Steunzolen

Steunzolen

Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die u in uw confectieschoenen kunt dragen. Ze bieden ondersteuning aan de voeten en aan de voetbogen. Steunzolen worden ook wel voetzolen, inlegzolen en correctiezolen genoemd.

Steunzolen aanmeten, hoe werkt dat?

Bij uw eerste bezoek aan Livit bespreken we samen uw klachten en maken we een voetanalyse. Daarna meten we u de steunzolen aan. Het aanmeten van steunzolen gebeurt met een voetafdruk. Die afdruk legt de vorm van de voet vast in belaste toestand. Dat is nodig omdat de vorm van de voeten verandert bij het belasten van de voet. En het gaat juist om de ondersteuning van de voeten in belaste toestand.

Het maken van de voetafdruk wordt op één van de volgende manieren gedaan:

 • Digitale scan
  Om klachten goed in beeld te brengen, maken wij vooral gebruik van de RS digitale voetscan. De Livit adviseur brengt voetklachten, drukpunten onder de voeten en de afwikkeling van uw voeten nauwkeurig in kaart. Lees meer over dynamische voetdrukmeting.
 • Podotrack of blauwdruk
  Er wordt een afdruk van de voeten genomen, vervolgens worden de steunzolen op maat gemaakt op basis van deze afdruk.

Afhankelijk van de situatie wordt er gekozen voor de voor u meest geschikte methode voor het maken van de voetafdruk.

Na het meten van uw voetafdruk gaan wij aan de slag met het produceren van de steunzolen. Twee weken later zijn uw steunzolen klaar voor gebruik. Uw adviseur helpt u met het plaatsen van de steunzolen in uw schoenen, controleert of ze goed zitten en vertelt u hoe u het beste aan uw steunzolen kunt wennen.

In nog geen 2 minuten laten wij graag zien wat u kunt verwachten als u steunzolen laat aanmeten bij Livit. Zo bent u alvast goed voorbereid op uw eerste afspraak met een van onze adviseurs.

Meer informatie over het dragen en onderhouden van steunzolen leest u in onze producthandleiding.

Steunzolen materialen & eigenschappen.

Voor de productie van steunzolen worden verschillende materialen gebruikt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bespreken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn.

 • Alcantara
  Alcantara wordt voornamelijk gebruikt voor de bovenlaag van de steunzool. Deze stof behelst een combinatie van microvezels en bestaat voor 68% uit polyester en voor 32% uit polyurethaan. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn voelt de stof fluweelzacht aan. De stof is daarnaast slijtvast en makkelijk te reinigen.
 • E.V.A. in schuimvorm
  E.V.A. is een zacht, flexibel maar heel taai, UV- en weerbestendig, schokabsorberend, licht van gewicht en slijtvast materiaal. Alle ideale eigenschappen voor een steunzool.
 • Leer
 • Kurk
  Kurk is een licht materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Belangrijkste eigenschappen zijn: sterk elastisch, antistatisch, geluiddempend en vochtbestendig.
 • PA12
  Livit produceert sinds kort 3D geprinte steunzolen. Deze steunzolen worden met een SLS printer (Selective Laser Sintering) gemaakt. Het materiaal dat daarvoor gebruikt wordt is PA12. Polyamide 12 (nylon 12) is een verbeterd type polyamide met een lage vochtopname en zeer goede chemische resistentie. Het is een thermoplastisch materiaal dat gecertificeerd is voor contact met de huid. Dit certificaat is maar voor zeer weinig 3D printmaterialen afgegeven. De belangrijkste eigenschappen voor steunzolen zijn een lage wrijvingscoëfficiënt die zorgt voor een minimale wrijving en een hoge slijtvastheid.

Voor het afdek van de steunzool wordt gebruik gemaakt van E.V.A., leer en/of alcantara.

Verschillende Steunzolen.

Er bestaan verschillende soorten steunzolen. Steunzolen voor dagelijks gebruik, steunzolen om mee te sporten, 3D geprinte steunzolen en speciale steunzolen voor in werk- en veiligheidsschoenen. Naast steunzolen voor volwassenen maakt Livit óók steunzolen voor kinderen.

Steunzolen voor dagelijks gebruik

Steunzolen kunnen helpen bij voet- of rugklachten.

Lees meer

Steunzolen bij sport

Tijdens het sporten heeft u andere steunzolen nodig dan bij het gewone, dagelijkse bewegen.

Lees meer

Nieuw! 3d geprinte Steunzolen

3d geprinte steunzolen zijn duurzame lichtgewicht steunzolen

Lees meer

Steunzolen voor Veiligheidsschoenen

Steunzolen voor veiligheidsschoenen moeten naast optimaal beschermen en comfortabel zitten óók gecertificeerd zijn.

Lees meer

Dynamische Voetdrukmeting

Meer inzicht in de druk-en pijnpunten onder uw voeten.

Lees meer

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen met voetproblemen en klachten die daarmee te maken hebben, kunt u altijd bij Livit terecht. Voor een afspraak met een van onze orthopedisch adviseurs heeft u geen verwijzing van uw arts nodig.

Veelgestelde vragen

Lees de ervaringen van onze klanten!

beoordeling

L.G.

Ik ben zeer tevreden. Toen Ik naar binnen kwam, zag ik de glimlach van de sympathiek receptioniste en werd ik geholpen door een professioneel adviseur.

beoordeling

Marcel uit Groningen

Helemaal top! Goede service en klantvriendelijkheid

beoordeling

dhr. A.D. Harteveld

Ik heb makkelijk telefonisch een afspraak kunnen maken. Er werd voldoende tijd genomen voor het advies. Ook werd er goed meegedacht bij het afwegen van verschillende opties. Dat er een scan van de voeten wordt gemaakt met daarbij uitleg over de oorzaak van de klachten vind ik verhelderend.

beoordeling

Zyuli Wobma

Echte serieuze vakmensen. Behalve professioneel (kennis van zaken, beleefd, stipt, keurig) zijn ze vriendelijk, attent, informatief, behulpzaam, begripvol, open en eerlijk. Zeer tevreden en blij met deze meer dan prettige ervaring van de Livit professionals.,

Over Livit

Bij Livit Orthopedie doen we er alles aan om uw pijn te verlichten en uw bewegingsvrijheid terug te geven. Wij helpen u bij het vinden van oplossingen die bij uw voeten én bij uw persoonlijke wensen en levensstijl passen.

Waar kunt u terecht voor steunzolen bij Livit?

Kijk op onderstaande kaart voor al onze steunzolen locaties:

Wilt u meer informatie over de Steunzolen van Livit?

Meer informatie over het gebruik van steunzolen? Klik hieronder op de links om onze product folder en gebruikershandleiding te lezen. Daarin staat alles wat u moet weten over de steunzolen van Livit.

Product folder Steunzolen

Flyer Steunzolen

Gebruikershandleiding Steunzolen

 

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer