Hefet u klachten aan uw onderbeen?

U gebruikt uw benen de hele dag door, zoals bij het lopen, staan of sporten. Als u uw benen niet kunt bewegen zoals gewenst, verhinderen ze het dagelijks functioneren. Dit zorgt voor pijn en frustratie. Onderbeenklachten kunnen vele oorzaken hebben.

Hulp bij klachten aan het onderbeen

Onderbeenpijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Pijn in het onderbeen kan vanwege een aandoening zijn die samenhangt met voetklachten. Soms komen pijnklachten door overbelasting of een verkeerde stand van de voet. Ook kan een beenlengteverschil of een verkeerde manier van het been belasten de oorzaak van de pijn zijn. Vooral als u lang dezelfde bewegingen maakt, zoals bij hardlopen, of juist een korte intensieve kracht moet leveren voor een korte sprint kan er irritatie en/of een ontsteking van het onderbeen of de voet ontstaan. Ook komen onderbeenklachten vaak voor wanneer u een staand beroep, of een beroep waarbij u veel moet lopen uitoefent. Verder hangen onderbeenklachten vaak samen voor met een standsafwijking van de voet.

Over Livit

Wij zijn Livit Ottobock Care, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Soms hebben we de oplossing in ons assortiment, soms maken we het speciaal voor u op maat.

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee je weer vrij(er) kunt bewegen.