Bij welke klachten helpen steunkousen?

Steunkousen kunnen verlichting geven bij de volgende medische indicaties en lichamelijke klachten:Steunkousen

Veel staan, langdurig zitten en weinig bewegen kunnen klachten in uw benen veroorzaken. De kuitspierpomp, die een belangrijke rol speelt bij de afvoer van bloed en afvalstoffen, wordt dan te weinig gebruikt. De druk in de bloedvaten neemt toe, waardoor ze wijder worden. De kleppen in de bloedvaten kunnen dan niet meer goed sluiten. Uw bloed, met daarin vocht en afvalstoffen, wordt dan onvoldoende afgevoerd.

Door met een steunkous van buitenaf druk op het been uit te oefenen sluiten de kleppen beter, wordt uw bloedsomloop gestimuleerd en wordt de afvoer van bloed en lymfevocht bevorderd.

Steunkousen kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen, maar uw klachten wel verminderen tijdens het dragen. Dit wordt ook wel compressietherapie genoemd.

Compressietherapie, bewezen effectief

Compressietherapie is de bekendste en meest effectieve behandeling van aandoeningen aan de bloed- en lymfevaten:  met druk van buitenaf de aderen ondersteunen zodat uw klachten verminderen.

Therapeutisch elastische kousen online bestellen?

Weet u welke therapeutische kousen u draagt en wilt u graag een extra paar kousen of een handig aantrekhulpmiddel voor eigen rekening online bestellen? Dat kan eenvoudig en snel op Steunkousen.nl. U bestelt online en u ontvangt de bestelling snel thuis. De kwaliteit is zoals u die van Livit gewend bent!

Uw Livit adviseur vertelt u graag welk type kousen u draagt, zodat u kunt vertrouwen op uw eigen merk en pasvorm.

Tips voor gezonde benen

 • Lopen en fietsen zorgen ervoor dat uw kuitspieren samentrekken. Dat drukt de aderen plat, waardoor het bloed omhoog stroomt. Dankzij kleppen in de aderen kan het bloed niet omlaag. Elke dag 10 tot 30 minuten wandelen of fietsen is dus goed voor de doorstroming in uw benen.
 • Moet u langdurig staan of veel zitten? Dan kunt u met deze simpele beenoefeningen de circulatie in uw benen optimaal houden:
  – Draaien met de enkels
  Ga zitten en draai uw enkels enkele malen naar links en vervolgens enkele malen naar rechts.
  – Trapnaaimachine beweging
  Ga zitten en strek uw benen. Stretch en flex uw voeten. Herhaal dit enkele malen
  – Hiel-teen oefening
  Ga afwisselend op uw hielen en tenen staan. Herhaal dit enkele malen.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer