Uw vraag zit hier vast bij

Steunzolen

  • Steunzolen kunnen allerlei lichamelijke klachten verhelpen. Klachten als gevolg van een verkeerde lichaamshouding kunnen op verschillende plekken voorkomen. De meeste pijnklachten worden ervaren in de voet, maar kunnen ook in de enkels, de knieën, heupen, onderrug en zelfs in de nek voorkomen.

    Steunzolen corrigeren een verkeerde lichaamshouding door je voeten te ondersteunen en te ontlasten. Voetklachten zijn zeer uiteenlopend. Steunzolen ondersteunen en ontlasten je voeten en lichaamshouding en helpen bij: 

    Lees uitgebreid antwoord
  • De kosten per paar steunzolen zijn ongeveer €255. Deze prijs is inclusief alle afspraken die nodig zijn om je steunzolen naar wens te maken. Vanaf de eerste afspraak met je adviseur tot en met de nazorg en controle van je steunzolen, er komen naderhand geen onvoorziene kosten bij. Steunzolen voor kinderen tot 16 jaar kosten €210.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Steunzolen vallen niet onder de basisverzekering, maar onder de aanvullende zorgverzekering. U betaalt de kosten van uw steunzolen rechtstreeks aan Livit Ottobock Care. De factuur die u van ons krijgt, kunt u gebruiken om de kosten zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar. 
    Of u (een deel van) de kosten vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar, hangt af van uw aanvullende zorgverzekering. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Het enige dat u hoeft mee te nemen is uw verzekeringspas. Wanneer uw specialist of huisarts u een verwijsbrief meegeeft voor steunzolen, neemt u deze dan ook mee. 
     
    Als u de rekening voor steunzolen declareert bij uw zorgverzekeraar kan deze er ook om vragen. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Gebruik je steunzolen bij voorkeur in leren schoenen met een goede pasvorm, een uitneembaar voetbed en een veter- of klittenbandsluiting. Deze combinatie biedt de beste ondersteuning. 
    Steunzolen passen in de meeste confectieschoenen van goede kwaliteit. Steunzolen zijn in ieder geval geschikt voor :  OVAC schoenen, orthopedische veiligheidsschoenen, verbandschoenen en confectieschoenen.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Bij uw eerste bezoek aan Livit Ottobock Care bespreken we samen uw klachten en maken we een voetanalyse. Daarna meten we u de steunzolen aan. Het aanmeten van steunzolen of inlegzolen gebeurt met een voetafdruk. Die afdruk legt de vorm van de voet vast in belaste toestand. Dat is nodig omdat de vorm van de voeten verandert bij het belasten van de voet. En het gaat juist om de ondersteuning van de voeten in belaste toestand.   
    Na het meten van uw voetafdruk gaan wij aan de slag met het produceren van de steunzolen. Twee weken later zijn uw steunzolen klaar voor gebruik. Uw adviseur helpt u met het plaatsen van de steunzolen in uw schoenen, controleert of ze goed zitten en vertelt u hoe u het beste aan uw steunzolen kunt wennen. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Wanneer je (weer) recht hebt op nieuwe steunzolen hangt af van je aanvullende zorgverzekering en is dus per zorgverzekering verschillend. Gemiddeld kom je één keer per jaar of één keer per 18 maanden in aanmerking voor nieuwe steunzolen. Bekijk per zorgverzekeraar hoe dat zit met behulp van onze vergoedingenwijzer.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Als u voor het eerst steunzolen aanschaft, is de controle meestal na drie maanden, tenzij u eerder klachten heeft. De afspraak voor de controle maakt u met uw orthopedisch adviseur op het moment dat u uw steunzolen komt ophalen.

    Lees uitgebreid antwoord
  • De garantie op de pasvorm van de steunzolen is 3 maanden. De garantie op het materiaal van de steunzolen is 6 maanden. Buiten de garantietermijn valt: normale slijtage, onzorgvuldig gebruik van de steunzolen en pasvormproblemen als gevolg van veranderingen in de voet die gedurende de garantieperiode zijn ontstaan. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Steunzolen die u bij Livit Ottobock Care heeft laten aanmeten worden voor u persoonlijk op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van uw steunzolen toch van de order afzien? Dan brengen wij de kosten voor uw zolen in rekening. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden op livit.nl onder punt 5.7. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Livit Ottobock Care heeft speciale steunzolen voor tijdens het sporten. Omdat sporten speciale wensen met zich meebrengt, zijn deze steunzolen net even anders dan de gewone steunzolen. De steunzolen zitten comfortabel tijdens het sporten en zijn minder gevoelig voor transpiratie en vuil.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Voor de productie van steunzolen worden verschillende materialen gebruikt. Afhankelijk van je persoonlijke situatie bespreken wij samen met jou wat de mogelijkheden zijn. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Ja, die zijn er. En zeker afhankelijk van de sport die u beoefent, zullen de steunzolen daarop afgestemd worden. Plan een afspraak voor meer informatie. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Uw klachten worden uitvoerig besproken, daarna worden uw voeten nauwkeurig opgemeten. Verder maken we blauwdrukken van uw voeten en bekijken we uw looppatroon.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Bij een 3D geprinte steunzool bepaalt de orthopedisch adviseur op basis van een voetonderzoek en een digitale voetdrukmeting het ontwerp voor de beste zool voor uw voet. Het ontwerp is gebaseerd op uw klachten (of het voorkomen hiervan) en de belasting die tijdens uw dagelijkse werkzaamheden op het lichaam komt te staan. Omdat het ontwerp automatisch door de printer wordt ingelezen en met een nauwkeurigheid van 0.1mm wordt geprint, kan de zool exact volgens ontwerp worden geproduceerd. De dunne vorm en het lichte gewicht van de zool zorgen daarbij voor een perfecte pasvorm, terwijl de zool ook heel veel stevigheid biedt. 3d printen bij Livit Ottobock Care is dus 100% maatwerk.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Je kunt bij de podotherapeut of medisch pedicure terecht voor een instrumentele behandeling, ook wel voetbehandeling genoemd. Met een freestechniek of een scalpel kunnen bijvoorbeeld likdoorns of eelt worden weggehaald. De podotherapeut kijkt vervolgens naar de oorzaken van je voetklachten en kan je adviseren hoe je klachten kunt voorkomen.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Vilttherapie wordt toegepast bij acute voetklachten, zoals ontstekingen, overbelasting en wonden. Vilttherapie kan ook een tijdelijke behandeling zijn voorafgaand aan een permanente oplossing, zoals podotherapeutische steunzolen of een teenspalk. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Bij een voetonderzoek speciaal voor mensen met diabetes maakt de podotherapeut een analyse van je voeten, bespreekt je klachten en geeft je voorlichting over voetverzorging. En stelt, als dat nodig is, een zorgplan op voor je voeten. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • De gemiddelde levertijd van steunzolen is twee weken.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Uw adviseur plant met u een afspraak in om de steunzolen af te halen, het duurt een aantal weken voordat uw zolen klaar zijn. Uiteraard krijgt u dan een duidelijke uitleg over hoe u uw steunzolen het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.

    Lees uitgebreid antwoord
  • U kunt een afspraak maken bij uw huisarts. Die kan u doorverwijzen naar Livit Ottobock Care. Maar u kunt ook een vrijblijvende afspraak op één van onze locaties maken.

    Lees uitgebreid antwoord