Vergoedingen

De beste oplossing voor uw klacht is een betaalbare oplossing. Om ervoor te zorgen dat onze hulpmiddelen betaalbaar blijven en daarmee beschikbaar zijn voor iedereen, werken wij nauw samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Afspraken met alle zorgverzekeraars

Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. De basisvergoeding voor alle hulpmiddelen declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U hoeft hier niets voor te doen. Wij hebben alleen de verwijsbrief van uw arts en uw verzekeringspas nodig.

Of uw hulpmiddel wordt vergoed en voor welk bedrag, hangt af van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis. Onze hulpmiddelen worden alleen vergoed vanuit de basisverzekering wanneer u hiervoor een medische indicatie heeft.

Eigen risico

Ook al wordt een hulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed, het kan zijn dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2021 bedraagt uw totale eigen risico net als in 2019 en 2020  € 385. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Bij sommige verzekeraars mag u uw eigen risico in termijnen betalen. Of u uw eigen risico ook in termijnen mag betalen, kunt u het beste navragen bij uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage

Voor sommige hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen, geldt behalve het eigen risico ook een eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt, en hoe hoog de bijdrage is. Dit kan voor hulpmiddelen uit de basisverzekering én uit de aanvullende verzekering zijn.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wilt u weten hoe het voor u persoonlijk zit? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Of bekijk het vergoedingenoverzicht van uw zorgverzekeraar via de vergoedingenwijzer hieronder.

Meer weten over vergoedingen?

Lees meer over de vergoeding van:
Prothesen en orthesen
Redressiehelm
Schoenen
Steunzolen
Steunkousen

De informatie over vergoedingen is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg altijd uw eigen zorgverzekeraar voor de exacte vergoedingen.

Overzicht zorgverzekeraars

Weten of uw hulpmiddel wordt vergoed? Selecteer uw zorgverzekeraar, dan sturen wij u direct door naar de vergoedingenpagina.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer