Orthopedische Schoenen OSA

Ieder voetprobleem is uniek. Heeft u voetklachten waardoor u geen confectieschoenen uit de winkel meer kunt dragen en een aanpassing aan uw schoenen niet voldoende is? Dan kunt u in overleg met uw arts in aanmerking komen voor orthopedische schoenen. Orthopedische schoenen – ook wel A-schoenen genoemd – zijn schoenen die wij volledig voor u op maat maken. U kunt kiezen uit verschillende modellen, kleuren en leersoorten.

Vind een Livit orthopedische schoenen osa locatie bij u in de buurt

Met meer dan 154 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over orthopedische schoenen osa

 • Orthopedische schoenen kunnen helpen bij een breed scala aan voetklachten, enkelklachten en heup- en rugklachten. Maar ook bij aandoeningen zoals artrose, diabetes, neuropathie en platvoeten.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Het traject van uw eerste afspraak tot het moment dat u op uw nieuwe schoenen de deur uit gaat duurt ongeveer vier tot acht weken. Dit is afhankelijk van de complexiteit van uw voetafwijking.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Bij het ophalen van uw schoenen krijgt u een onderhoudsbrochure mee. Lees deze goed door, voor een optimaal draagcomfort. De belangrijkste punten voor u op een rijtje: • Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen • Zorg dat...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Op de pasvorm heeft u drie maanden garantie. Op het materiaal is dat zes maanden. Op slijtage door gebruik geldt geen garantie. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Wij kunnen u hierover niet adviseren. Mogelijk maakt u ook gebruik van andere zorg dan orthopedische schoenen. Voor een vergelijking tussen zorgverzekeraars verwijzen we naar onze vergoedingenwijzer.

  Lees uitgebreid antwoord
Bekijk alle veelgestelde vragen

Verhaal van het echtpaar Wieser

Het leven heeft meneer en mevrouw Wieser veel gebracht, maar het heeft ze ook diabetes gegeven. De gevolgen daarvan zouden best beperkend kunnen zijn voor hun dagelijks leven, maar ze voelen zich zo vrij als een vogeltje. Wat is hun geheim en hoe is het om te leven met een prothese en op orthopedische schoenen?

Bekijk het hele verhaal