Uw vraag zit hier vast bij

Osseointegratie

 • Een prothese wordt aangemeten door een afdruk te maken van je stomp. Dit gebeurt met behulp van een gipsmodel, een digitale scan, of met een maatname. Afhankelijk van het type prothese dat je nodig hebt, duurt dat één tot twee uur. 
  Aansluitend maken wij een pasafspraak met je. Die vindt twee weken na het aanmeten plaats. Tijdens het passen controleren wij de pasvorm en de stand zorgvuldig en stellen die waar nodig bij. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Een prothese leren dragen kost veel tijd en oefening. Eén van de dingen waar je mee moet leren omgaan is dat je geen gevoel hebt in je prothese. Als je bijvoorbeeld een prothesevoet draagt, voel je niet of je op grind loopt, op gras of op een wiebelige kei. Een prothesevoet geeft die signalen niet door aan je hersenen. Om onveilige situaties te voorkomen, moet je daarom veel oefenen. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Een prothese is in alle opzichten een kostbaar bezit. Als je je prothese goed onderhoudt, is dat goed voor het draagcomfort en voor de gebruiksduur. Je kunt Livit Ottobock Care natuurlijk altijd om advies vragen. Om je op weg te helpen geven wij je hier alvast een aantal tips.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De garantietermijn op fabricage- en materiaalfouten in uw prothese is één jaar.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Uw adviseur zal ervoor zorgen dat u altijd een functionele en adequate prothese heeft. Bij problemen zal er samen met u bekeken worden of reparatie of (gedeeltelijke) vervanging nodig is.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Heeft u een prothese of een functiebeperking dan kunt u een ‘verklaring van geschiktheid’ aanvragen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Meer informatie vindt u op de website van het CBR.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Nee, als een prothese wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere voorziening.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Een prothese wordt aangemeten door een afdruk te maken van uw stomp, met behulp van een gipsmodel of een digitale scan of aan de hand van maten. Afhankelijk van het type prothese dat u nodig heeft, duurt dat één tot twee uur.
  Aansluitend maken wij met u een pasafspraak. Die vindt twee weken na het aanmeten plaats. Tijdens het passen controleren wij de pasvorm en de stand zorgvuldig en stellen die waar nodig bij.
  Past de prothese goed, dan gaat u samen met uw fysiotherapeut oefenen met uw nieuwe prothese. Tijdens deze oefenfase leert u zelfstandig omgaan met uw prothese en wordt deze optimaal afgesteld. Hoe lang het oefentraject duurt, verschilt per prothese en per persoon.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Er zijn mensen die geen optimale pasvorm ervaren bij een kokerprothese. Regelmatig gehoorde opmerkingen zijn drukpijn, infecties of rugklachten als gevolg van een scheve houding. Herkent u dit? Dan is een osseointegratieprothese voor u misschien de oplossing.
  Mensen die in aanmerking komen:
  • Ervaren problemen met de koker, zoals transpiratie, huisproblemen en pijn.
  • Kunnen met de kokerprothese slechts beperkte afstanden lopen.
  • Zitten niet comfortabel met een kokerprothese.
  • Verliezen de kokerprothese regelmatig tijdens activiteiten.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De osseogratieprothesebehandeling wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Het koppelstuk waarmee de prothese aan het implantaat is bevestigd, moet eens per drie tot vijf jaar worden vervangen. De kosten hiervoor worden vergoed door uw zorgverzekering. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Bij het aanmeten kijken we goed naar uw persoonlijke situatie en wensen. We bepalen samen met u en uw revalidatiearts welke bediening van de prothese bij u past: van een beenprothese met eenvoudige bediening (geriatrische beenprothese) tot een beenprothese met een dynamische voet die energie terug geeft bij het lopen. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Uw voorschrijvend arts, fysiotherapeut en/of adviseur helpt u met het leren leven met uw prothese. Het gebruiksadvies dat zij u gegeven hebben is altijd leidend. Neem rustig de tijd om uw prothese aan te trekken en zorg ervoor dat uw stomp schoon en droog is, dat de stompkousen goed aangesloten zitten, dat u de prothese in de juiste stand aantrekt en dat deze goed vast zit voor dat u hem belast.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Uw prothese is gemaakt zo dicht mogelijk naar uw eisen en wensen. Als u in staat bent om te kunnen hardlopen, zou er door uw orthopedisch adviseur gekozen zijn voor een voet, die u goed ondersteunt in het algemeen dagelijks leven. Hierbij zou het dan ook mogelijk moeten zijn om een klein stukje te kunnen rennen, om bijvoorbeeld de tram of de trein te halen. Echter deze voet zou niet zijn gemaakt om langdurig op te hardlopen. Dat zou namelijk betekenen dat de voet te flexibel is voor het normale lopen gedurende de hele dag. Om echt te kunnen hardlopen is een sport prothese noodzakelijk met een voet die speciaal is gemaakt om te hardlopen.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Als u een normale prothese heeft waarbij de componenten niet waterbestendig zijn, is dit absoluut niet aan te bevelen. Als dit onverhoopt toch is gebeurd is het belangrijk de prothese met zoetwater af te spoelen. Daarnaast is het te adviseren om dan een afspraak te maken met uw orthopedisch adviseur.

  Lees uitgebreid antwoord