Samenwerkingspartners

Livit Ottobock Care is trots op haar positie als marktleider en samen met belanghebbenden werken we iedere dag aan beter bewegen. Wij zijn voorstander van een multidisciplinaire aanpak. Wat dat voor ons betekent? Samen met academische instellingen werken we aan wetenschappelijk onderzoek en delen die kennis met partners die vooruit willen. Samen zetten we verbetering in gang en gaan we om tafel om vernieuwing te stimuleren. Maak kennis met ons netwerk van zorgverzekeraars, branchegenoten en belangenverenigingen.

Zorgverzekeraars

Livit Ottobock Care voelt maatschappelijke verantwoordelijkheid om de best mogelijke zorg in Nederland te leveren. In de zorgverzekeraars hebben we de partners gevonden die dat doel delen. Samen leveren we de best mogelijke zorg en doen we er alles aan zorgkosten voor iedereen beheersbaar houden.

Wordt uw hulpmiddel vergoed?
Orthopedische hulpmiddelen vallen onder de basisverzekering. Afhankelijk van de medische indicatie en persoonlijk gebruik, worden ze vergoedt door uw zorgverzekeraar. Livit heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Bekijk hier de vergoedingswijzer.

Branchegenoten

Livit Ottobock Care heeft een leidende en actieve rol in de orthopediebranche. Wij borgen kwaliteit van de zorg door nauw samen te werken met zorgverzekeraars, orthopediebedrijven en artsen. We stellen richtlijnen en protocollen op, zodat de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg wordt geleverd. We werken samen met deze branchegenoten:

Semh stelt richtlijnen op om de kwaliteit van hulpmiddelen, zoals prothesen en orthesen, te garanderen. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteits­eisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteits­procedures, mogen deze erkenning voeren. Bekijk hier onze recente SEMH-certificaten: Erkend Orthopedische Instrumentmakerij, Erkend Orthopedisch Schoentechnisch Bedrijf, Erkend Leverancier Therapeutische elastische kousen en VoetExpert – Erkend Orthopedisch Schoentechnisch Bedrijf.

Stichting Sohn behartigt de belangen van zorgondernemers in orthopedische hulpmiddelen. Ze is gesprekspartner voor overheden, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen. Livit neemt deel aan commissies en werkgroepen die NVOS Orthobanda initieert. Naast belangen behartigen, wordt in onderwijs en kennisontwikkeling geïnvesteerd.

Stuurgroep PPP Been en Stuurgroep PPP Arm
Stuurgroep PPP Been en Stuurgroep PPP Arm zijn strategische overlegorganen. De groepen bestaan uit zorgverzekeraars, revalidatieartsen en orthopedische zorgondernemers. Samen stellen ze protocollen op voor het verstrekkingsproces van been- en armprothesen. De protocollen staan voor doelmatige en kwalitatief hoogwaardige zorg.

Werkgroep Indicatieprotocol Diabetische Voet
De Werkgroep Indicatieprotocol Diabetische Voet is een samenwerking tussen het Academisch Medisch Centrum (AMC) en Livit. We werken aan een indicatieprotocol voor de diabetische voet. Op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt vastgesteld welke schoenoplossing en materialen, de beste oplossing voor welke voetproblemen zijn.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek staat aan de basis van beter bewegen. Livit wil de beste kwaliteit van leven voor haar klanten. We willen dat mensen, ondanks chronische problemen aan lijf en leden, zoveel en zo goed mogelijk kunnen bewegen. Livit Ottobock Care draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met academische ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Belangenverenigingen

Belangenverenigingen zorgen dat klanten de zorg krijgen die hen toekomt. Livit hecht veel waarde aan patiëntenparticipatie. Daarom delen we waardevolle kennis met deze verenigingen, zodat de best mogelijke zorg geleverd kan worden.

Kennis kent geen grenzen. Het Liliane Fonds helpt mensen met (chronische) problemen aan het bewegingsapparaat. Door hun hulp neemt de kwaliteit van leven, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie toe. Livit heeft gekozen om bij te dragen aan de activiteiten van het Liliane Fonds.

Stichting Vrij Bewegen is een platform voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en samenwerking. De stichting werk samen met onderzoekers, artsen en belangenverenigingen. Ze focussen op overkoepelende belangen op het gebied van bewegen met een beperking

NBOT staat voor ‘Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch Technologen’, het is de vereniging die het beroep van de Orthopedisch Technoloog in Nederland vertegenwoordigt. De beroepsvereniging heeft als doel het vak te professionaliseren, innoveren, verduurzamen, ontwikkelen en te profileren.

Klanten die bij ons op afspraak komen, benoemen vaak hoe mooi zij ons beroep vinden. En dat vinden wij zelf natuurlijk ook! Wij zijn van mening dat wij binnen het mooiste vakgebied van Nederland werkzaam mogen zijn. Helaas melden er zich ieder jaar minder studenten aan voor de opleidingen binnen de orthopedische branche. Het zou toch zonde zijn als dit vakgebied verdwijnt in Nederland? Ben je benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden? Op de website van onze beroepsvereniging, www.nbot.nl, vind je meer informatie.

Overige partners

Nieuwe ontwikkelingen en hoogwaardige kwaliteit van de zorg zou niet tot stand zijn gekomen zonder de overige partners met wie we samenwerken.

Stichting Ofom
Ispo
Zorg
domein
Buurtpas
Fontys
Van Benthem en Keulen
Universiteit Twente
CRUC
Duxxie
Medicura Zorgwinkel
Fysio & Shockwave

Webshops

steunkousen_nl_logo

Bij onze webshop Steunkousen.nl kunt u terecht voor modieuze en comfortabele steunkousen. Eenvoudig direct online te bestellen.

Onze webshop Blessurewijzer.nl biedt de beste (product)oplossingen. Geselecteerd door zeer ervaren revalidatieartsen, orthopeden, orthopedisch adviseurs en fysiotherapeuten en in de praktijk bewezen door een grote groep dragers.

Voetzorg

Livit Ottobock Care is marktleider in Nederland op het gebied van orthopedische hulmiddelen en Podotherapie Hermanns een leidende podotherapie partij. Hermanns en Livit zijn een samenwerking aangegaan op basis van complementaire protocollen en in nauwe samenspraak met de grote zorgverzekeraars van Nederland.

Partners in voetzorg

Voetexpert logo - Livit Ottobock Care

Livit Ottobock Care werkt in de regio samen met partnerbedrijven in de orthopedische technologie. Deze samenwerking noemen wij VoetExpert. Door onze krachten te bundelen kunnen wij u het beste van beide werelden bieden: het maatwerk en de persoonlijke service van uw lokale orthopedische schoenmaker in combinatie met de (schaal)voordelen van een landelijk bedrijf. Omdat wij contracten met alle zorgverzekeraars hebben én gebruik maken van de nieuwste technieken en materialen in de orthopedie, bent u altijd verzekerd van de beste zorg. Ook bij onze VoetEXpert partners.

Footcare Solutions
Glasenap Orthopedie
De Maatschoenmaker Egmond
Podotherapie Hermanns
Damen Schoentechniek
Stötefalk en Lampe
Stapsgewijs Schoentechniek
Canjels Orthopedie
Pims Orthopedie