Expertiseteams binnen Livit Ottobock Care

Soms vereisen het aanmeten, vervaardigen en/of de begeleiding rondom een orthopedisch hulpmiddel zeer specialistische kennis en vaardigheden. Vanwege specifieke toepassingen, zoals tijdens sporten. Als het om kinderen gaat, die volop in de groei zijn. Of bij een complex ziektebeeld, zoals diabetes. Voor deze gebieden hebben wij binnen Livit Ottobock Care expertiseteams samengesteld. Collega’s met specialistische kennis en ervaring ondersteunen vanuit deze teams onze klanten en verwijzers (artsen en specialisten). Maar ook onze eigen collega’s, zodat wij overal in het land de best mogelijke orthopedische hulpmiddelenzorg te kunnen bieden voor de meest complexe vraagstukken.

Onze Expertisegebieden:

Sporten

Vrij kunnen sporten en bewegen draagt bij aan actief en gelukkig leven. Het maakt fitter, sterker, fysiek en mentaal. Het zorgt voor ontwikkeling, plezier en draagt bij aan een sociaal leven. Dat moet voor iedereen mogelijk zijn. Voor wie een orthopedisch hulpmiddel draagt is de drempel om te gaan sporten vaak hoger. Wij helpen wij u dan graag op weg. Met persoonlijk advies, een aanpassing aan uw dagelijkse voorziening, tips over geschikte vormen van sport, sportclubs, sportieve events of een mogelijke vergoeding voor een sportvoorziening. Er is vaak veel meer mogelijk dan u zelf denkt. Lees meer over sporten met een orthopedische voorziening.

Lees meer

Kinderrevalidatie

Wie aan kinderen denkt, denkt aan rennen, klimmen en eindeloos spelen. Bewegen is plezier maken en je gezond kunnen ontwikkelen. Vrij bewegen is echter niet voor elk kind vanzelfsprekend. Dat is heel belemmerend voor het kind en kan de ontwikkeling in de weg staan. De juist begeleiding en ondersteuning zijn dan van doorslaggevend belang om een goede basis te leggen voor de rest van het leven van het opgroeiende kind. Het orthopedisch begeleiden van een kind is meestal intensief en vraagt een wezenlijk andere aanpak dan bij volwassenen. Lees meer over orthopedische hulpmiddelenzorg voor kinderen.

Lees meer

Diabetes

Wat veel mensen niet weten is dat diabetes een zeer complex ziektebeeld kent. Het is vaak een combinatie van factoren die het dagelijks leven met diabetes beperkt maakt. Omdat het gevoel onder de voeten verdwijnt en daarmee het pijnsignaal, is de alarmbel om actie te ondernemen weg. Zo kan een steentje in de schoen ongemerkt voor een ernstige wond zorgen die ook nog eens zeer traag geneest. En vaak ontstaan er ook nog andere complicaties. De juiste orthopedische hulpmiddelenzorg kan het leven van mensen met diabetes een stuk aangenamer maken. Maar die zorg moet wel aan hoge eisen voldoen. Lees meer over orthopedische hulpmiddelenzorg bij diabetes.

Lees meer