Heeft u klachten aan uw onderrug?

Uw rug geeft het lichaam een rechte houding, beschermt het ruggenmerg en helpt mee de romp te bewegen. De rug bestaat uit vele spieren, wervels, banden en tussenwervelschijven. Maar ook uw buik- en bekkenspieren werken samen met de rugspieren en houden uw‘core’ (het centrum van uw lichaam) in evenwicht.

Hulp bij klachten aan de onderrug

Drie op de vier mensen krijgen in hun leven rugklachten. De voornaamste zijn lage rugklachten, dus pijn in de onderrug. De oorzaak is meestal overbelasting door een verkeerde houding of manier van bewegen. Rugklachten zijn regelmatig de oorzaak van heup- knie- of enkelklachten.

Hoe Livit helpt bij onderrugklachten

Een rugbrace, ook wel korset of rugband genoemd, zorgt voor ondersteuning van de rug en dient ter preventie of behandeling van lage rugpijn. Ook tijdens de herstelperiode na een zware operatie, of bij instabiliteitsklachten kan een rugbrace helpen. Uw orthopedisch adviseur kan je vertellen welke brace het meest geschikt voor u is.

Over Livit

Wij zijn Livit Ottobock Care,  marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Soms hebben we de oplossing in ons assortiment, soms maken we het speciaal voor je op maat.