Pols Hand & Duim braces

Als uw pols, hand of vingers niet goed functioneren, kan dit heel belemmerend zijn in het dagelijks leven. Uw vrijheid en zelfstandigheid worden erdoor beperkt. Een orthese of brace kan helpen om u te ondersteunen, om het gewricht rust te geven of juist beter te laten bewegen. Net wat u nodig heeft.

Pols Hand brace - Livit ottobock Care

Vind een Livit pols hand & duim braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 153 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over pols hand & duim braces

 • Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is...

  Lees uitgebreid antwoord
 • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Orthesen die u bij Livit Ottobock Care hebt laten aanmeten, worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van je orthese toch van de order afzien? Dan...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Nee, als een orthese (brace, spalk of bandage) wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere uitvoering.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal...

  Lees uitgebreid antwoord
Bekijk alle veelgestelde vragen

Verhaal van Lisanne

Bindweefsel is de lijm van je lichaam. Maar wat als die lijn te slap is? Bij Lisanne van der Pligt, 27, is dat het geval en dan is bewegen opeens niet meer zo vanzelfsprekend en automatisch als je gewend bent. Doordat de banden rondom haar gewrichten niet doen wat ze horen te doen, moeten haar spieren extra hard werken, waardoor ze continu pijn in haar lichaam en spieren heeft. Daarbij werken verschillende processen in haar lichaam niet zoals zou moeten. Lisanne: ‘Hier is niets aan te doen, maar dat betekent niet dat ik mij laat belemmeren in mijn leven. Ik word er vreselijk opstandig van als iemand mijn grenzen bepaald en vind dat ik iets niet kan.’

Bekijk het hele verhaal

Meer informatie over pols hand & duim braces

Pols, hand en vingerbraces bestaan in verschillende uitvoeringen, elk met zijn eigen specifieke functie, materiaal en constructie.

Confectie braces zijn oplossingen die we uit voorraad kunnen leveren in standaardmaten. Als deze niet bij u passen of de juiste functionaliteit bieden, hebben we een groot assortiment maatwerkoplossingen.

Maatwerk braces worden gemaakt van kunststof, leer, carbon of combinaties hiervan in onze eigen werkplaats in Dordrecht. Hier werken specialisten die uw persoonlijke brace maken en ervoor zorgen dat u deze snel geleverd krijgt waar u dat wilt.

Welke van deze braces het beste is in uw situatie wordt uiteraard bepaald door de ondersteuning die u nodig heeft en uw persoonlijke wensen. Samen met Livit Ottobock Care en uw specialist kiest u welke oplossing het beste bij u past.