Steunzolen

Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die in confectieschoenen gedragen kunnen worden. Ze bieden ondersteuning aan uw voeten en aan de voetbogen. Steunzolen worden ook wel voetzolen, inlegzolen en correctiezolen genoemd.

Steunzolen Livit Ottobock Care

Vind een Livit steunzolen locatie bij u in de buurt

Met meer dan 150 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over steunzolen

 • Steunzolen kunnen allerlei lichamelijke klachten verhelpen. Klachten als gevolg van een verkeerde lichaamshouding kunnen op verschillende plekken voorkomen. De meeste pijnklachten worden ervaren in de voet, maar kunnen ook in de enkels, de knieën, heupen, onderrug en zelfs in de...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Bij uw eerste bezoek aan Livit Ottobock Care bespreken we samen uw klachten en maken we een voetanalyse. Daarna meten we u de steunzolen aan. Het aanmeten van steunzolen of inlegzolen gebeurt met een voetafdruk. Die afdruk legt de vorm...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Uw klachten worden uitvoerig besproken, daarna worden uw voeten nauwkeurig opgemeten. Verder maken we blauwdrukken van uw voeten en bekijken we uw looppatroon.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Na twee weken kunt u uw steunzolen ophalen. Uiteraard krijgt u dan een duidelijke uitleg over hoe u uw steunzolen het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De garantie op de pasvorm van de steunzolen is 3 maanden. De garantie op het materiaal van de steunzolen is 6 maanden. Buiten de garantietermijn valt: normale slijtage, onzorgvuldig gebruik van de steunzolen en pasvormproblemen als gevolg van veranderingen in de...

  Lees uitgebreid antwoord
Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer informatie over steunzolen

Steunzolen aanmeten

Bij Livit Ottobock Care bent u aan het juiste adres voor het aanmeten van steunzolen op maat. Het aanmeten van steunzolen of inlegzolen is een zorgvuldig proces dat afgestemd is op uw klachten en behoeften. Tijdens de eerste afspraak met onze adviseurs maken we een voetafdruk.

Na het meten van uw voetafdruk gaan wij aan de slag met het op maat maken van uw steunzolen. Na ongeveer twee weken zijn uw steunzolen klaar voor gebruik. Vervolgens plaatst uw adviseur de inlegzolen in uw schoenen, controleert of de zolen goed zitten en vertelt u hoe u het beste aan uw steunzolen kunt wennen.

Maak een afspraak voor het aanmeten van steunzolen

Steunzolen kopen

Steunzolen helpen om diverse lichamelijke klachten te verhelpen. Voordat u steunzolen kunt kopen is het belangrijk om eerst een voetdrukmeting te laten maken, om voetklachten verder in kaart te brengen.

Na het uitvoeren van de voetdrukmeting helpen onze orthopedische adviseurs u verder bij het kopen van de juiste steunzolen.

Plan een voetdrukmeting in

Kosten steunzolen

Gemiddeld kosten steunzolen op maat €255 euro. Deze prijs is inclusief alle afspraken die nodig zijn om uw steunzolen naar wens te maken. Vanaf de eerste afspraak met uw adviseur tot en met de nazorg en controle van uw steunzolen. Zo bent u er zeker van dat er naderhand geen onvoorziene kosten bijkomen.

Maatwerk steunzolen vallen onder uw aanvullende verzekering. U betaalt de kosten van uw steunzolen rechtstreeks aan Livit bij ontvangst. De factuur die u van ons meekrijgt, kunt u gebruiken om de kosten zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Bekijk hier hoeveel u vergoed krijgt voor Steunzolen op maat

Soorten steunzolen

Er zijn verschillende soorten steunkousen beschikbaar voor diverse behoeften of klachten en gemaakt van diverse materialen. Bij Livit Ottobock Care kunt u terecht voor onder andere:

Steunzolen platvoeten

Met de juiste steunzolen voorkomt u klachten van een doorgezakte voet (platvoet). Steunzolen op maat van Livit helpen om de druk in de voetholte te verlichten en het verminderen van pijn als uw voeten te ver naar binnen rollen.

Lees hier meer over steunzolen voor platvoeten

Hielspoor steunzolen

Hielspoor wordt meestal veroorzaakt door overbelasting van de voeten door verschillende factoren. Gelukkig is hielspoor vaak goed te behandelen. Door het dragen van hielspoor steunzolen of een hielcup kan hielspoor in enkele weken tot maanden verholpen worden. 

Lees hier meer over hielspoor steunzolen

Orthopedie steunzolen

Orthopedische steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die u in uw eigen schoenen draagt. De voetbedden ondersteunen of corrigeren de stand van uw voeten en kunnen pijnverlichting bieden bij voet- of rugklachten. Wij maken de orthopedische steunzool voor u op maat in onze werkplaats. Hiervoor maakt u eerst eenvoudig online een afspraak bij onze orthopedisch adviseurs.

Maak hier eenvoudig een afspraak

Schoenen voor steunzolen

Bij Livit kunt u ook terecht voor een orthopedische voorziening aan uw eigen (confectie) schoenen. We spreken hiervan  als Livit orthopedische aanpassingen aanbrengt aan de schoenen die u zelf in een schoenwinkel heeft gekocht. 

Onze orthopedisch adviseurs kunnen u helpen om advies te geven om te kijken of uw schoenen geschikt zijn voor steunzolen of andere orthopedische aanpassingen.

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.