Welke schoenen kopen bij voetproblemen?

Niet alle confectieschoenen zijn geschikt bij voetproblemen. Maar wist u dat er comfort confectieschoenen verkrijgbaar zijn die uw voeten wél de juiste ondersteuning bieden? Deze vindt u in gespecialiseerde schoenenwinkels. U kunt hiervoor online zoeken naar ‘comfortschoenen‘ of ‘schoenen voor moeilijke voeten‘ bij u in de buurt. Wat bieden deze schoenenwinkels en waar moet u op letten? Lees er meer over hieronder.

Hoe verschilt het ene schoenenmerk van de ander?

Het ene schoenenmerk besteedt meer aandacht aan de technische aspecten van een schoen dan het andere merk. Voor gezonde voeten en de juiste lichaamshouding moeten schoenen aan belangrijke eisen voldoen, zoals de juiste demping, een goed en uitneembaar voetbed en de juiste pasvorm.

Breedtematen en steunzolen

De maat van een schoen is meer dan enkel de maat in de lengte. Ook in de breedte moet de schoen goed passend zijn om de juiste ondersteuning te bieden. De breedtematen lopen van wijdte A tot W. Daarnaast zijn deze schoenen vaak geschikt voor steunzolen en orthopedische aanpassingen.

Looistoffenallergie

Looistoffen, rubber, lijm of kleurstoffen kunnen een allergische reactie veroorzaken. Allergeenvrije schoenen bevatten geen tot weinig van deze materialen. Daardoor worden allergische reacties sterk teruggedrongen.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer