Innovatie & Onderzoek

Wij geloven in de digitale toekomst die oneindig veel kansen en mogelijkheden biedt voor het ontwikkelen en vervaardigen van orthopedische hulpmiddelen. Maar die vooral u nog meer bewegingsvrijheid en draagcomfort kan opleveren.

De manier waarop orthopedische hulpmiddelen ontwikkeld en vervaardigd worden veranderd in hoog tempo. Wij volgen alle trends en ontwikkelingen op de voet. Binnen Nederland en wereldwijd. Daarbij kijken wij ook naar de technologische ontwikkelingen buiten onze branche. Al deze kennis en inspiratie gebruiken wij voor het ontwikkelen en verbeteren van onze hulpmiddelen. Met onze kennis en ervaring dragen wij eveneens bij aan wetenschappelijk onderzoek. En doen we zelf doorlopend onderzoek naar de werking en tevredenheid van onze hulpmiddelen.

Unieke productinnovaties

Veel nieuwe producten en toepassingen worden in samenwerking met artsen, specialisten, leveranciers en klanten ontwikkeld. Soms is de aanleiding een praktische uitdaging, soms liggen er mooie verhalen ten grondslag aan onze productinnovaties. Voordat deze breed worden toegepast in onze organisatie en onze klanten bereiken, is een uitgebreid en gedegen proces doorlopen. Zo hebben we de afgelopen jaren een aantal mooie nieuwe producten met unieke eigenschappen gelanceerd. Soms geheel zelfstandig, soms in samenwerking met onze moedermaatschappij Ottobock of een andere leverancier. Benieuwd naar onze productinnovaties?

Lees meer

Digitalisering & 3D-printen

De tijd van de houten prothesebenen, ijzeren beugels en zware orthopedische schoenen ligt ver achter ons. Voor ons ligt een tijdperk vol digitalisering, robotica, virtual reality, nanotechnologie en 3D-printen. Het toepassen van deze technologieën bij orthopedische hulpmiddelen kan er niet alleen voor zorgen dat hulpmiddelen nog comfortabeler en persoonlijker worden, maar dat er ook veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. En software zal u waar mogelijk nog beter ondersteunen in uw dagelijks leven. Wij zijn een actief onderdeel van deze ontwikkelingen en passen digitalisering en 3D-printen breed toe in onze organisatie. Daar vertellen wij u graag meer over.

Onderzoek

Zonder wetenschap en onderzoek zou veel om ons heen niet bestaan. En dat geldt ook voor orthopedische hulpmiddelen. Daarom dragen wij regelmatig bij aan wetenschappelijk onderzoek en voeren wij zelf een grootschalig doorlopend onderzoek onder onze klanten uit. De uitkomsten gebruiken wij intern om onze hulpmiddelen te verbeteren, maar delen wij ook zeker buiten onze organisatie met onze klanten en binnen de medische wereld. Zo kan iedereen hier zijn voordeel mee doen. Lees hier wat de werking van en tevredenheid over onze meest voorkomende hulpmiddelen zijn.