Aantrekhulpen

Vergemakkelijken het aan- en uittrekken van steunkousen

Aantrekhulpen voor steunkousen zorgen ervoor dat u gemakkelijk zelfstandig uw steunkousen aan- en uit kunt trekken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van anderen. Er zijn verschillende categorieën aan- en uittrekhulpmiddelen: aantrekhulpen (glijzakken) die helpen om de kous makkelijker om het arm of been te schuiven, aantrekhulpen die werken als verlengstuk van de arm waardoor bukken onnodig wordt, handschoenen die bij het aantrekken zorgen voor extra grip en bescherming tegen slijtage en tenslotte zijn er ook nog elektrische aantrekhulpen.   

Meer weten over de juiste aantrekhulp voor u? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.  

Koop in webshop Maak een afspraak

Informatie over aantrekhulpen

Wanneer u uw nieuwe steunkousen komt ophalen, laat uw consulent zien hoe u de steunkousen aan- en uittrekt. Gaat dit moeizaam, bijvoorbeeld omdat u minder kracht in uw handen hebt of omdat u last heeft van rugklachten? Dan zijn er hulpmiddelen beschikbaar die het aan- en uittrekken gemakkelijker maken. De verschillende aantrekhulpen zijn onder te verdelen in drie categorieën:

Aantrekhulpen weerstandverlagend

Weerstandsverlagende aantrekhulpen zorgen ervoor dat de kousen (ge)makkelijker over uw arm of been glijden, dit zijn bijvoorbeeld glijzakken zoals de Simply-On en Doff ‘n Donner

Er valt hier ook weer een onderscheid te maken tussen aantrekhulpen voor kousen met een open teen of een gesloten teen. Bij therapeutisch elastische kousen met een open teen van Livit ontvangt u standaard een eenvoudig glijsokje.

Aantrekhulpen armverlengend

Dit zijn aantrekhulpen die werken als verlengstuk van uw arm, waardoor bukken onnodig wordt.

Aantrekhulpen elektrisch

Wanneer het aantrekken wel gaat, met of zonder thuiszorg, maar het uittrekken een probleem is dat ook niet met weerstand verlagende- en/of arm verlengende hulpmiddelen kan worden opgelost, zijn er ook nog elektrische aantrekhulpen, zoals de Ort-O-mate of het steunkouspistool. De Ort-o-mate is een apparaatje dat aan de muur wordt bevestigd en dat de elastische kousen voor u uittrekt. Het steunkouspistool zorgt dat de opening van de elastische kousen mechanisch opengehouden wordt, zodat de kous makkelijker over de voet en het been getrokken kan worden.

Uw consulent kan u vertellen welke aantrekhulp het meest geschikt is voor u, of verwijst u indien noodzakelijk naar een ergotherapeut door. De ergotherapeut kan samen met u oefenen met de verschillende aantrekhulpmiddelen, zodat het aantrekhulpmiddel welke het best voor u werkt kan worden besteld.

De meeste aantrekhulpen, behalve de handschoenen, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Of uw zorgverzekering de kosten van aantrekhulpen vergoedt, kunt u het beste in uw eigen polisvoorwaarden nakijken. Of bekijk onze vergoedingenwijzer.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Kousen
Kousen
10
8,5
1705 beoordelingen

Merken en soorten aantrekhulpen

Uw consulent kan u vertellen welke aantrekhulp het meest voor u geschikt is. U kunt de aantrekhulp online bestellen via onze partner www.steunkousen.nl

Weerstandverlagende aantrekhulpen

 • Simply-On
 • Doff n’ Donner

Armverlengende aantrekhulpen

 • Dress Buddy
 • HandyLegs
 • Steve
 • Handyfix
 • Perfect Fit
 • Easyfit

Elektrische aantrekhulpen

 • Steunkouspistool
 • Ort.O.mate

Gebruikshandleiding aantrekhulpen

Voor een aantrekhulp volgt u de gebruikshandleiding en onderhoudsinstructies van de fabrikant. Deze instructies staan vermeld in het boekje dat bij de aantrekhulp bijgesloten zit.

Vergoeding aan- en uittrekhulpmiddelen

Sommige aantrekhulpmiddelen zijn opgenomen in de basisverzekering. Uitgebreidere aantrekhulpen kunt u aanvragen met een verwijsbrief van uw arts. Onze adviseur vertelt u graag wat uw mogelijkheden zijn. De verschillende aan- en uittrekhulpmiddelen zijn onder te verdelen in drie categorieën:

Weerstandverlagend

Dit zijn de meest eenvoudige hulpmiddelen, waaronder de glijzakken zoals de Simply On, SimSlide, Magnide en de Doff N’ Donner. Deze weerstandverlagende aan- en uittrekhulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is wel dat u hiermee zelfstandig uw therapeutisch elastische kousen aan- en uit kunt trekken.

Armverlengend

Armverlengende hulpmiddelen zijn uitgebreider dan weerstandverlagende hulpmiddelen. Voorbeelden zijn onder meer de Steve, Dressbuddy, HandyLegs en Medi Butler.

Bent u verzekerd bij Achmea of VGZ – of één van de labels die daaronder vallen – dan is een aanvraag bij de zorgverzekeraar niet nodig. Wij kunnen het hulpmiddel direct voor u bestellen. Wij hebben dan wel een verwijzing nodig die aantoont dat een eenvoudig hulpmiddel in uw geval niet geschikt is. Bij alle overige zorgverzekeraars – en de labels die daaronder vallen – sturen wij eerst een offerte plus indicatie ter goedkeuring. Zodra uw zorgverzekeraar akkoord is, kunnen wij het product voor u bestellen.

Elektrische aan- en uittrekhulpmiddelen, zoals de Ortomate en het kousenpistool, moeten altijd eerst bij de zorgverzekeraar worden aangevraagd. Dit kan alleen met een verwijsbrief en een protocol. Zodra uw zorgverzekeraar akkoord is, kunnen wij het product voor u bestellen.

Livit werkt samen met veel ergotherapeuten. Door de cliënt met de verschillende hulpmiddelen te laten oefenen, weet de ergotherapeut precies welke het meest effectief is. Op basis hiervan stelt de ergotherapeut het protocol samen. Daarin onderbouwt hij of zij waarom een bepaald aan- en uittrekhulpmiddel het meest geschikt is. De ergotherapeut stuurt de documenten naar Livit en wij kunnen aansluitend het product bestellen.

Het inschakelen van een ergotherapeut is niet verplicht. In sommige gevallen is het echter wel aan te raden, vooral als het om complexe beperkingen gaat.

Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding van uw aantrekhulpmiddel? Ga naar de vergoedingenwijzer

Contracten Zorgverzekeraars

Livit heeft contracten met alle zorgverzekeraars, bekijk op deze pagina het overzicht

Livit werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Met de juiste indicatie worden de meeste orthopedische hulpmiddelen geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed. Livit dient de declaratie voor hulpmiddelen die onder de basisvergoeding vallen rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Voorwaarden daarvoor zijn dat wij in het bezit zijn van de gegevens van uw zorgverzekering, uw identiteitsbewijs en een verwijsbrief van uw arts of specialist.

Of u voor een vergoeding in aanmerking komt, is dus afhankelijk van uw verwijzing (medische indicatie). Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding? Check dan de vergoedingenwijzer.

Vind een Livit steunkousen locatie bij u in de buurt

Met meer dan 154 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen

 • Steunkousen kunnen verlichting geven bij vele medische indicaties en lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld diabetes, oedeem, spataderen, trombose en zware benen.

  Steunkousen kunnen verlichting geven bij de volgende medische indicaties en lichamelijke klachten: 

  Diabetes

  Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel uit balans is.

  Dikke benen

  Dikke benen is een aandoening die ook wel wordt aangeduid als ‘vocht in de benen’. Zoals de naam al doet vermoeden, worden je benen hierbij geleidelijk aan steeds dikker. Vaak begint dit probleem met verdikte enkels en treedt het alleen in de avond op. Dikke benen worden veroorzaakt door problemen met de doorbloeding.

  Dikke enkels

  Dikke enkels worden veroorzaakt door een vochtophoping. Zo’n vochtophoping heet oedeem.

  Etalagebenen

  Bij etalagebenen (officiële term ‘claudicatio intermittens’) zijn de slagaders in de benen vernauwd. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de benen wordt verminderd, wat leidt tot pijn, kramp of een doof gevoel tijdens en na inspanning.

  Lipoedeem

  Lipoedeem is een ophoping van vet in lichaamsdelen. Hierbij is het vet onregelmatig verspreid over het lichaam. De aandoening komt in de meeste gevallen voor in de benen of armen. Het kan ook voorkomen in het gezicht, buik of borsten.

  Oedeem

  Oedeem houdt in dat er een opstapeling van vocht zit op plekken waar dit niet hoort. Het treedt op in meerdere vormen. Een van die vormen is lymfoedeem. Hierbij is er een ophoping van het lymfevocht ontstaan. In de meeste gevallen komt het in de armen of benen voor.

  Open been

  Een open been heet ook wel ulcus cruris. Dit is een wond op het onderbeen, die niet goed wil genezen.

  Post-trombotisch syndroom (PTS)

  Het post-trombotisch syndroom (PTS) is een combinatie van huidverschijnselen aan het been die ontstaat bij mensen die een diep veneuze trombose (DVT) hebben doorgemaakt. Bij PTS wordt met name de afvloed van het bloed belemmerd door de vernauwde, verlittekende aderen, waardoor het bloed niet goed terug kan stromen naar het hart.

  Reizigerstrombose

  Reizigerstrombose is een vorm van trombose die is ontstaan als gevolg van langdurig stilzitten tijdens een reis. Speciale reizigerskousen zorgen bij langdurig stilzitten tijdens een vlieg- of autoreis ervoor dat de bloedafvoer extra gestimuleerd wordt.

  Restless legs

  Bij restless legs (rusteloze benen) heb je een onbedwingbare neiging om je benen te bewegen. Voor je gevoel moet je je benen bewegen, om zo van dat vervelende, tintelende gevoel in de benen af te komen.

  Reuma

  Reuma is de verzamelnaam voor meer dan honderd spier- en gewrichtsaandoeningen. De, meestal chronische, gevolgen zijn pijn en stijfheid in spieren of gewrichten.

  Spataderen

  Spataderen zijn bloedvaten die in grootte zijn toegenomen en verdraaid zijn. Hierdoor zijn deze aderen aan de buitenkant zichtbaar als blauwpaarse, kronkelende lijnen.

  Tromboflebitis

  Tromboflebitis betekent aderontsteking. Een aderontsteking is een ontsteking in en rond een bloedvat, meestal in het onderbeen. Zo’n aderontsteking ontstaat door een bloedstolsel in een ader in het been. De medische naam voor een stolsel in een bloedvat is trombose.

  Trombose

  Bij trombose is er sprake van bloedstolsel in een bloedvat. Het stolsel kan gaan groeien en daardoor het bloedvat blokkeren. Dit komt vaak voor in de benen en kan daardoor zorgen voor een zogeheten trombosebeen

  Veneus oedeem (CVI)

  Veneus oedeem (CVI) ontstaat doordat de kleppen die in de beenaderen (venen) zitten, niet goed functioneren. Hierdoor wordt het bloed niet goed afgevoerd richting het hart.

  Vermoeide benen

  Bij vermoeide benen ervaar je een loom, zwaar gevoel in de benen. Dit is geen ziekte op zichzelf, maar kan wel een symptoom zijn van een onderliggende aandoening.

  Wondroos

  Wondroos is een ontsteking van de diepere lagen van de huid bij een wond(je). · De huid wordt glanzend rood, pijnlijk, warm en dik.

  Steunkousen kunnen de oorzaak van je klachten niet wegnemen, maar je klachten wel verminderen tijdens het dragen. Dit wordt ook wel compressietherapie genoemd. 

  Zware benen

  Zware benen; Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hierbij om een zwaar, vermoeid gevoel in de benen. Dit vervelende gevoel treedt vaak op bij warm weer aan het einde van de dag.

  Zwangerschap

  Bij een zwangerschap kunnen steunkousen preventief gedragen worden om spataderen te voorkomen.

 • Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met uw consulent. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van de specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we informatie over de vergoeding en leggen we alle gegevens vast.  
  Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de steunkousen aan. We nemen uw maten op en kijken welke steunkous het beste bij uw klachten en medische indicatie past.
  We plannen een vervolgafspraak met u in.

  Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met uw consulent. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van de specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we informatie over de vergoeding en leggen we alle gegevens vast.    

  Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de steunkousen aan. We nemen uw maten op en kijken welke steunkous het beste bij uw klachten en medische indicatie past. We plannen een vervolgafspraak met u in. De levertijd van de steunkousen is gemiddeld één tot twee weken.   

  Tijdens de pas- en afleverafspraak controleren we of de steunkousen goed passen en comfortabel zitten. Tijdens deze afspraak leggen wij uit hoe u de kousen aan- en uittrekt. Gaat dit moeizaam, bijvoorbeeld omdat u een verminderde handfunctie of rugklachten heeft? Dan zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunnen helpen, onze consulenten informeren u graag verder hierover.   

 • Steunkousen zijn er in verschillende drukklassen, materialen en uitvoeringen: Denk aan reiskousen, zwangerschapskousen of ondersteunende kousen bij een staand beroep. Ook zijn er verschillende drukklassen en hoogtes van steunkousen. Welk type steunkous het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie, leeftijd, beroep en levensstijl.

  Steunkousen zijn er in verschillende drukklassen, materialen en uitvoeringen:

  Steunkousen voor tijdens het werk 

  Heb je een staand of juist zittend beroep? Dan kun je aan het eind van de dag last hebben van pijnlijke of vermoeide benen. Door tijdens je werk kousen te dragen, zullen je benen minder vermoeid raken en verklein je de kans op spataderen. Steunkousen geven je een comfortabel gevoel en zien eruit als normale kniekousen of panty’s. 

  Zwangerschapskousen 

  Door lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen je vaatwanden tijdelijk verslappen. De aderen rekken hierdoor uit, waardoor er spataderen kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen, kun je preventief steunkousen of een -panty dragen. 

  Reiskousen 

  Langdurig stilzitten tijdens een vlieg-, bus- of autoreis vermindert de bloedsomloop. Om de kans op trombose (stolsels in het bloed) te verminderen, kun je speciale reizigerskousen dragen die de bloedafvoer extra stimuleren. Deze kousen zijn niet te onderscheiden van normale kousen. Je kunt ze gewoon dragen onder je eigen kleding. 

  Drukklassen

  Er zijn ook verschillen in de mate waarin de kousen druk op het been uitoefenen:

  Steunkousen (drukklasse 1)

  Steunkousen vallen in drukklasse 1. Dat betekent dat ze steun geven bij lichte problemen. Dat geldt ook voor preventieve steunkousen, die klachten helpen voorkomen, zoals bij zwangerschap, staand en/of zittend werk en reizen. Deze steunkousen kun je bij Livit Ottobock Care aanschaffen, maar ze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

  Therapeutische elastische kousen (TEK, druklassen 2,3 en 4)

   Steunkousen die in drukklasse 2, 3 en 4 vallen, zijn therapeutisch elastische kousen (TEK). Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden vergoed door de zorgverzekeraar. 

  Hoogte van de steunkous

  Compressiekousen zijn er in verschillende uitvoeringen in hoogte van de kous. De kniekous is de meest voorkomende kous. Daarnaast zijn er kousen tot aan de lies en panty’s. Verder zijn er kousen met een open teen of met een gehele voet. Naast de drukklasse is ook de dikte van de kous belangrijk voor het resultaat. Welke kous het beste bij je past hangt af van je (medische) indicatie en je persoonlijke wensen. Wij helpen je graag bij het maken van je keuze. 

 • Elastische kousen zijn te onderscheiden aan de hand van de hoeveelheid druk die ze op de benen uitoefenen. Des te hoger de drukklasse, des te meer druk. Drukklasse 1 is de lichtste drukklasse en drukklasse 4 de hoogste. Welke hoeveelheid druk u nodig heeft, hangt af van uw klachten.

  Hierbij maken we ook nog een verschil tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK). Steunkousen zijn kousen in drukklasse 1 en geven steun bij relatief lichte problemen. Deze kousen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK), verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4, worden ingezet bij ernstiger klachten. Deze kousen worden wel vergoed door de zorgverzekeraar.

  Elastische kousen zijn te onderscheiden aan de hand van de hoeveelheid druk die ze op de benen uitoefenen. Des te hoger de drukklasse, des te meer druk. Drukklasse 1 is de lichtste drukklasse en drukklasse 4 de hoogste. Welke hoeveelheid druk u nodig heeft, hangt af van uw klachten.

  Hierbij maken we ook nog een verschil tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK).

  • Steunkousen zijn elastische kousen in drukklasse 1 (lichte druk) en geven steun bij relatief lichte problemen. Deze kousen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Therapeutisch elastische kousen (TEK) zijn verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4 en worden ingezet bij ernstiger klachten. Deze kousen worden wel vergoed door de zorgverzekeraar

  Onze consulenten hebben jarenlange ervaring met het aanmeten van steunkousen en weten precies welke kousen het meest geschikt zijn voor uw specifieke klachten. 

 • Op de functionaliteit van de kousen heeft u drie maanden garantie en op de pasvorm één maand. Uiteraard kunt u alleen van onze garantieregeling gebruikmaken als u de kous op de juiste manier gebruikt. Ontstaan er problemen met uw kousen door lichamelijke veranderingen, dan is de garantieregeling niet van toepassing.

  Op de functionaliteit van de kousen heeft u drie maanden garantie en op de pasvorm één maand. Uiteraard kunt u alleen van onze garantieregeling gebruikmaken als u de kous op de juiste manier gebruikt. Ontstaan er problemen met uw kousen door lichamelijke veranderingen, dan is de garantieregeling niet van toepassing.

 • Sommige kousen zijn op voorraad en direct leverbaar, maar meestal moeten we de kousen bestellen. In dat geval plannen we meteen een vervolgafspraak met u in. De levertijd van uw kousen is dan gemiddeld één tot twee weken.

  Sommige kousen zijn op voorraad en direct leverbaar, maar meestal moeten we de kousen bestellen. In dat geval plannen we meteen een vervolgafspraak met u in. De levertijd van uw kousen is dan gemiddeld één tot twee weken.

 • Therapeutisch elastische kousen behouden hun werking ongeveer zes tot zeven maanden. Je ontvangt minimaal twee paar of twee stuks. Door ze om en om te dragen, werken de kousen het meest optimaal gedurende 12 tot 14 maanden. Klik op onderstaande button om meer te lezen hoe je het langs plezier kunt houden van je kousen.

  Therapeutisch elastische kousen behouden hun werking ongeveer zes tot zeven maanden. Je ontvangt minimaal twee paar of twee stuks. Door ze om en om te dragen, werken de kousen het meest optimaal gedurende 12 tot 14 maanden. Je hebt het langst plezier van je kousen met de volgende tips: 

  Wassen 

  • Was je kousen ten minste om de dag. Zo voorkom je aantasting van het materiaal door transpiratie en talg. 
  • Je kunt steunkousen gewoon wassen in de wasmachine. Je kunt in principe elk wasmiddel gebruiken, maar niet teveel en gebruik geen wasverzachter. Was de kousen op maximaal 40 graden. Was je ze op een hogere temperatuur, dan kunnen de kousen krimpen. 
  • Was je de kousen liever op de hand? Zorg er dan voor dat het water lauw is. 
  • Laat de schone kousen ‘aan de lucht’ drogen. De warmte van een droger, verwarming of de zon is niet goed voor het materiaal. 

  Huidverzorging 

  Als je benen droog aanvoelen, dan kun je een vochtinbrengende lotion of crème gebruiken. Het is belangrijk dat je deze ‘s avonds aanbrengt. De crème kan dan goed in je been trekken. Komt de crème teveel in aanraking met de kous, dan kan dit de kous beschadigen. Bij Livit Ottobock Care kun je een speciale lotion aanschaffen, die snel door de huid wordt opgenomen. Na het aanbrengen kunt je de kous(en) direct aantrekken. 

  Garantie 
  Voor therapeutisch elastische kousen geldt een garantie van drie maanden op de werking. De garantie op de pasvorm is één maand. Voor meer informatie over garantie en voorwaarden kun je bellen met onze Klantenservice.

 • Therapeutisch elastische kousen (drukklasse 2) worden vergoed vanuit uw basisverzekering, maar komen ten laste van uw eigen risico. U heeft wel de juiste medische indicatie van uw arts nodig.

  Livit Ottobock Care heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Uw consulent verzorgt de aanvraag en de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Meestal krijgt u twee paar kousen per 12 of 14 maanden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

  Therapeutisch elastische kousen (drukklasse 2) worden vergoed vanuit uw basisverzekering, maar komen ten laste van uw eigen risico. U heeft wel de juiste medische indicatie van uw arts nodig.

  Livit Ottobock Care heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Uw consulent verzorgt de aanvraag en de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Meestal krijgt u twee paar kousen per 12 of 14 maanden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

  Aan- en uittrekhulp
  Sommige aan- en uittrekhulpen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Uitgebreidere aantrekhulpen kunt u aanvragen met een verwijsbrief van een arts. De vergoeding verschilt per verzekeraar, uw consulent kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

  Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

 • Steunkousen die u bij Livit Ottobock Care heeft laten aanmeten worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wil u na het bestellen van uw steunkousen toch van de order afzien? Dan brengen wij de kosten voor uw kousen in rekening. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden onder punt 5.7. 

  Steunkousen die u bij Livit Ottobock Care heeft laten aanmeten worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wil u na het bestellen van uw steunkousen toch van de order afzien? Dan brengen wij de kosten voor uw kousen in rekening. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden onder punt 5.7. 

 • U ontvangt elk jaar of elke 14 maanden een oproep voor een controle. Als u langskomt kijken we of de maten van uw benen zijn gewijzigd en of de kousen nog functioneel zijn. Heeft u eerder klachten? Neem dan altijd contact met ons op. Samen met u – en eventueel met uw arts – gaan we na wat de oorzaak is van uw klachten. Wanneer blijkt dat uw kousen hun werk niet goed genoeg doen, dan meten we nieuwe kousen aan.

  U ontvangt elk jaar of elke 14 maanden een oproep voor een controle. Als u langskomt kijken we of de maten van uw benen zijn gewijzigd en of de kousen nog functioneel zijn. Heeft u eerder klachten? Neem dan altijd contact met ons op. Samen met u – en eventueel met uw arts – gaan we na wat de oorzaak is van uw klachten. Wanneer blijkt dat uw kousen hun werk niet goed genoeg doen, dan meten we nieuwe kousen aan.

Bekijk alle veelgestelde vragen