Veiligheidsschoenen – Werknemer

Veiligheidsschoenen, Steunzolen en Orthopedische aanpassingen. Ook volledig op maat.

Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Wij maken en leveren veiligheidsschoenen en steunzolen, maar wij mogen als erkend bedrijf ook alle (orthopedische) aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van de schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop! Wij vertellen u graag meer over de diverse aanpassingen en onze werkwijze.

Maak een afspraak

Certificering Steunzolen

Het is belangrijk dat u gezond en veilig kunt werken. Veiligheidsschoenen beschermen u gedurende de werkdag en het is belangrijk dat deze comfortabel en veilig zijn. Draagt u in uw vrije tijd steunzolen? Dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden. Maar wat veel mensen niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen ook aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen. Een gecertificeerde veiligheidsschoen en een steunzool afkomstig van een podotherapeut of orthopedisch bedrijf maken nog niet dat de werkgever per definitie aan de wet voldoet, maar juist de combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

Livit Ottobock Care mag als erkend bedrijf voor vele merken alle orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop!

Uw voeten in veilige handen

U draagt veiligheidsschoenen voor uw werk, of bent verplicht deze binnenkort te gaan dragen. Dan is het belangrijk dat deze u optimaal beschermen én comfortabel zitten. Met de juiste steunzolen of orthopedische aanpassing aan uw veiligheidsschoen verdwijnen of verminderen uw pijnklachten, zodat u er de hele dag prettig op kunt werken. Hiervoor bent u bij Livit aan het juiste adres.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Schoenen
Schoenen
10
8,5
273 beoordelingen

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Het is belangrijk dat u een steunzool kiest die speciaal geschikt is voor gebruik in veiligheidsschoenen. Als u een willekeurige steunzool gebruikt in een veiligheidsschoen, voldoet deze niet meer aan de veiligheidseisen die vanuit wet- en regelgeving gesteld zijn. Zowel u als uw werkgever lopen dan risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

Wij maken steunzolen op maat voor plaatsing in veiligheidsschoenen. Hierbij werken wij samen met een aantal leveranciers van veiligheidsschoenen, zoals Emma, Atlas, Elten, HKS , Bata, Baltes, HAIX, Grisport en Uvex en kan Livit voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.waarbij wij de schoenen mogen aanpassen voor steunzolen.

Aanpassing aan confectie veiligheidsschoenen

Een andere mogelijkheid is dat wij een aanpassing maken aan uw veiligheidsschoenen. Deze orthopedische aanpassing hangt uiteraard af van uw situatie. Wij hebben voor iedere situatie een persoonlijke oplossing. De meest voorkomende aanpassingen aan veiligheidsschoenen zijn:

 • Het verhogen van de veiligheidsschoen om beenlengteverschil te compenseren.
 • Het verbeteren van de drukverdeling in de veiligheidsschoen.
 • Het verbeteren van de afwikkeling van de voet.

Orthopedische schoenaanpassingen kunnen wij bij de merken Emma, Atlas en Bata uitvoeren.

Orthopedische Veiligheidsschoenen

Draagt u in het dagelijks leven volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen en bent u verplicht veiligheidsschoenen te dragen tijdens uw werk? Ook hier heeft Livit een gecertificeerde oplossing voor.

Maak hiervoor een afspraak bij de Livit vestiging bij u in de buurt

Onze orthopedisch schoenadviseur brengt samen met uw klachten en behoeften in kaart en samen met uw werkgever komen we tot de beste oplossing. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding via het UWV.

Wij helpen u graag met de aanvraag.

Borging van certificering

Voor veiligheidsschoenen gelden strenge wettelijke eisen en normeringen. Dit is de Europese norm EN ISO20345:2011. Zowel u, als uw werkgever lopen veiligheidsrisico’s en zijn aansprakelijk als blijkt dat er niet aan deze norm is voldaan. Zo mag een orthopedische aanpassing – zoals een steunzool, een schoenaanpassing of een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen – alleen gemaakt worden door een bedrijf dat de certificering kan garanderen en borgen. Livit is zo’n bedrijf. Wij kunnen de veiligheid en de certificering conform de Europese normen garanderen

Hoe werkt het aanmeten ?

 1. U heeft uw (nieuwe) veiligheidsschoenen van uw werkgever in bezit en deze zijn van leverancier Emma, Atlas, Elten, HKS , Bata,Uvex, Haix, Grisport, Baltesen LOWA.\
 2. Uw werkgever of de leverancier van de schoenen verwijst u naar Livit Orthopedie
 3. U maakt een afspraak bij de dichtstbijzijnde Livit vestiging
 4. Neem uw schoenen mee naar de afspraak. Uw schoenen blijven in verband met de borging van de certificering gedurende de levertijd bij Livit
 5. De Livit adviseur bespreekt de klachten en oplossingen met u
 6. Na goedkeuring van de kosten door uw werkgever, voeren wij de aanpassing(en) aan uw veiligheidsschoenen uit

Veelgestelde vragen

 • U kan alleen gelijktijdig met de bestelling van uw orthopedische schoenen, orthopedische maatpantoffels bestellen. In dit concept kunnen er geen voorzieningen in de schacht worden gemonteerd. Wilt u orthopedische maatpantoffels inclusief voorzieningen zoals schachtversteviging? Dan spreken we niet meer over pantoffels, maar over orthopedische schoenen.

  U kan alleen gelijktijdig met de bestelling van uw orthopedische schoenen, orthopedische maatpantoffels bestellen. In dit concept kunnen er geen voorzieningen in de schacht worden gemonteerd. Wilt u orthopedische maatpantoffels inclusief voorzieningen zoals schachtversteviging? Dan spreken we niet meer over pantoffels, maar over orthopedische schoenen.

 • U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen. 

  U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen

 • Twee weken na het maatnemen kunt u uw aangepaste schoenen ophalen.

  Twee weken na het maatnemen kunt u uw aangepaste schoenen ophalen.

 • Orthopedische pantoffels kosten € 315 per paar en worden niet door de zorgverzekering vergoed.

  Orthopedische pantoffels kosten € 400 per paar en worden niet door de zorgverzekering vergoed.

 • Orthopedische schoenen kunnen helpen bij een breed scala aan voetklachten, enkelklachten en heup- en rugklachten. Maar ook bij aandoeningen zoals artrose, diabetes, neuropathie en platvoeten.

  Orthopedische schoenen kunnen helpen bij een breed scala aan voetklachten, enkelklachten en heup- en rugklachten. Maar ook bij aandoeningen zoals:

  Artrose

  Artrose in de voet betekent dat het kraakbeen in de voet of enkel is aangetast. Wanneer er sprake is van artrose, wordt de kwaliteit van het kraakbeen steeds minder. Het kan zelfs gebeuren dat dit kraakbeen na verloop van tijd helemaal verdwijnt. Daardoor schuren je botten tegen elkaar, wat kan zorgen voor hevige pijn en stijfheid in het gewricht.

  Bunion

  Een bunion is een grote knobbel aan de zijkant van de voet, bij de aanzet van de grote teen. Door de bunion zal de grote teen naar binnen gericht staan.

  Charcot voet

  Een Charcot voet komt bijna alleen voor bij mensen met diabetes. Hierbij is een van de voeten opgezwollen, rood, pijnlijk, warm en gevoelloos. In een later stadium kan de voet zelfs vervormen. Dat komt door een botbreuk in de voet, die door de diabetes minder snel wordt opgemerkt.

  Diabetes

  Eén van de vervelende gevolgen van diabetes is dat het zorgt voor een verhoogd risico op een slechte doorbloeding. Dat kan leiden tot minder gevoel in je voeten. (Semi) orthopedische schoenen kunnen helpen om pijnklachten te verminderen en met meer gemak te bewegen.

  Haglundse extose

  Een Haglundse extose, kortweg Haglund genoemd, is een botuitsteeksel aan de achterkant van je hiel. Doordat er extra botgroei plaatsvindt, kan je hiel erg pijn doen.

  Hamerteen

  Een hamerteen houdt in dat één van de tenen krom staat. Deze aandoening kan voorkomen in de middelste tenen, dus niet in de grote teen of de kleine teen.

  Hallux valgus

  Bij een hallux valgus is er sprake van een standsafwijking van de grote teen naar buiten. De grote teen staat hierdoor scheef en er ontstaat een knobbel (bunion) aan de binnenzijde van de voet/grote teen. Hallux valgus is de meest voorkomende aandoening van de voet bij volwassenen.

  Holvoet

  Bij een holvoet (pes cavus) is de voetboog bijzonder hoog of “hol” .

  Klauwteen

  Bij een klauwteen zijn beide gewrichten in het kootje aangedaan. De teen kromt naar beneden, waardoor het topje van de teen de grond raakt.

  Morton neuroom

  Wanneer je last hebt van een Morton neuroom ervaar je een milde tot scherpe pijn in de tenen of je voorvoet. Hierdoor is het pijnlijk om te lopen Bij deze aandoening worden één of meer zenuwen die tussen de tenen lopen bekneld tussen de teengewrichten. Dat kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld het dragen van te smalle schoenen of schoenen met een (te) hoge hak.

  Jicht

  Jicht is een zeer pijnlijke gewrichtsontsteking. De meest voorkomende vorm is jicht in de voet. Hierbij voelt u een acute pijn in de voet, waarschijnlijk in de grote teen. Uw teen is dik, rood en voelt warm aan.

  Neuropathie

  Neuropathie in de voet is een aandoening die veelal ontstaat als gevolg van diabetes. Wanneer er sprake is van neuropathie in de voet, zijn één of meerdere zenuwen in de voet beschadigd. Zenuwen zorgen ervoor dat we sensaties op de huid kunnen ervaren zoals aanrakingen, warmte, kou of pijn.

  Platvoeten

  Wanneer mensen platvoeten hebben, kunnen hun voeten naar de binnenkant rollen als ze staan en lopen. Dit staat bekend als overpronatie en het kan er ook voor zorgen dat de voeten naar buiten wijzen.

  Reuma

  Reuma is niet zozeer een specifieke aandoening maar meer een verzamelnaam. Onder de noemer ‘reuma’ vallen maar liefst meer dan honderd spier- en gewrichtsaandoeningen. Al deze aandoeningen gaan over lichaamsdelen die ervoor zorgen dat je lichaam kan bewegen. Als er sprake is van reuma, ben je dus beperkt in bewegen zonder dat dit komt door een ongeval.

  Tarsaal tunnel syndroom

  Het tarsaal tunnel syndroom houdt in dat een voetzenuw beklemd is. Dit zorgt voor klachten in je voeten, tenen of hiel. Bij het tarsaal tunnel syndroom ervaar je pijn aan de binnenkant van je enkel en de onderkant van je voet. Vooral bij mensen die vaak hardlopen of een sport uitoefenen waarbij ze veel springen wordt deze aandoening vaak gezien.

  Meer lezen over aandoeningen aan de voet?

  Lees meer op deze pagina.

 • Veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar als orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB) en we kunnen een aanpassing maken in uw confectieveiligheidsschoenen.

  Veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar als orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB) en we kunnen een aanpassing maken in een aantal modellen confectieveiligheidsschoenen.

 • Uw orthopedisch adviseur bespreekt uw voetklachten en meet uw voeten. U bespreekt gezamenlijk welke oplossing het best bij u past: OSA, OSB of een aanpassing aan uw confectieveiligheidsschoen. Afhankelijk van het type veiligheidsschoen dat u nodig heeft, maakt de adviseur een gipsafdruk en blauwdruk van uw voeten. Ook een voetdrukmeting kan onderdeel uitmaken van de analyse.

  Uw orthopedisch adviseur bespreekt uw voetklachten en meet uw voeten. U bespreekt gezamenlijk welke oplossing het best bij u past: OSA, OSB of een aanpassing aan uw confectieveiligheidsschoen. Afhankelijk van het type veiligheidsschoen dat u nodig heeft, maakt de adviseur een gipsafdruk en blauwdruk van uw voeten. Ook een voetdrukmeting kan onderdeel uitmaken van de analyse.

 • Werkgevers moeten zorgdragen voor een veilige werkomgeving en vergoeden de persoons-beschermende middelen die nodig zijn om het werk zo veilig mogelijk uit te voeren. Het verstrekken van de juiste PBM’s hoort daar bij. Zodra het om een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen gaat, kan er in sommige gevallen aanspraak gemaakt worden op een vergoeding via het UWV. Wij helpen graag met de aanvraag.

  Werkgevers moeten zorgdragen voor een veilige werkomgeving en vergoeden de persoons-beschermende middelen die nodig zijn om het werk zo veilig mogelijk uit te voeren. Het verstrekken van de juiste PBM’s hoort daar bij. Zodra het om een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen gaat, kan er in sommige gevallen aanspraak gemaakt worden op een vergoeding via het UWV. Wij helpen graag met de aanvraag.

 • De levertijd van steunzolen voor in veiligheidsschoenen is ongeveer twee weken. 

  De levertijd van steunzolen voor in veiligheidsschoenen is ongeveer twee weken. 

 • Livit Ottobock Care werkt samen met een groot aantal PBM-leveranciers. Indien uw leverancier in onderstaande lijst voorkomt, raden wij aan om uw aanvraag voor veiligheidsschoenen via hen te laten lopen. Zo houdt u het bij één contactpersoon voor al uw beschermingsmiddelen en bent u evenwel verzekerd van Livit Ottobock Care kwaliteit: Intersafe, Van den Boom, Wiltec, Groenendijk, Pascomfort, Lasaulec, PB Protection, Mauritz, Textiel Services Rijnmond, Biesheuvel/Brammer/Safe en Sure, Voskampgroep, BTN, Baanbreker, Van de Ijssel, Vermeer, Vandeputte, Trital , Joop Gardien, Wijngaarden VeiligGoed, All Safety, Isero en Gunters en Meuser 

  Livit Ottobock Care werkt samen met een groot aantal PBM-leveranciers. Indien uw leverancier in onderstaande lijst voorkomt, raden wij aan om uw aanvraag voor veiligheidsschoenen via hen te laten lopen. Zo houdt u het bij één contactpersoon voor al uw beschermingsmiddelen en bent u evenwel verzekerd van Livit Ottobock Care kwaliteit: 

  Intersafe, Van den Boom, Wiltec, Groenendijk, Pascomfort, Lasaulec, PB Protection, Mauritz workwear, Textiel Services Rijnmond, Rubix, Voskampgroep, BTN,BTN Prolians, Baanbreker, Van de Ijssel, Vermeer, Vandeputte safety, Total safety ,  Wijngaarden VeiligGoed, All Safety, Isero en Gunters en Meuser, Magema, Heigo, Polvo, Bright Workwear, Brilliant group, Destil, Hoffman group, LM workwear, Van Zanten PBM, Zijlstra.

  Werkt u nog niet samen met een PBM-leverancier? 

  Neem dan contact op met onze Manager Business to Business Carolien van Gelderen op 06 -53 364 373 of per mail veiligheidzakelijk@livit.nl. Zij kan u helpen met uw aanvraag en weet alles over onze orthopedische oplossingen voor veiligheidsschoenen en onze werkwijze. 

Bekijk alle veelgestelde vragen