Heeft u klachten aan uw schouder?

Bij schouderklachten is er pijn in en rond het schoudergewricht en vaak ook in de bovenarm. Klachten aan de schouder kunnen het dagelijks leven flink belemmeren. Als u de schouder niet kunt bewegen zoals gewenst, verhindert dit het dagelijks functioneren.

Hulp bij schouderklachten

De schouder is het meest beweeglijke gewricht in het lichaam. Die beweeglijkheid maakt de schouder kwetsbaar voor instabiliteit. Voor een stabiele schouder is een samenspel van meerdere gewrichten, spieren en banden (ligamenten) nodig. Bij schouderklachten heeft u pijn in en rond het schoudergewricht en vaak ook in de bovenarm. Klachten aan de schouder kunnen het dagelijks leven flink belemmeren. Als u de schouder niet kunt bewegen zoals gewenst, verhindert dit het dagelijks functioneren. Dit zorgt voor pijn en frustratie. Schouderklachten kunnen vele oorzaken hebben.

Hoe Livit Ottobock Care helpt bij schouderklachten

Een schouderbrace, ook wel schouderorthese of schouderbandage genoemd, zorgt voor ondersteuning en stabilisatie van het schoudergewricht. Bij pijn of een breuk in het schoudergewricht, is het noodzakelijk om de schouder rust te geven om zich te herstellen. Een schouderbrace biedt deze ondersteuning. Een schouderbrace kan in verschillende modellen en materialen worden geleverd. Uw orthopedisch adviseur kan u vertellen welke schouderbrace het meest geschikt voor u is.

Over Livit

Wij zijn Livit Ottobock Care, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Soms hebben we de oplossing in ons assortiment, soms maken we het speciaal voor u op maat.

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee je weer vrij(er) kunt bewegen.