Podotherapie Voetexpert

Podotherapie betekent voettherapie. Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten, of klachten die ontstaan door onjuist functioneren van de voeten. Naast pijn- en vermoeidheidsklachten in de voet en enkel zelf, kan een podotherapeut u ook helpen bij knie- en heupklachten of klachten aan de lage rug. Ook bij problemen met de huid en de nagels zoals eelt, likdoorns of ingroeiende nagels kunt u bij een podotherapeut terecht.

Podotherapie Voetexpert is een samenwerking tussen Livit Ottobock Care en Hermanns Podotherapie

Voetexpert is een samenwerking tussen Livit Orthopedie en Hermanns Podotherapie. Wij hebben onze krachten gebundeld en vanaf heden kunt u voor al uw podotherapeutische voetzorg terecht bij onze Voetexpert-vestigingen: Livit locaties waar wij ook podotherapie en andere specialistische voetkennis aanbieden.

Met Podotherapie Hermanns als partner, kiezen wij voor een professionele partij met ruime ervaring. Het Voetexpert team bestaat uit (sport)-podotherapeuten, podotherapeuten met specialisatie in echografie en diabetes, zolentechnici en administratief personeel. Alle podotherapeuten zijn aangesloten bij de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Paramedici. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in de nieuwste technieken en behandelmethodes (3D-scan, echografie, drukmeetplaat). 

Voor welke klachten kan ik terecht bij VoetExpert podotherapie?

Een podotherapeut zoekt naar een oplossing voor alle voetgerelateerde klachten en kijkt of klachten aan het bewegingsapparaat zijn ontstaan in de voet(en). Voor onderstaande klachten kunt u terecht bij een podotherapeut:

  • Standsafwijkingen van de voeten
  • Standsafwijkingen van de tenen of de nagels
  • Pijn- en vermoeidheidsklachten in voeten en enkels
  • Knie-, heup- en rugklachten die zijn ontstaan door een verkeerde voetstand of looppatroon
  • Huid- en nagelproblemen
  • Sportblessures
  • Specifieke behandeling bij diabetes en reuma
  • Specifieke behandeling bij standsafwijkingen bij kinderen

Waaruit bestaat een behandeling?

De podotherapeut kan met verschillende oplossingen uw klacht behandelen:

Bij een voetonderzoek speciaal voor mensen met diabetes maakt de podotherapeut een analyse van uw voeten, bespreekt uw klachten en geeft u voorlichting over voetverzorging. En stelt, als dat nodig is, een zorgplan op voor uw voeten.

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Meestal wordt podotherapie voorgeschreven door uw huisarts of specialist. U heeft echter geen verwijzing nodig. Als u denkt dat podotherapie uw klachten kan verhelpen, kunt u zelf contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Wordt podotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van uw vergoeding hangt af van uw polis. Bekijk het vergoedingenoverzicht of informeer rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Hoe maak ik een afspraak met de podotherapeut?

Voor het maken van een afspraak met de podotherapeut verwijzen wij u naar de website van Hermanns Podotherapie, onze VoetExpert-partner. De podotherapeuten werken op Livit- en Hermanns-vestigingen. Voor een compleet overzicht van locaties en afspraak-mogelijkheden, volgt u deze link

Meer weten over podotherapie?

Kom meer te weten over podotherapie via de websites van onderstaande organisaties: podotherapie.nl en Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.