Over Livit

Zolang niets ons in de weg staat om te doen wat we willen, voelen we ons vrij. En wie zich vrij voelt, kan op zijn eigen manier genieten van het leven. Pas als onze vrijheid wordt beperkt, bijvoorbeeld door een probleem met bewegen of lichaamshouding, beseffen we hoe waardevol deze eigenlijk is. Wie zou er dan niet alles voor over hebben om die vrijheid, of tenminste een groot deel daarvan, terug te krijgen?

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen. En daar hebben we alles voor over.

Lees hier meer over Livit Orthopedie en onze procedures

 

Werken bij Livit

Iedereen bij Livit zet zich maximaal in om het leven van onze klanten een stukje beter te maken. Dat doen we met hulpmiddelen, advies en begeleiding én met oprechte aandacht. Zodat onze klanten weer zelfstandig en vrij kunnen bewegen.

Werken bij Livit betekent elke dag het beste uit jezelf halen om een ander het allerbeste te kunnen geven.

 

Kom jij ons team versterken?

Spreekt de visie van Livit je aan, beschik je over een passende achtergrond en wil je je ambities bij ons waarmaken? Bekijk onze vacatures.

PROM: het succes van zorg volgens de klant

PROM’s zijn een meetmethode om de effectiviteit van een behandeling te meten vanuit het perspectief van de klant. De mening of waardering van de klant is dus bepalend bij de vraag of en hoe succesvol een behandeling is. Lees meer over PROM’s bij Livit.

MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Livit levert orthopedische hulpmiddelen en diensten van hoge kwaliteit. Het perfectioneren van ons advies en onze producten gaat echter verder dan dat en we nemen hierbij ook onze verantwoordelijkheid voor de invloed die onze producten hebben op milieu en maatschappij.

Vanuit onze visie en manier van werken onderschrijven wij de uitgangspunten van het MVO Nederland Manifest ‘be the change’ en hanteren we ISO 26000 om ons MVO programma te vormen en de voortgang te monitoren. Met een zelfverklaring ISO 26000 willen we laten zien hoe Livit MVO met behulp van ISO 26000 heeft geïmplementeerd.

Lees meer over de MVO- uitgangspunten en onze zelfverklaring hier

Livit Strategie

 

 

MTO Medewerkers Tevredenheidsonderzoek

.

‘Ik ben trots dat ik bij een innovatieve organisatie werk’

Bas van den Brand

Bas van den Brand

Orthopedisch adviseur bij Livit

'De combinatie techniek en mensen is het voor mij'

Lees meer

‘Het kindje hielp mee het gips te masseren’

Carolien Bierman

Carolien Bierman

Orthopedisch adviseur bij Livit

‘Ik heb me met succes hard gemaakt voor een sportspalk’

Lees meer

‘Ik ben jong en snap wat jonge mensen willen’

Caroline Kuijpers

Caroline Kuijpers

Orthopedisch adviseur bij Livit

‘Gevoel beschrijven vinden sommige klanten lastig’

Lees meer

‘Tegenwoordig zijn er meer dan honderd kleuren leer verkrijgbaar’

Jurgen de Peffer

Jurgen de Peffer

Orthopedisch adviseur bij Livit

‘Ik vind het heerlijk in de werkplaats aan een paar schoenen te werken’

Lees meer

‘Vertrouwen is het belangrijkst’

Paula van Wijk

Paula van Wijk

Consulent bij Livit

‘Ik wil graag weten wat er in onze klanten omgaat’

Lees meer

Kernwaarden

Iedereen heeft het recht om vrij te bewegen. Dat is wat ons bij Livit drijft, al sinds 1926. Wij zetten ons dagelijks in om onze klanten te ondersteunen bij hun bewegingsvrijheid. En dragen zo bij aan de kwaliteit van leven. Dit doen wij vanuit vier kernwaarden: ons interne ‘kompas’.

Samen

Wij geloven in samenwerking. Doordat wij nauw samenwerken met artsen en zorgspecialisten zijn wij altijd volledig op de hoogte van uw persoonlijke situatie en kunnen daarnaar handelen. Maar de samenwerking met onze klanten staat voor ons bovenaan. Want samen met u kunnen wij tot de beste oplossing komen en u helpen weer vrij(er) te bewegen.

Betrokken

Wat vindt u belangrijk in het leven, wat wilt u straks (weer) kunnen doen? Vanuit onze oprechte interesse en betrokkenheid vragen wij door, luisteren actief en staan wij open voor uw wensen en ideeën en vertalen deze naar maatwerkoplossingen die u optimaal ondersteunen.

Trots

Wij zijn trots op onze organisatie, ons vak, onze vakkundigheid en de resultaten die we samen bereiken, waarbij ieders persoonlijke bijdrage wordt gewaardeerd.

Gedreven

We denken in mogelijkheden, kansen en oplossingen. Wij zijn resultaatgericht en gedreven om mensen verder te helpen. Onze werkdag is pas goed als u weer vrij(er) kunt bewegen dan gisteren en zo meer van het leven kunt genieten.

Onze geschiedenis

90 jaar orthopedie

logo
1926

Wim Fransen neemt het sinds 1912 bestaande Roth en Reinsdorf over. Onder de naam Fransen Orthopedie zorgt dit familiebedrijf voor het aanmeten, fabriceren en afleveren van orthopedische voorzieningen.

Fransen Orthopedie wordt overgenomen door Romeijn.

1982
1989

Het bedrijf wordt verkocht aan ACF in Maarssen

ACF neemt ook Ebbink Orthopedie (Deventer) en Anna Kliniek (Leiden) over. De nieuwe bedrijfsnaam wordt Welzorg en bestaat uit Welzorg Orthopedie, Welzorg Revalidatietechniek en Welzorg Care Products.

Welzorg breidt uit met Van Bekkum (Rotterdam). Het geheel wordt overgenomen door ZVN (Zorgvoorzieningen Nederland). Niet lang daarna neemt ZVN ook Orteam (Den Bosch, Eindhoven) over.

1994
2001

Welzorg Orthopedie wordt zelfstandig. De naam Livit wordt geïntroduceerd. Na de overname van Toornend Orthopaedic Services is Livit het eerste bedrijf dat een totaalpakket orthopedische hulpmiddelen levert.

Livit heeft meer dan 400 vestigingen door heel Nederland. We werken samen met zorgprofessionals van ziekenhuizen en instellingen om onze klanten maximaal te ondersteunen bij hun bewegingsvrijheid. Dat is wat Livit drijft, al sinds 1926.

NU

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer