Hoofd & Nek braces

Het hoofd en de nek zijn belangrijke lichaamsdelen die vitale lichaamsfuncties beschermen. Onze hoofd- en nekbraces kunnen helpen om deze bescherming te bieden.

Valhelm Hoofd Nek Brace - Livit Ottobock Care

Vind een Livit hoofd & nek braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 163 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen over hoofd & nek braces

  • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  • Orthesen die u bij Livit Ottobock Care hebt laten aanmeten, worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van je orthese toch van de order afzien? Dan...

  • Nee, als een orthese (brace, spalk of bandage) wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere uitvoering.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal...

  • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer informatie over hoofd & nek braces

De schedel beschermt de hersenen. Wanneer de schedel zelf bescherming nodig heeft – bijvoorbeeld bij epilepsie of hoofdbonken – kan een orthese uitkomst bieden. Ook voor brandwonden in het gezicht zijn er speciale orthesen.

Afhankelijk van uw klachten zorgt een nekbrace voor de juiste ondersteuning van de hals. U kunt weer beter bewegen, of eventuele schade blijft beperkt.