Podotherapie

Podotherapie betekent voettherapie. Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten, of klachten die ontstaan door onjuist functioneren van de voeten. Naast pijn- en vermoeidheidsklachten in de voet en enkel zelf, kan een podotherapeut u ook helpen bij knie- en heupklachten of klachten aan de lage rug. Ook bij problemen met de huid en de nagels zoals eelt, likdoorns of ingroeiende nagels kunt u bij een podotherapeut terecht.

Podotherapie bij Livit

Voetexpert: samenwerking tussen Livit en Hermanns Podotherapie

Voetexpert is een samenwerking tussen Livit Orthopedie en Hermanns Podotherapie. Wij hebben onze krachten gebundeld en vanaf heden kunt u voor al uw podotherapeutische voetzorg terecht bij onze Voetexpert-vestigingen: Livit locaties waar wij ook podotherapie en andere specialistische voetkennis aanbieden.

Met Podotherapie Hermanns als partner, kiezen wij voor een professionele partij met ruime ervaring. Het Voetexpert team bestaat uit (sport)-podotherapeuten, podotherapeuten met specialisatie in echografie en diabetes, zolentechnici en administratief personeel. Alle podotherapeuten zijn aangesloten bij de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Paramedici. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in de nieuwste technieken en behandelmethodes (3D-scan, echografie, drukmeetplaat). 

Lees meer over deze unieke samenwerking in onze whitepaper.

Voor welke klachten kan ik terecht bij de podotherapeut?

Een podotherapeut zoekt naar een oplossing voor alle voetgerelateerde klachten en kijkt of klachten aan het bewegingsapparaat zijn ontstaan in de voet(en).

Voor onderstaande klachten kunt u terecht bij een podotherapeut:

  • Standsafwijkingen van de voeten
  • Standsafwijkingen van de tenen of de nagels
  • Pijn- en vermoeidheidsklachten in voeten en enkels
  • Knie-, heup- en rugklachten die zijn ontstaan door een verkeerde voetstand of looppatroon
  • Huid- en nagelproblemen
  • Sportblessures
  • Specifieke behandeling bij diabetes en reuma
  • Specifieke behandeling bij standsafwijkingen bij kinderen

Waaruit bestaat een behandeling?

Een podotherapeut kan met verschillende oplossingen uw klacht behandelen:

Uitgelicht: Podotherapie bij diabetes

Doordat de diabetische voet kwetsbaar is, is het van belang uw voeten regelmatig door een podotherapeut laat onderzoeken. De podotherapeut maakt een risico-inventarisatie van uw voeten, waarbij wordt gekeken naar eventuele drukplekken die een risico vormen op wondjes. Vervolgens zal de podotherapeut de therapiemogelijkheden aan u voorleggen om het risico op het ontstaan van deze wondjes te beperken. Ook stelt de podotherapeut een behandelplan op voor de pedicure.

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Meestal wordt podotherapie voorgeschreven door uw huisarts of specialist. U heeft echter geen verwijzing nodig. Als u denkt dat podotherapie uw klachten kan verhelpen, kunt u zelf contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Wordt podotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van uw vergoeding hangt af van uw polis. Bekijk het vergoedingenoverzicht of informeer rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

 

Afspraak maken met een podotherapeut?

Voor het maken van een afspraak met de podotherapeut verwijzen wij u naar de website van Hermanns Podotherapie, onze VoetExpert-partner. De podotherapeuten werken op Livit- en Hermanns-vestigingen. Voor een compleet overzicht van locaties en afspraak-mogelijkheden, volgt u deze link

Locaties VoetExpert

Meer weten over podotherapie?

Kom meer te weten over podotherapie via de websites van onderstaande organisaties: podotherapie.nl en Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wat wilt u weten over podotherapie? Klik op een onderwerp om direct antwoord te krijgen.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer