Zilveren brace

Corrigeert of stabiliseert de hand, pols en/of vingers

Een zilverbrace of silversplint kan de pols, hand en/of vingers corrigeren, stabiliseren of immobiliseren. Een zilveren brace maakt door de open structuur het dragen van een hulpmiddel voor de pols of hand een stuk prettiger. Zilverbraces geven sturing aan bewegingen, heffen beperkingen zo goed mogelijk op of geven functionaliteit juist terug. Een zilverbrace ondersteunt en geeft meer vrijheid en comfort bij pols/hand/vingeraandoeningen ten gevolge van bijvoorbeeld artrose, reuma, Ehler Danlos en hypermobiliteit. Maar ook bij letsels ten gevolge van een trauma.

 

Wat krijgt u vergoed? Maak een afspraak

Informatie over de zilveren brace

Een zilveren brace, ook wel zilverorthese of silversplint genoemd, zorgt ervoor dat de hand, pols en/of vingers worden gecorrigeerd, gestabiliseerd of geïmmobiliseerd. De zilveren brace helpt om pijnklachten en/of verdere schade aan de gewrichten te beperken. Bovendien dragen de zilveren braces bij aan het terugwinnen van beweging en functionaliteit.

Een voordeel van zilver ten opzichte van andere materialen is dat het zeer comfortabel draagt en duurzaam is. Dit komt omdat zilverbraces hypoallergeen en antibacterieel zijn en de huid niet afsluiten, zo wordt overmatig zweten met mogelijk vervelende geurtjes of huidirritatie voorkomen. Zilver is waterbestendig en gemakkelijk in onderhoud. De open structuur van de zilveren brace zorgt er bovendien voor dat de brace zo min mogelijk ‘in de weg’ zit en dat u amper nog merkt dat u deze draagt.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
993 beoordelingen

Bij welke klachten helpt een zilverbrace?

Een zilveren brace kan worden voorgeschreven bij (chronische) aandoeningen zoals:

 • Als er sprake is van vingerartrose, is het laagje kraakbeen tussen de botten in de hand beschadigd.
 • Overbelasting; een (te) zware belasting van de vinger kan overbelastingsklachten geven
 • Reuma is de verzamelnaam voor meer dan honderd spier- en gewrichtsaandoeningen. De, meestal chronische, gevolgen zijn pijn en stijfheid in spieren of gewrichten.
 • Door hypermobiliteit kunnen gewrichten een grotere bewegingsuitslag maken dan gewenst en hierbij zijn de volgende symptomen waar te nemen: zwakte van het bindweefsel, rekbare zachte huid, vertraagde wondgenezing en het snel krijgen van blauwe plekken. Ook pijn, vermoeidheid, luxaties zijn veelgehoorde klachten.
 • De afkorting EDS staat voor het Ehlers-Danlos syndroom en het is een aangeboren erfelijke bindweefselaandoening. De symptomen zijn per persoon en subtype verschillend en/of in meer of mindere mate aanwezig.
 • MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen zorgen ervoor dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren.
 • Posttraumatische dystrofie, ook wel complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) genoemd, is een aandoening die kan optreden na letsel aan een ledemaat of na een arm- of beenoperatie. Hierbij zijn de zenuwen beschadigd geraakt.
 • Een triggervinger is een aandoening waarbij u de aangedane vinger niet goed kunt buigen. Dat heeft te maken met een ontsteking in de buigpees van de vinger.
 • Bij contractuur van Dupuytren ontstaan er verdikkingen/strengen in het bindweefsel van de handpalm. Deze verdikkingen kunnen een verkorting geven van het bindweefsel (contractuur) waardoor de vinger(s) niet goed meer te strekken zijn.
 • De aandoening boutonnière is een dwangstand van de vinger. Het houdt in dat de strekpees van uw hand of vinger is afgescheurd. Dit brengt pijnklachten met zich mee, die in het begin niet aanwezig zijn.
 • Het carpaal tunnel syndroom is een verzameling van klachten aan de hand. Zo kunt u last hebben van tintelingen en verlies van gevoel in uw hand en vingers (duim, wijsvinger, middelvinger en ringvinger).
 • Morbus De Quervain is een peesontsteking aan de strekzijde van de duim. U kunt uitstralende pijn ervaren richting de duim en richting de elleboog
 • Een skiduim is een aandoening waarbij de gewrichtsband aan de binnenkant van de duim gescheurd, verrekt of verslapt is.
 • Bij een mallet vingerkunt u het topje van uw vinger niet strekken. De pees naar het vingertopje is afgescheurd. Soms is er ook een stukje bot afgebroken.
 • RSI is een verzamelnaam voor alle gewricht- en spierklachten aan de handen, polsen, armen, schouders of nek. RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat er een blessure is ontstaan door herhaalde belasting. 

Aanmeten van een zilverbrace

Zilveren brace aanmeten stap 1

Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met een van onze orthopedisch adviseurs. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van uw specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we advies over de vergoeding en leggen we allerlei gegevens vast.

Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de zilverorthese aan. We nemen de maten van uw hand en vinger(s) en kijken welke zilverbrace het beste bij uw probleem past. Voor een zilveren brace maken wij tijdens deze afspraak een afdruk van uw hand- en pols door middel van een cast, gips of scan. Voor de zilveren ring nemen wij uw vingermaten op met een meetringset. Aan de hand van uw maten, maken wij uw zilveren brace. De orthopedisch adviseur maakt een pasafspraak met u over 2 weken.

Zilveren brace aanmeten stap 2 

Tijdens de pas- en afleverafspraak controleren we of uw zilveren brace goed past en comfortabel zit. We doen de brace bij u om. Tijdens deze afspraak leggen wij u uit hoe u de brace moet gebruiken en schoon kunt maken. Ook maken wij een controleafspraak. Eventueel op een technisch spreekuur met uw voorschrijvend arts erbij.

Soorten zilverbraces

Er zijn verschillende soorten zilverbraces, elk met zijn eigen functie. Hieronder een kleine selectie uit onze modellen:

Pols Hand Zilveren Brace - Livit Ottobock Care

 

Pols Hand duimbrace – rustspalk ter ondersteuning van de pols, hand en duim

Zilverorthese Silversplint MCP Extentiespalk-Livit Ottobock Care

MCP extensiespalk – geeft ondersteuning van MCP-gewrichten en houdt deze in gestrekte stand

Zilveren Brace Silversplint Duimstabilisator - Livit Ottobock Care

Duimstabilisator – geeft ondersteuning van de duim in de meest functionele stand

Zilverorthese Silversplint Buddyspalk - Livit Ottobock Care

Buddyspalk 3 vingers – steunt de afhangende vinger en houdt alle vingers in lijn

Zilveren brace silverring - Livit Ottobock Care

Extensiering – blokkeert flexie van DIP of PIP gewricht

 

Zilver bij Livit Ottobock Care

Zilver is mooi én vorm- en krasvast. Het zilver dat Livit Ottobock Care gebruikt voor de orthesen is 925 zilver. Dat betekent dat het materiaal voor 92,5 gewichtsprocent uit puur zilver bestaat. De rest is een legering, meestal met koper erin. We gebruiken juist niet 100% zilver omdat dat zeer buigzaam is, waardoor het gemakkelijk beschadigt. Daarom wordt puur zilver nooit gebruikt voor juwelen – en ook niet voor orthesen. Door het te mengen is het materiaal harder en beter bestand tegen krassen en schade. Zo heeft de zilveren brace een langere levensduur én blijven alle bochten en krommingen goed op hun plaats. Iedere Livit zilverbrace heeft een 925 zilver stempel die de kwaliteit garandeert. Lees meer over de gewenningsperiode en het onderhoud van uw zilveren brace in de gebruikershandleiding zilverorthese.

Op onze zilverafdeling werken uitsluitend hooggekwalificeerde goud- en zilversmeden die samen met onze handspecialisten een perfect én prachtig stukje maatwerk afleveren.

Gebruikshandleiding zilveren brace

Een zilveren brace is hygiënisch, antibacterieel en geschikt voor gebruik in en onder water. De zilverbrace ziet eruit als een sieraad en doet zijn werk door op de juiste plaatsen het gewricht te corrigeren of te sturen. Zoals bij elk zilveren sieraad, moet u voorzichtig zijn bij zwaardere belasting.

Onderhoud zilverbrace

De zilveren brace is gemaakt van 925 zilver en heeft van zichzelf weinig onderhoud nodig. Door gebruik blijft het zilver mooi glanzend. Krassen zijn helaas niet te voorkomen. Met een zilverpoetsdoek kunt u uw brace onderhouden. Soms kan door medicijngebruik het zilver een donkere laag krijgen. Deze kunt u verwijderen door de brace licht te schuren met een schuursponsje (‘scotch bright’). Let er wel op dat de zilverbrace dan mat wordt en dus niet meer glanst. Wilt u de brace glanzend houden, gebruik dan een specifiek zilver schoonmaakmiddel.

Wennen zilveren brace

In het algemeen geldt voor een orthopedisch hulpmiddel een gewenningstijd. Per soort voorziening is deze gewenningstijd verschillend. Neem hiervoor rustig de tijd. Na 1 tot 2 weken moet u aan de orthese gewend zijn. In ieder geval mag de brace u geen pijn doen of irriteren. Als dat wel zo is, neem dan contact op met uw Livit adviseur.

Controle zilveren brace

Door het intensief dragen van uw zilverbrace kan er ongemerkt slijtage optreden. Door slijtage aan bijvoorbeeld de pasvorm, het materiaal of de sluitingen kan de werking van uw hulpmiddel verminderen. Laat uw zilverbrace daarom regelmatig controleren door uw Livit adviseur. Wij nemen contact met u op voor het plannen van deze controle-afspraak. Heeft u last of vragen, bel ons dan gerust.

Producthandleiding

 

Garantie zilveren brace

Uw zilveren brace voldoet aan de essentiële eisen van de Europese Verordening (EU) 2017/745 betreft medische hulpmiddelen. Op grond van de classificatiecriteria (bijlage VIII) van deze richtlijn, is dit product ingedeeld in risicoklasse I. Livit heeft voor zilverorthesen een conformiteitsverklaring afgegeven en een uniek product nummer (Basic-UDI) toegewezen aan de producten in deze productgroep. De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw op maat gemaakte zilverbrace is één jaar en gaat in op de datum van aflevering. Als redelijkerwijs aangenomen kan worden dat problemen door anatomische veranderingen zijn/worden veroorzaakt, is de garantieregeling niet van toepassing. Livit is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van, of het aanbrengen van aanpassingen aan, de door haar geleverde producten door andere dan door Livit als bevoegd erkende personen. Hiermee vervalt tevens de garantieregeling.

Niet tevreden?

Wij streven naar 100% klanttevredenheid en vragen u om opmerkingen of klachten altijd te melden. Het liefst bij de betreffende Livit medewerker. Heeft dit onvoldoende resultaat opgeleverd? Dan verwijzen wij u naar onze klachtenprocedure op livit.nl/klachtafhandeling. Wij zoeken zo snel mogelijk naar een passende oplossing voor u.

Wet- en regelgeving

Alle medische hulpmiddelen moeten binnen de Europese Unie (EU) voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR). Om dit aan te tonen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een CE-markering aan het product toe te voegen.
Alleen volledig naar maat gemaakte producten hoeven deze CE-markering niet te hebben.
Voor alle producten van Livit Ottobock Care geldt dat deze voldoen aan de wettelijke eisen van de Medical Device Regulation.

Vergoeding zorgverzekeraar voor braces en orthesen

Vaak worden braces en orthesen uit de basisverzekering vergoed. Dit is wanneer de brace of orthese noodzakelijk is voor het dagelijks functioneren. Orthesen en braces die gebruikt worden voor sport of educatie worden over het algemeen niet vergoed. Dit geldt ook voor braces en orthesen die gebruikt worden tijdens een behandeling (geen vergoeding). Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding voor uw brace of orthese? Check dan de vergoedingenwijzer.

Wat is er nodig bij de aanvraag?

Voor elke orthese of brace geldt dat wij de aanvraag voor dit hulpmiddel vooraf indienen bij uw zorgverzekeraar. Voor de meeste orthesen en braces is vooraf geen toestemming nodig.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Het enige dat we van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen indienen is een voorschrift van uw arts (medisch specialist) met de medische indicatie en het behandeldoel, aangevuld met een zorgplan dat u samen met de Livit adviseur opstelt.

Of u voor vergoeding van uw hulpmiddel in aanmerking komt, is afhankelijk van uw medische indicatie en uw hulpvraag en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Check de vergoedingenwijzer.

Informatie over eigen risico bij braces en orthesen

Ook al wordt uw hulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed, kan het zijn dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2023 is het eigen risico vastgesteld op € 385,-. Dit bedrag is gelijk aan vorig jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Bij sommige verzekeraars kunt u uw eigen risico in termijnen betalen. Of dat in uw geval ook geldt, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Informatie over de eigen bijdrage

Voor sommige hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen, geldt behalve het eigen risico ook een eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt en hoe hoog de bijdrage is. Dit geldt voor hulpmiddelen uit zowel de basisverzekering als uit de aanvullende verzekering.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Contracten Zorgverzekeraars

Livit werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Met de juiste indicatie worden de meeste orthopedische hulpmiddelen geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed. Livit dient de declaratie voor hulpmiddelen die onder de basisvergoeding vallen rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Voorwaarden daarvoor zijn dat wij in het bezit zijn van de gegevens van uw zorgverzekering, uw identiteitsbewijs en een verwijsbrief van uw arts of specialist. Of u voor een vergoeding in aanmerking komt, is dus afhankelijk van uw verwijzing (medische indicatie).

Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding? Check dan de vergoedingenwijzer.

Vind een Livit orthesen en braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 150 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen

 • Het dragen van uw Mollii Suit
  Let op dat u de magnetische strips aan de besturing voorzichtig behandelt:
  • Verwijder ze voorzichtig een voor een van hun magnetische koppeling.
  • Zorg dat de snoertjes niet gedraaid zijn als ze verbonden zijn met de jas en broek.
  • En zorg dat de snoertjes in vloeiende bochten lopen en niet in een scherpe hoek.

  Hier volgen tips over het dragen en onderhouden van de Mollii Suit.

  Dragen Mollii Suit

  Let op dat u de magnetische strips aan de besturing voorzichtig behandelt:

  • Verwijder ze voorzichtig een voor een van hun magnetische koppeling.
  • Zorg dat de snoertjes niet gedraaid zijn als ze verbonden zijn met de jas en broek.
  • En zorg dat de snoertjes in vloeiende bochten lopen en niet in een scherpe hoek.

  Tip voor tijdens de draagtijd
  Hou tijdens het dragen van het pak mobiele apparatuur op minimaal 30 cm (12 inches) afstand. Denk daarbij aan laptops, mobiele telefoons, spelcomputers of antennekabels en-kastjes. De frequentie van deze apparatuur kan de prestaties van het pak verminderen.
  We adviseren u om tijdens het dragen van Mollii Suit, een boek te lezen, televisie te kijken of rust te nemen.

  Het wassen van uw Mollii Suit
  Om uw pak schoon en fris te houden adviseren wij u om elke week de elektrodes in de jas en broek te reinigen met een schoon en vochtig doekje zonder zeep.

  • Reinig de besturing, de magnetische strips en de connectors ten minste eens per twee maanden met een licht vochtige doek zonder zeep. De jas en broek kunt u met de hand wassen.
  • Dompel de kleding in water met een temperatuur tot maximaal 40°C.
  • Laat het pak een dag aan de lucht drogen aan een kledinghanger. Niet centrifugeren of strijken.

  Tips voor het dragen van Mollii Suit

  • Om het effect van het pak voor uzelf inzichtelijk te krijgen, adviseren wij u een dagboekje bij te houden, waarin u kunt noteren hoelang u het pak gedragen heeft, welke activiteit u gedaan heeft, en wat het effect van het pak op dat moment was.
  • Wij adviseren u om zoveel mogelijk te bewegen. U kunt samen met uw fysiotherapeut een plan maken met oefeningen.
  • Het opladen van uw Mollii Suit is eigenlijk ook een uurtje opladen voor uzelf. Voel tijdens het opladen wat er met uw lichaam gebeurt en probeer even tot rust te komen. Even een boek lezen, een fijne serie kijken of mediteren doet wonderen voor uw energie. En daarna kunt u er weer tegenaan!
 • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

  De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

 • Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten.
  Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen.

  Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten. 

  Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen. Als er wel een binnenschoen is besteld, komt u eerst terug voor een pasafspraak. Dit duurt zo’n vijftien minuten. Eén week daarna wordt een laatste check gedaan en kan uw kind de orthese gaan dragen.

 • U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen. 

  U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen

 • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

 • U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthesevoorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

  U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthese voorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

 • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

  Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

 • Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 
  Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

  Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 

  Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

 • Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

  Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

 • Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar.

  Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar. Deze stuurt u vervolgens een factuur als u uw eigen risico nog niet volledig hebt betaald. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staan de precieze vergoedingen die u ontvangt. Uw adviseur zal u er meer over vertellen tijdens uw afspraak. Vraagt u zelf een orthese (brace, spalk of bandage) aan, zonder verwijzing van uw arts, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

  Meer weten over de vergoeding van een specifieke orthese? Bekijk dan onze vergoedingenwijzer.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Verhaal van Lisanne

Bindweefsel is de lijm van je lichaam. Maar wat als die lijn te slap is? Bij Lisanne van der Pligt, 27, is dat het geval en dan is bewegen opeens niet meer zo vanzelfsprekend en automatisch als je gewend bent. Doordat de banden rondom haar gewrichten niet doen wat ze horen te doen, moeten haar spieren extra hard werken, waardoor ze continu pijn in haar lichaam en spieren heeft. Daarbij werken verschillende processen in haar lichaam niet zoals zou moeten. Lisanne: ‘Hier is niets aan te doen, maar dat betekent niet dat ik mij laat belemmeren in mijn leven. Ik word er vreselijk opstandig van als iemand mijn grenzen bepaald en vind dat ik iets niet kan.’

Bekijk het hele verhaal