Over Livit Ottobock Care

Over Ons

Zolang niets ons in de weg staat om te doen wat we willen, voelen we ons vrij. En wie zich vrij voelt, kan op zijn eigen manier genieten van het leven. Pas als onze vrijheid wordt beperkt, bijvoorbeeld door een probleem met bewegen of lichaamshouding, beseffen we hoe waardevol deze eigenlijk is. Wie zou er dan niet alles voor over hebben om die vrijheid, of tenminste een groot deel daarvan, terug te krijgen?

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen. En daar hebben we alles voor over.

Vrijer bewegen met een orthopedisch hulpmiddel

Op 450 plekken in het land zetten wij ons met 475 collega’s in voor de bewegingsvrijheid van ruim 100.000 medemensen voor wie deze vrijheid niet of niet meer vanzelfsprekend is. Dit doen we vanuit diverse achtergronden en specialismen. Onze adviseurs en consulenten geven dagelijks persoonlijk bewegingsadvies en meten orthopedische hulpmiddelen aan bij onze klanten. In onze orthopedische werkplaatsen bedenken, ontwikkelen en maken onze technische collega’s orthopedische maatwerkoplossingen. En achter de schermen zorgen onze administratieve en logistieke collega’s ervoor dat iedereen zo snel en aangenaam mogelijk het juiste hulpmiddel krijgt.

Samen zijn wij Livit Ottobock Care en wij helpen u graag met vrijer bewegen en leven.

Wij vertalen uw bewegingswensen naar orthopedische hulpmiddelen

U kunt bij ons terecht voor alle soorten orthopedische hulpmiddelen; orthesen en braces, steunzolen, orthopedische schoenen, steunkousen en prothesen. Welke ondersteuning u nodig heeft, bepalen we meestal samen met uw huisarts of specialist. Als wij uw oplossing niet in ons standaard assortiment hebben, kunnen wij die speciaal voor u op maat maken.

Voor het maken van de beste oplossing putten wij uit bijna honderd jaar ervaring op het gebied van orthopedische hulpmiddelentechnologie. En volgen wij de technologische ontwikkelingen en innovaties op de voet. Niet alleen binnen Nederland, maar wereldwijd. Als onderdeel van het Ottobock Care netwerk, hebben wij toegang tot een enorme bron aan internationale expertise op het gebied van orthopedische hulpmiddelenzorg. Door al deze kennis en ervaring te bundelen en te vertalen naar unieke oplossingen, bieden wij u de beste bewegingsondersteuning.

Uw persoonlijke situatie, wensen en dromen zijn hierbij voor ons het allerbelangrijkste uitgangspunt. U weet immers als geen ander waar u dagelijks tegenaan loopt. Wat u graag (weer) wilt kunnen doen en waar u blij en gelukkig van wordt. Uw persoonlijke verhaal staat centraal in alles wat wij doen. En alleen als onze hulpmiddelen en advies u helpen vrijer te bewegen en leven, zijn wij tevreden.

Onze dienstverlening

Uw huisarts of specialist bepaalt doorgaans of u een orthopedisch hulpmiddel nodig heeft. Met deze verwijzing komt u vervolgens bij ons terecht. Via onze website of klantenservice maakt u een afspraak bij een Livit Ottobock Care Center bij u in de buurt.

Tijdens uw eerste afspraak bespreken wij uw hulpvraag en persoonlijke situatie uitvoerig. Ook informeren wij u over de vergoeding van uw hulpmiddel. Hiervoor hebben wij de verwijzing van uw arts of specialist nodig.

Vervolgens meten wij uw hulpmiddel aan of bestellen het voor u op maat uit ons uitgebreide assortiment. Hoe het aanmeetproces er voor u uitziet, hangt af van het type hulpmiddel dat u nodig heeft. Veelal gebeurt dit digitaal. Snel, gemakkelijk en nauwkeurig.

Omdat een orthopedisch hulpmiddel u optimaal ondersteunt bij het bewegen moet dit naadloos aansluiten op uw lichaam. Daarom maken wij veel hulpmiddelen op maat. Dat gebeurt in de productielocatie in Dordrecht. Hier zorgen onze prothese- en orthesebouwers, zilversmeden, coupeurs, schoenmakers en vele andere specialisten ervoor dat uw persoonlijke wensen en eisen op het gebied van bewegen vertaalt worden naar prettig draagbare en persoonlijke hulpmiddelen.

Daarnaast versturen wij dagelijks veel braces en orthesen uit eigen voorraad naar onze klanten. Steunkousen worden vanuit onze leveranciers bij uw Livit Ottobock Care Center of op uw huisadres bezorgd.

Benieuwd hoe uw hulpmiddel gemaakt wordt? Wij geven u graag een kijkje in de keuken.

In het schoenatelier in Portugal maken onze Portugese collega’s ons eigen merk maatschoenen: Ambulo.

Is uw hulpmiddel klaar, dan plannen wij een afleverafspraak met u in. Uw adviseur kijkt dan samen met u of uw hulpmiddel naar wens is, goed en comfortabel zit en of alles goed functioneert. Wij vertellen u hoe u uw hulpmiddel aan- en uittrekt en kunt onderhouden. Soms is er een opbouwschema voor het dragen nodig of geven wij u aanvullende informatie en advies.

Wilt u meer weten over het dragen en onderhouden van uw hulpmiddel?

Download dan een van onze producthandleidingen.

De meeste hulpmiddelen die wij voor u maken of bestellen, worden door uw zorgverzekering vergoed.  Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en handelen de declaratie voor u af. Daarvoor hebben wij de verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen voor uw hulpmiddel, daarover informeert uw adviseur of consulent u vooraf.

Wilt u meer weten over de vergoeding van uw hulpmiddel? Raadpleeg dan onze vergoedingenwijzer.

Het is belangrijk dat uw hulpmiddel u optimaal blijft ondersteunen. Zeker als u deze al een langere tijd draagt. Daarom nodigen wij u uit voor een periodieke controle. U plant uw controle-afspraak eenvoudig. Tijdens deze afspraak controleren wij zowel de werking als de staat van uw hulpmiddel en voeren we indien nodig kleine reparaties en onderhoud uit. Mocht uw hulpmiddel aan vervanging toe zijn, dan bekijken ij een vervangend exemplaar voor u.

Heeft u vragen over uw hulpmiddel of onze dienstverlening, stel deze dan via onze collega’s van de klantenservice. Wij staan u graag te woord en maken desgewenst een (bel)afspraak bij uw adviseur of consulent. Bent u niet tevreden over uw hulpmiddel of onze dienstverlening? Dan zullen wij er alles aan doen om dat te verhelpen. In onze klachtenprocedure leest u hoe wij u in dat geval van dienst zijn. Het is onze missie om op een positieve en prettige manier bij te dragen aan uw bewegingsvrijheid en daar zetten wij ons graag voor in!

Onze Expertiseteams

Bij Livit Ottobock Care werken uitsluitend gediplomeerde, gekwalificeerde specialisten. Er zijn echter gebieden die om diverse redenen een specialistische aanpak vereisen. Voor deze gebieden hebben wij binnen Livit Ottobock Care expertiseteams samengesteld. Met specialistische kennis en ervaring ondersteunen deze teams onze klanten, verwijzers (artsen en specialisten) en onze eigen collega’ s om zo de best mogelijke orthopedische hulpmiddelenzorg te kunnen bieden voor de meest complexe vraagstukken.

We hebben de volgende expertiseteams:

De kern van ons bedrijf

Binnen Livit werken wij elke dag met veel plezier en een grote gedrevenheid. Dit komt voort uit onze gezamenlijke passie om anderen te willen helpen weer vrij te kunnen bewegen en leven. Deze drive is in ons hele bedrijf voelbaar en zit in ons gezamenlijk ‘DNA’; een viertal waarden die het kompas vormen van al ons professioneel handelen. Verslag van het bestuur.

Samen kom je verder. Binnen onze organisatie werken wij nauw samen en delen wij onze kennis en ervaring. Door onze samenwerking met artsen en zorgspecialisten zijn wij altijd volledig op de hoogte van uw persoonlijke situatie en kunnen daarnaar handelen. Maar de samenwerking met u -onze klant- staat voor ons bovenaan. Samen met u komen we tot de beste oplossing die u helpt weer vrij(er) te bewegen en leven.

Wat vindt u belangrijk in het leven, wat wilt u straks (weer) kunnen doen? Vanuit onze oprechte interesse en betrokkenheid vragen wij door, luisteren actief en staan wij open voor uw wensen en ideeën en vertalen deze naar maatwerkoplossingen die u optimaal ondersteunen.

Wij zijn trots op onze organisatie, ons vak, onze vakkundigheid en de resultaten die we samen bereiken, waarbij ieders persoonlijke bijdrage wordt gewaardeerd.

We denken in mogelijkheden, kansen en oplossingen. Wij zijn resultaatgericht en gedreven om mensen verder te helpen. Onze werkdag is pas goed als u vandaag weer vrij(er) kunt bewegen dan gisteren en zo meer van het leven kunt genieten.