Prothesen

Een prothese is een hulpmiddel dat een ontbrekend of geamputeerd ledemaat vervangt. Dit kan een been zijn, een arm of een deel van uw been of arm. Een prothese kan functies van het missende lichaamsdeel overnemen, maar u kunt ook om cosmetische redenen voor een prothese kiezen.

Vind een Livit prothesen locatie bij u in de buurt

Met meer dan 150 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over prothesen

 • Een prothese wordt aangemeten door een afdruk te maken van uw stomp, met behulp van een gipsmodel of een digitale scan of aan de hand van maten. Afhankelijk van het type prothese dat u nodig heeft, duurt dat één tot...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Voor een optimaal draagcomfort van uw prothese en om infecties en andere klachten te voorkomen, is het van belang dat u uw stomp goed verzorgt. Om u daarbij te helpen geven wij u graag een aantal tips. Lees er meer...

  Lees uitgebreid antwoord
 • Overweeg je na een amputatie (weer) te gaan sporten? Livit geeft je graag vast wat tips. Overleg met je orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of je prothese geschikt is voor de sport die jij in gedachten hebt....

  Lees uitgebreid antwoord
 • De garantietermijn op fabricage- en materiaalfouten in uw prothese is één jaar.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Een prothese leren dragen kost veel tijd en oefening. Eén van de dingen waar je mee moet leren omgaan is dat je geen gevoel hebt in je prothese. Als je bijvoorbeeld een prothesevoet draagt, voel je niet of je op...

  Lees uitgebreid antwoord
Bekijk alle veelgestelde vragen

Verhaal van Jacqueline

Ze was 27 jaar, net getrouwd en niets stond Jacqueline in de weg om een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ leven te leiden. Tot die ene bewuste dag ruim 20 jaar geleden, dezelfde dag waarop ook lady Di omkwam. ‘Ik werkte als operator bij een fritesfabriek en had net wat spullen in een goederenlift gezet. De lift leek het niet te doen en zoals je vroeger wel eens een tik op de televisie gaf als die stoorde, zo gaf ik nu een onwillekeurig schopje tegen de lift, waarop deze plots met een vaart naar beneden schoot en bleef hangen. Op mijn bovenbeen.’

Bekijk het hele verhaal

Meer informatie over prothesen

Beenprothese

Een beenprothese (of kunstbeen) is een op maat gemaakt hulpmiddel dat een (deel) van een echt been vervangt bij bijvoorbeeld amputatie. Bij amputatie kan uw arts een bovenbeenprothese of onderbeenprothese adviseren, waarmee u weer zo veel mogelijk zelfstandig kan functioneren.

Livit Ottobock Care helpt u bij het adviseren en op maat aanmeten van een beenprothese of kunstbeen, op basis van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak in.

Armprothese

Een armprothese (of kunstarm) is een op maat gemaakt hulpmiddel dat (een deel van) uw arm vervangt, wanneer u (een deel van) uw arm moet missen vanwege een aangeboren afwijking of door een ziekte of trauma. Een op maat gemaakte armprothese helpt u om weer zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren.

Livit Ottobock Care helpt u bij het adviseren en op maat aanmeten van een armprothese of kunstarm, op basis van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak in.

Handprothese

Een handprothese (of kunsthand) is een op maat gemaakt hulpmiddel dat een (deel) van een echte hand vervangt bij bijvoorbeeld amputatie. Een cosmetische handprothese ziet eruit als een gewone hand, maar kan niet bewegen. Het doel van deze prothese is om de hand er zo natuurgetrouw uit te laten zien, dit zorgt ervoor dat u zich weer “compleet” voelt.

Livit Ottobock Care maakt cosmetische handprothese voor u op maat. Meer weten over een handprothese of een kunsthand? Neem contact op met onze orthopedisch adviseur voor advies en meer informatie of plan direct een afspraak in.

Vingerprothese

Een vingerprothese (of kunstvinger) is een op maat gemaakt hulpmiddel dat uw vinger vervangt bij bijvoorbeeld amputatie. Bij Livit Ottobock Care helpen we cliënten aan twee soorten vingerprothese:

 • Een functionele vingerprothese dient als vervangend hulpmiddel en zorgt ervoor dat u weer voorwerpen kunt vastpakken en ondersteunen.
 • Een cosmetische vingerprothese ziet er uit als een gewone vinger, maar kan niet bewegen.

Wij maken cosmetische- en functionele vingerprothese voor u op maat. Meer weten over een vingerprothese of een kunstvinger? Neem vrijblijvend contact op met onze orthopedisch adviseurs of plan direct een afspraak in.