Heeft u klachten aan uw nek?

Het hoofd beweegt van links naar rechts, van voor naar achteren en van boven naar beneden. Die beweeglijkheid is te danken aan de nek. Ook wordt uw hoofd door de nek gedragen. De nek moet dus sterk en flexibel zijn om het hoofd te bewegen zoals u dat wilt.

Hulp bij klachten aan de nek

Driekwart van de mensen krijgt door overbelasting te maken met nekklachten. U voelt stekende pijn in de nek als u uw hoofd beweegt. Klachten als hoofdpijn en schouderklachten kunnen ontstaan vanuit de nek. Als u een operatie heeft ondergaan, helpen nekbraces bij een voorspoedig herstel. Gebruik bijvoorbeeld een halskraag bij een whiplash, nekhernia of wervelfractuur.

Hoe Livit Ottoboc Care helpt bij nekklachten

Een nekbrace, ook wel nekkraag of orthese genoemd, ondersteunt de nek. Een nekbrace is een effectief hulpmiddel om het herstelproces van de nek te versnellen en zo comfortabel mogelijk te maken. Zo ontspant een nekbrace of halskraag de spieren en wervels in de nek waardoor de pijn sneller afneemt. Een nekbrace is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Welke nekbrace het beste bij u past hangt onder andere af van de aard van de klachten en hoe u het product wilt gaan gebruiken. Meer weten over de juiste nekbrace voor uw situatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.