Hoe lang heb ik garantie op een prothese?

De garantietermijn op fabricage- en materiaalfouten in uw prothese is één jaar.

Prothesen

faq
Kan ik mijn prothesekoker personaliseren?

Ja, dat kan! Neem bij het aanmeten een t-shirt of stuk stof mee met een leuke print en we zullen deze meenemen bij de productie van de koker.

De print kan als een plaatje op één zijde geplaatst worden, maar ook als ware een sok rondom de koker geplaatst worden.

Mocht u dit ook willen zorg dan dat de stof die u meebrengt elastisch is en dat de print er niet op ligt maar dat de draad van de stof geverfd is. Uw adviseur beoordeelt wat er precies mogelijk is.

Worden de kosten van een prothese vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als uw arts de prothese heeft voorgeschreven, dan krijgt u die vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Vraagt u zelf een prothese aan, zonder voorschrift van een arts, dan komen de kosten voor uw eigen rekening.

Cosmetische prothese
Cosmetische prothesen worden niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Het is belangrijk dat uw aanvraag is goedgekeurd door uw zorgverzekeraar, voordat we beginnen met de productie van uw cosmetische siliconen.

Meer weten over de vergoeding van een specifieke prothese? Bekijk dan onze vergoedingenwijzer

Kan ik met mijn huidige orthopedische voorziening sporten?

Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. We helpen je graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar jouw sportwens, zodat jij snel lekker kunt gaan bewegen en sporten.
Bespreek de mogelijkheden met jouw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of jouw voorziening geschikt is voor de sport die jij in gedachten hebt. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan je dagelijkse voorziening al voldoende.

Mag ik autorijden met mijn prothese?

Heeft u een prothese of een functiebeperking dan kunt u een ‘verklaring van geschiktheid’ aanvragen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Meer informatie vindt u op de website van het CBR.

Wanneer wordt mijn prothese vervangen?

Uw adviseur zal ervoor zorgen dat u altijd een functionele en adequate prothese heeft. Bij problemen zal er samen met u bekeken worden of reparatie of (gedeeltelijke) vervanging nodig is.

Mag ik bijbetalen voor een andere uitvoering?

Nee, als een prothese wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere voorziening.

Hoe lang heb ik garantie op een prothese?

De garantietermijn op fabricage- en materiaalfouten in uw prothese is één jaar.

Mag ik wakeboarden met mijn X3 knie?

Als alle componenten van de prothese waterbestendigd zijn, zou dit mogelijk zijn. Zorg wel ten alle tijden dat uw been blijft drijven als u hem verliest. Anders bent u hem echt kwijt gezien hij zinkt.

Krijg ik een sportvoorziening vergoed?

Er zijn diverse mogelijkheden om een sportvoorziening gefinancierd te krijgen. Hieronder zetten we de meest voorkomende financieringsmogelijkheden voor je op een rij. Welke regeling betrekking heeft op jouw situatie is soms moeilijk in te schatten. Daar denken wij graag met je over mee. Tijdens een (klik naar formulier) kunnen wij op basis van jouw specifieke vraag een passend advies geven welke regeling in jouw situatie gehanteerd moet worden.

Zorgverzekering
Een zorgverzekeraar geeft alleen een vergoeding voor een voorziening als deze op medisch vlak noodzaak is voor het dagelijks leven. Sporten valt daar doorgaans niet onder, waardoor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar zeer uitzonderlijk is en sterk afhankelijk is van de hulpvraag.

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)
Wanneer een voorziening zuiver en alleen tijdens werk wordt gebruikt zal je werkgever een verantwoording kunnen nemen om een vergoedingstraject in gang te zetten. Wij kunnen dan samen met jou alle wensen en eisen vertalen naar een aanvraag bij het UWV.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
De WMO is een gemeentelijk orgaan. De regeling en mogelijkheden verschillen daardoor sterk per regio. De WMO heeft onder andere ten doel om mensen te kunnen laten participeren in onze samenleving. In geval van sportvoorzieningen gaat het dan vaak om deelname aan verenigingssporten, waarbij een aanpassing of speciale voorziening gewenst of noodzakelijk is.

Uniek Sporten
Wordt je aanvraag voor vergoeding bij alle bovengenoemde instanties afgewezen, dan kan je in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding via Uniek Sporten. Zij bieden een vergoeding van 85%, de overige %15 procent betreft een eigen bijdrage.. Meer informatie lees je op unieksporten/hulpmidddelen.

Particulier
Het is te allen tijden mogelijk om zonder gebruik te maken van financieringsstromen particulier een op maat gemaakte sportvoorziening te laten produceren door Livit. Samen stellen we dan een plan op waarin de wensen en eisen van uw voorziening omschreven staan en maken we heldere en transparante afspraken over de voorwaarden en kosten.

Kan ik een reserveliner krijgen om te sporten?

Een liner is erg kostbaar. Verzekeringen hebben dan vaak ook een minimale tijd van 1 jaar staan voor een liner. Mocht er onverhoopt voor die tijd schade zijn ontstaan die ervoor zorgt dat de liner niet meer functioneel is, wordt deze vervangen. Een extra liner voor het sporten zou niet betaald worden door de zorgverzekeraar. Er zijn potjes van gemeenten die daarbij kunnen bijdragen. Anders zou u hem zelf moeten kopen.

Kan ik hardlopen met mijn eigen normale prothese?

Uw prothese is gemaakt zo dicht mogelijk naar uw eisen en wensen. Als u in staat bent om te kunnen hardlopen, zou er door uw orthopedisch adviseur gekozen zijn voor een voet, die u goed ondersteunt in het algemeen dagelijks leven. Hierbij zou het dan ook mogelijk moeten zijn om een klein stukje te kunnen rennen, om bijvoorbeeld de tram of de trein te halen. Echter deze voet zou niet zijn gemaakt om langdurig op te hardlopen. Dat zou namelijk betekenen dat de voet te flexibel is voor het normale lopen gedurende de hele dag. Om echt te kunnen hardlopen is een sport prothese noodzakelijk met een voet die speciaal is gemaakt om te hardlopen.

Wat gebeurt er met mijn prothese als ik ermee de zee in ben gegaan?

Als u een normale prothese heeft waarbij de componenten niet waterbestendig zijn, is dit absoluut niet aan te bevelen. Als dit onverhoopt toch is gebeurd is het belangrijk de prothese met zoetwater af te spoelen. Daarnaast is het te adviseren om dan een afspraak te maken met uw orthopedisch adviseur.

Veelgestelde vragen per categorie

We krijgen regelmatig vragen over onze hulpmiddelen. Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen per categorie.

Steunkousen  in drukklasse 1 geven steun bij lichte problemen. Ook worden ze vaak preventief gebruikt om klachten helpen te voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.
Steunkousen voor milde klachten (drukklasse 1)
Steunkousen in drukklasse 2, 3 en 4 worden Therapeutisch Elastische Kousen genoemd (TEK). Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven door uw arts of specialist. Deze kousen worden vergoed door de zorgverzekeraar.
Therapeutisch Elastische Steunkousen (drukklasse 2,3 en 4)
Sporten met een orthopedische voorziening. Bij Livit helpen we je graag om jouw drempel te verlagen of zelfs helemaal weg te nemen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om te kunnen sporten. Lees meer.
Sporten
Bekijk de algemene vragen over Livit
Algemeen
In 3 stappen uw steunzolen bestellen, zonder dat u bij Livit op locatie langs hoeft te komen? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Wij maken uw steunzolen voor u op maat, op basis van de (technische) gegevens die bij ons bekend zijn. Bekijk de vragen over online service steunzolen.
Online Service Steunzolen
In 3 stappen uw vervangende nieuwe kousen online bestellen, zonder dat u bij Livit op locatie langs hoeft te komen? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over Online Service voor steunkousen.
Online Service Steunkousen
In 3 stappen uw vervangende hulpmiddel bestellen, zonder dat u daarvoor uw huis uit moet? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over online service voor confectie orthesen hieronder.
Online Service Orthesen en Braces
In 3 stappen uw vervangende enkel voet orthese bestellen, zonder dat u daarvoor uw huis uit moet? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over Online Service voor Maatwerk Orthesen.
Online Service Maatwerk Orthesen
Steunkousen zijn kousen voor je armen of benen die door druk van buitenaf ervoor zorgen dat het bloed door je bloedvaten beter kan stromen en overtollig vocht afgedreven kan worden. Bekijk de meest gestelde vragen over steunkousen.
Steunkousen
Bij Livit kunt u terecht voor orthopedische schoenen voor dames, heren en kinderen. Onze orthopedische schoenen kunnen helpen bij een breed scala aan voetklachten, enkelklachten en heup- en rugklachten. Bekijk de meest gestelde vragen over schoenen.
Schoenen
Een orthese kan bij veel klachten worden ingezet. Behalve aan de werking besteden wij ook veel aandacht aan het uiterlijk van onze orthesen. Onze deskundige en ervaren orthopedisch adviseurs denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Bekijk de meest gestelde vragen over orthesen en braces.
Orthesen
Bekijk de vragen over Orteam evo Tatum
Orteam evo Tatum
Bekijk de vragen over steunzolen
Steunzolen
Bekijk de vragen over badschoenen
Badschoenen
Bekijk de vragen over orthopedische pantoffels
Pantoffels
Bekijk de vragen over verbandschoenen
Verbandschoenen
Bekijk de vragen over aanpassingen aan confectieschoenen
Aanpassing aan confectieschoenen
Bekijk de vragen over osseointegratie
Osseointegratie
Bekijk de vragen van werkgevers over veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen voor werkgevers
Bekijk de vragen van werknemers over veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen voor werknemers
Lees over onze oplossingen voor veiligheidsschoenen en steunzolen
Uitleg veiligheidsschoenen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer