Algemene vragen

Algemeen

 • U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Een afspraak maken is heel eenvoudig. Via het online afspraakformulier plant u in drie stappen uw afspraak in. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Livit Ottobock Care heeft alle orthopedische expertise onder één dak. Zo weet u zeker dat u de best mogelijke oplossing krijgt. Bewegingsmogelijkheden, levensstijl en persoonlijke wensen zijn daarbij ons uitgangspunt. Altijd. Heeft u een verdere doorverwijzing nodig? Ook dat regelen wij voor u. Wij werken samen met een groot netwerk van specialisten.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Livit Ottobock Care heeft ruim 400 locaties door heel Nederland. Op de pagina Locaties vindt u onze adressen. Er is altijd een locatie bij u in de buurt. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Onze openingstijden kunnen per locatie verschillen. Op de pagina Locaties ziet u bij elke locatie de openingstijden. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • U kunt eenvoudig online uw afspraak verzetten. Klik op Afspraak verzetten en vul het formulier in. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging met uw nieuwe afspraak. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Livit Ottobock Care doet huisbezoeken bij bewoners van instellingen en tehuizen. Ook als u een verwijzing van de arts heeft waarop staat dat u niet in staat bent zelf naar één van onze locaties te komen, komt u in aanmerking voor een huisbezoek. 
  Voldoet u niet aan deze voorwaarden, maar wilt u toch graag dat we bij u thuis komen? Dat is mogelijk. Wij zijn dan wel verplicht u € 50,- voorrijkosten in rekening te brengen. Dit bedrag is helaas niet te declareren bij  zorgverzekering. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Als zorgaanbieder heeft Livit Ottobock Care veel te maken met (vertrouwelijke) klantgegevens. De bescherming van privacy is van essentieel belang voor ons. En met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geven wij u graag inzage in hoe wij de privacy van uw gegevens waarborgen. Wij houden ons aan de AVG en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Ook conformeert Livit Ottobock Care zich aan de Gedragscode Medische Hulpmiddelen . 

  Lees uitgebreid antwoord
 • U maakt via onze Klantenservice een afspraak bij de Livit Ottobock Care Center bij u in de buurt. Onze orthopedisch adviseur bespreekt met u de klachten en oplossingen en meet de voorziening aan. Vervolgens maakt hij met u een pas- of afleverafspraak.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Compressiekousen kunnen verlichting geven bij veel medische indicaties en lichamelijke klachten, zoals bij diabetes, oedeem, spataderen, trombose, vermoeide benen en zwangerschap.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Ja, dat kan. Hiervoor vult u het afspraakformulier telefonisch consult in. Wij staan u graag te woord. 

  Lees uitgebreid antwoord
 • Niet alle confectieschoenen zijn geschikt bij voetproblemen. Maar wist u dat er comfort confectieschoenen verkrijgbaar zijn die uw voeten de juiste ondersteuning bieden? Deze schoenen vind je in gespecialiseerde schoenenwinkels. U kunt hiervoor online zoeken naar ‘comfortschoenen’ of ‘schoenen voor moeilijke voeten’. Wat bieden deze schoenenwinkels en waar moet je op letten? Lees er hier meer over.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Er zijn verschillende orthopedische hulpmiddelen die kunnen helpen bij (pijn)klachten aan de voet, zoals steunzolen, orthopedische schoenen, voet-of teenspalken en prothesen.

  Lees uitgebreid antwoord
 • U kunt een afspraak maken bij uw huisarts. Die kan u doorverwijzen naar Livit Ottobock Care. Maar u kunt ook een vrijblijvende afspraak op één van onze locaties maken.

  Lees uitgebreid antwoord