzoeken, maar we kijken daarbij heel kritisch naar waar het ons ondersteunt en verder helpt of waar het ons alleen maar belast in het belang van de wetenschap.’

Jacqueline 2 - Livit ottobock care

Jacqueline

Jacqueline runt een boerenbedrijf op een bovenbeenprothese

Ze was 27 jaar, net getrouwd en niets stond Jacqueline in de weg om een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ leven te leiden. Tot die ene bewuste dag ruim 20 jaar geleden ‘Ik werkte als operator bij een fritesfabriek en had net wat spullen in een goederenlift gezet. De lift leek het niet te doen en zoals je vroeger wel eens een tik op de televisie gaf als die stoorde, zo gaf ik nu een onwillekeurig schopje tegen de lift, waarop deze plots met een vaart naar beneden schoot en bleef hangen. Op mijn bovenbeen.’

Echtpaar-Wieser-Livit-ottobock-care

Meneer en mevrouw Wieser

‘Wij blijven lachen, klagen kan altijd nog.’

Het leven heeft meneer en mevrouw Wieser veel gebracht, maar het heeft ze ook diabetes gegeven. De gevolgen daarvan zouden best beperkend kunnen zijn voor hun dagelijks leven, maar ze voelen zich zo vrij als een vogeltje. Wat is hun geheim en hoe is het om te leven met een prothese en op orthopedische schoenen?

Truus Slingerland

‘Zingeving is een hoger goed dan geluk.’

Truus Slingerland is een en al energie. Vrolijk, enthousiast en altijd bezig. Daarnaast is ze een toegewijd moeder, echtgenote en een dierbare vriendin voor velen. En dat allemaal met de diagnose Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS). Welke rol speelt deze aandoening in haar leven? Heeft zij daar überhaupt nog wel tijd voor?