Heeft u klachten aan uw bovenrug?

De rug geeft het lichaam een rechte houding, beschermt het ruggenmerg en helpt mee de romp te bewegen. De rug bestaat uit vele spieren, wervels, banden en tussenwervelschijven. Maar ook uw buik- en bekkenspieren werken samen met de rugspieren en houden de ‘core’ (het centrum van uw lichaam) in evenwicht. Drie op de vier mensen krijgen in hun leven rugklachten.

Hulp bij klachten aan de bovenrug

Hoe Livit Ototbock Care helpt bij klachten aan de bovenrug

Een rugbrace voor de bovenrug, ook wel korset of rugband genoemd, zorgt voor ondersteuning van de rug en dient ter preventie of behandeling van hoge rugpijn. Ook tijdens de herstelperiode na een zware operatie, of bij instabiliteitsklachten kan een rugbrace helpen. Door het dragen van een rugbrace komt er uitwendige druk (compressie)op je rugspieren, zodat u minder pijn ervaart en de bovenrug goed ondersteund wordt. Een rugbrace voor de bovenrug kan in verschillende modellen en materialen worden geleverd. Uw orthopedisch adviseur kan u vertellen welke brace het meest geschikt voor u is.

Over Livit Ottobock Care

Wij zijn Livit Ottobock Care, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Soms hebben we de oplossing in ons assortiment, soms maken we het speciaal voor u op maat.