Innovatie

Vooruitgang in beweging

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.
Wat er ook verschijnt aan de horizon van de orthopedie en revalidatietechniek, wij weten ervan, wij zijn erbij, wij maken er deel van uit.

Onze droom is iedereen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat weer beter te laten bewegen. Zodat ze weer verder kunnen met hun leven. Sterker, zelfstandiger en vol zelfvertrouwen.

Livit heeft er alles voor over om deze droom te verwezenlijken. Elke dag opnieuw zetten we ons daar met hart, ziel en expertise voor in.

Wilt u meer weten over de trends en ontwikkelingen op het gebied van orthopedische hulpmiddelen? Download dan het Livit innovatieboek.

 

 

“Vooruitgang in beweging komt alleen tot stand als expertise, passie en inzet worden gebundeld. We laten u graag zien welke stappen we maken in productontwikkeling en innovatie.”

JAN-WILLEM VAN DER WINDT

CEO Livit

Producten

Like it kinderhandspalk

De ‘Like-It’ is een maatwerk siliconen duimorthese waarbij de sensorische en tactiele input zo min mogelijk verstoord wordt door een optimaal gebruik van materiaal en minimale handbedekking.

Lees meer

Color Shape Prothesecover

Livit heeft een nieuwe cosmetische afwerking ontwikkeld die waterbestendig en duurzaam is.

Lees meer

Een effecitiveitsstudie naar orthopedische hulpmiddelen

Sinds 2016 onderzoekt Livit het effect van orthopedische hulpmiddelen bij haar klanten. Wat het dragen van het hulpmiddel toevoegt aan de dagelijkse bewegingsvrijheid staat daarin centraal. De uitkomsten van dit onderzoek hebben we gebundeld in een boek. Je kunt het online lezen, downloaden of een gedrukt exemplaar bestellen via Bol.com. De opbrengt komt geheel ten goede aan het project dat wij samen met het Liliane Fonds in Rwanda doen.

Lees meer

3d printen en Virtual Reality

In de toekomst zal onze focus steeds meer op virtual reality gaan liggen. Dit biedt ons mogelijkheden om analyses op locatie te verrichten in een virtuele omgeving, doordat krachtberekeningen en flexibiliteit in het programma berekend kunnen worden. Livit maakt hiervoor gebruik van anatomie motion en VR handschoenen. Ook maken wij gebruik van 3d-printoplossingen tijdens de maatopname en productie.

Lees meer

Smart Scoliose Brace

Livit Orthopedie werkt, samen met het Smart Industry Fieldlab, 3DMedical en artsen aan de ontwikkeling van een Smart Scoliose Brace. Deze brace moet de vervorming van de wervelkolom van adolescente meisjes op een maximaal haalbare en comfortabelere manier corrigeren dan de huidige generatie braces, die door de patiënten als zeer belastend wordt ervaren en die normale lichamelijke en psychosociale ontwikkeling in de kwetsbare levensfase kan verstoren. Lees meer over dit onderzoek in onze whitepaper.

Lees meer

Universele zwem-prothese

Voor mensen met een geamputeerd been is het belangrijk dat de spieren en stomp sterk zijn. Bij het zwemmen tijdens de revalidatie bleek echter dat zij de stomp nauwelijks intensief bewegen. Om het aangedane been beter te gebruiken en de spieren sterker te maken ontwikkelde bewegingsagoog Peter Verhoeven van Libra R&A samen met Livit de universele zwemflipper.

Lees meer

Dynamics Sterling Zilverorthese

De Livit Dynamics Sterling is een dynamische zilverortheselijn voor vinger, pols en/of hand die de gebruiker alle vrijheid en comfort geeft en draagt als een sieraad. Een dynamische zilverorthese wordt geheel op maat gemaakt van 925 zilver, een hypoallergeen materiaal. Bovendien maakt de open structuur van de orthese dat deze zeer prettig draagt.

Lees meer

Earprotector

3D Printen stelt ons in staat om objecten van elke denkbare vorm op basis van specifieke wensen en op ieder gewenst moment uit te printen.

Met behulp van een scan wordt het mogelijk een afdruk te nemen van het oor van de patiënt zonder een belastende sessie voor het maken van een traditionele gipsafdruk.

De scan vormt de digitale basis voor het ontwerp van een op maat gemaakt oorkapje dat vervolgens 3D geprint wordt. Het ijle, transparante ontwerp resulteert in een zeer acceptabele cosmetische voorziening. 

Lees meer

Pré-Skin

Pré-Skin is de eerste antibacteriële siliconen pols-hand ortheselijn in Nederland. In de door Livit ontwikkelde siliconen samenstelling zitten moleculen die bacteriegroei tegengaan. Zo blijft de brace vrij van vervelende (zweet)geurtjes en is deze vriendelijk voor de huid. Dat bevordert zowel het draagcomfort als de therapietrouw.

Lees meer

Voetdrukmeting

Voetzweren tot en met amputatie van teen, voet of been; dat lot treft veel mensen met diabetes.

Met een voetdrukmeting kan de drukverlagende werking van orthopedische schoenen worden verbeterd. En kunnen maatregelen worden getroffen om wonden te voorkomen.

Pace-Pro

De Pace-Pro is een subtiel en comfortabel beschermingsproduct, dat ervoor zorgt dat iedereen met een pacemaker of ICD-implantaat angstvrij en veilig kan bewegen. Weer vrij kunnen bewegen draagt voor een pacemaker of ICT-drager bij aan hartrevalidatite en soms ook aan arbeidsherintegratie.

Lees meer

Cosmetische prothese

Een cosmetische prothese (actief of passief) zorgt dat het lichaam er zo ‘normaal’ mogelijk uitziet. De Gesculpteerde Siliconen van Livit zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Ze worden gemaakt naar voorbeeld van de aanwezige lichaamsdelen en met veel precisie en vakmanschap afgewerkt.

Lees meer

Toekomst

Naast concrete productoplossingen en nieuwe materialen investeert Livit ook in ontwikkelingen op de lange termijn. Op dit moment richten we ons op:

1. Digitaal aanmeten

Bij Livit zijn we overtuigd van de meerwaarde van digitaal aanmeten. Het inscannen van een afdruk van een lichaamsdeel, of soms direct van een lichaamsdeel en het digitaal corrigeren hiervan.

Livit gebruikt een ruim assortiment scanners zodat wij onze klanten in alle mogelijke situaties goed kunnen helpen.

1
2

2. 3D printen

Livit loopt voorop op het gebied van 3D printen vanuit de overtuiging dat deze technologie onze klanten de ideale pasvorm en ondersteuning kan bieden. Wij stellen hoge eisen aan duurzaamheid, draagcomfort en functionaliteit. Daarom werken wij samen met artsen, experts en toonaangevende bedrijven in de technologische sector.

3. Nanotechnologie

Op dit moment is nanotechnologie nog vooral een onderwerp in de schoenensector, maar op niet al te lange termijn kunt u druksensortechniek ook in de pro- en orthesen wereld verwachten.

Nanotechnologie stelt ons in staat om - hand in hand met 3D printing - professionele zorg en preventie te combineren.

3
4

4. Robotica

Livit stelt erg hoge eisen aan nauwkeurigheid. Met behulp van onze 7-assige high tec robot worden onze maatwerkproducten met hoge precisie gemaakt én gegarandeerd.

Heeft u een idee dat u met ons wilt delen?

Neem dan contact op met ons innovatieteam via innovatie@livit.nl of met uw orthopedisch adviseur.

Vraag stellen Afspraak maken

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer