Heeft u klachten aan de heup, bekken of lies?

Je buik- en heupspieren werken samen met de rugspieren en houden uw ‘core’ (het centrum van je lichaam) zo in evenwicht. Heupklachten komen vaak voor. Pijn in de heupen is pijn rond het bekken, de onderrug en de heupen.

Heeft u klachten aan de heup, bekken of lies?

Bij mannen ontstaan heupklachten vaak door overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het sporten en het tillen van zware objecten ontstaan. Ook vrouwen kunnen last krijgen van heupklachten. Dit ontstaat vaak door bekkeninstabiliteit. De banden die de botten van het bekken bij elkaar houden, zijn dan verzwakt. Dit komt vaak voor tijdens de zwangerschap. Bij een liesbreuk is er sprake van een opening in de buikwand, waardoor een stukje van uw darmen kan uitpuilen. Aan de buitenkant is dit zichtbaar in de vorm van een bult of zwelling.

Hoe Livit Ototbock Care helpt

Een liesbreukband wordt ingezet om klachten bij een liesbreuk te verhelpen en zorgt ervoor dat de uitstulping in de buikwand wordt teruggeduwd en de zwelling of bult verdwijnt. De tegendruk die de band geeft, zorgt voor verlichting van de pijn en ondersteuning van de lies.

Een heupband, ook wel bekkenband of heupbrace genoemd, biedt ondersteuning aan het bekken, de heupen en de onderrug en zorgt er tegelijkertijd voor dat de lichaamshouding wordt gecorrigeerd.

Een bekkenband wordt niet alleen gedragen door zwangere vrouwen, maar kan ook gebruikt worden bij bekkeninstabiliteit, na een operatie, of bij het herstellen van bekkenklachten. Dankzij de ondersteuning van de band, zal spanning op de bekkenbanden afnemen. De gewrichten in het bekkengebied zullen hierdoor minder worden belast, zodat het herstel sneller kan verlopen. Daarnaast worden de beide bekkenhelften iets naar elkaar toe gedrukt door de bekkenband. Hierdoor zal verschuiving van de gewrichten minder worden, waardoor ook de pijnklachten zullen afnemen.

Over Livit

Wij zijn Livit Ottobock Care, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Soms hebben we de oplossing in ons assortiment, soms maken we het speciaal voor u op maat.

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee je weer vrij(er) kunt bewegen.