Knie Enkel Voet Orthese (KEVO)

Extra ondersteuning bij lopen door het stabiliseren van het onderbeen

Een knie enkel voet orthese (KEVO) ondersteunt de spieren in uw onderbeen en bovenbeen, waardoor u makkelijker en veiliger kunt lopen. Tevens ondersteunt en/of corrigeert het de knie. Bij aandoeningen zoals een (gedeeltelijke) verlamming van het been, artrose, cerebrale parese, slijtage aan banden of gewichten kan een knie enkel voet orthese uitkomst bieden doordat de knie enkel voet orthese de spierwerking corrigeert en ondersteunt. Knie enkel voetorthesen bestaan in verschillende uitvoeringen, elk met zijn eigen specifieke functie, materiaal en constructie. Welke orthese bij u past, wordt bepaald door de functie die u nodig heeft en uw persoonlijke wensen. Een knie enkel voet orthese wordt op maat voor u gemaakt. Meer weten over de juiste knie enkel voet orthese voor uw situatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wat krijgt u vergoed? Maak een afspraak

Informatie over de knie enkel voet orthese (KEVO)

Een knie enkel voet orthese, ook wel brace of beenbeugel genoemd, ondersteunt en corrigeert uw spieren en gewrichten, waardoor pijnklachten afnemen. Meestal wordt de knie enkel voet orthese in de schoen gedragen, maar het is ook mogelijk om de orthese aan uw (semi-)orthopedische schoen te bevestigen. De orthese oefent invloed uit op zowel de voet, de enkel en de knie, waardoor geen aparte orthesen nodig heeft, maar alleen de knie enkel voet orthese. De orthese kan in verschillende uitvoeringen en prints gemaakt worden. Welk type knie enkel voet orthese het meest geschikt is voor uw situatie, hangt af van uw medische indicatie en uw persoonlijke omstandigheden.

 

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
1016 beoordelingen

Soorten Knie enkel voet orthesen (KEVO’s)

Knie enkel voet orthesen bestaan uit (1) een deel dat de voet ondersteunt, (2) een deel rond uw onderbeen en (3) bovenbeen en (4) een deel rond de knie. Er zijn veel verschillende uitvoeringen van een knie enkel voet orthese. Uw adviseur bouwt de orthese zo op, dat hij optimaal past.

Sommige typen knie enkel voet orthesen passen in een confectieschoen, andere worden aan uw schoen bevestigd. Soms is er een aangepaste schoen nodig waarin de orthese past. Ook kan de zool van de knie enkel voet orthese zo gemaakt worden dat u er buiten op kunt lopen. Welk type knie enkel voet orthese voor het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie en uw persoonlijke omstandigheden.

Bij welke klachten helpt een knie enkel voet orthese (KEVO)?

Een knie enkel voet orthese kan onder meer helpen bij de volgende klachten of aandoeningen:

 • Artrose (osteoartritis) is een chronische toestand waarbij het kraakbeen in de gewrichten is beschadigd. Het komt het vaakst voor in de rug, handen, knieën en voeten. Artrose begint meestal in één of enkele gewrichten. Het eerste dat u merkt bij artrose is pijn in het gewricht. Deze pijn wordt erger wanneer u het gewricht beweegt en neemt af wanneer u stilzit. Daarnaast voelt het gewricht stijf wanneer u een tijd lang in dezelfde houding heeft gezeten. 
 • Een voetverlamming betekent dat de spieren van de voet niet goed meer werken. Het kan zijn dat ze minder goed werken, maar het kan ook zijn dat de spieren het helemaal niet meer doen. Een verlamming wordt veroorzaakt door het uitvallen van een deel van het zenuwstelsel. Waar de verlamming in het lichaam optreedt, is afhankelijk van welke zenuw er is aangedaan.  
 • Een spastische voet: spasmen is het oncontroleerbaar of onwillekeurig samentrekken van de spieren. Hierdoor is het voor de spieren onmogelijk om zich te ontspannen. 
 • Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen. Die beschadiging ontstaat voor of tijdens de geboorte of in het eerste levensjaar.  Bij neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese (CP) 
 • Er zijn meer dan 600´spierziekten´ (letterlijk: zenuw-spieraandoeningen). De meeste daarvan zijn erfelijk.  
 • Slijtage aan de gewrichten is een aandoening die, veelal door ouderdom, waarbij het gewrichtskraakbeen achteruitgaat en zelfs geheel kan verdwijnen. Dit zorgt voor pijnklachten en stijfheid.

Aanmeten van de knie enkel voet orthese (KEVO)

Knie enkel voet orthese aanmeten stap 1 

Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met een van onze orthopedisch adviseurs. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van uw specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we advies over de vergoeding en leggen we allerlei gegevens vast.

Daarna beoordelen we, samen met uw arts, uw looppatroon en spierspanning. Welke knie enkel voet orthese het beste past bij uw specifieke loopprobleem, bepaalt u samen met uw orthopedisch adviseur.

Heeft u een maatwerk product nodig, dan maken we tijdens deze afspraak uw maten op door middel van een cast, gips of via een scan. Aan de hand van uw maten, maken wij uw knie enkel voet orthese.

Het is belangrijk dat u de schoenen die u wilt gaan dragen met uw orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet.

Bekijk ons schoenadvies om u te helpen bij uw keuze. Als u vragen heeft over welke schoenen geschikt zijn, neem dan contact op met uw adviseur. De aanmeetafspraak duurt ongeveer 30 minuten.

De orthopedisch adviseur maakt meestal een pasafspraak met u over 2 weken.

Knie enkel voet orthese aanmeten stap 2

Tijdens de pas- en afleverafspraak controleren we of uw knie enkel voet orthese goed past en comfortabel zit. We doen de orthese bij u om. Tijdens deze afspraak leggen wij u uit hoe u de orthese moet gebruiken en schoon kunt maken. Ook maken wij een controleafspraak. Eventueel op een technisch spreekuur met uw voorschrijvend arts erbij.

Gebruikshandleiding knie enkel voet orthese (KEVO)

Uw knie enkel voet orthese (KEVO) is een kostbaar product, waar zorgvuldig mee omgegaan dient te worden. Om uw orthese in goede conditie te houden m.b.t. hygiëne volgen hieronder enkele tips voor onderhoud en gebruik.

 • Niet traplopen of ladder beklimmen met volle belasting op de voorvoet.
 • Niet langdurig op de hurken zitten.
 • De orthese niet blootstellen aan extreme hoge of lage temperaturen.
 • Belastende sporten, zoals ver- en hoogspringen, kan de levensduur bekorten.

In het algemeen geldt voor een orthopedisch hulpmiddel een gewenningstijd, dit is per soort voorziening verschillend. Soms is ook een opbouwadvies aan de orde.

Het dragen van een orthese vergt enige aanpassing van uw houding, druk op de huid of correctie van een gewricht of ander lichaamsdeel. Neem hier rustig de tijd voor en overleg met uw orthopedisch adviseur en zo nodig uw voorschrijvend arts wat het beste advies is voor jou.

Aantrekken knie enkel voet orthese

Als het aantrekken stroef verloopt en de voet niet goed in de schoen schuift, dan kan gebruik worden gemaakt van wat talkpoeder. Strooi wat poeder over het voetgedeelte en wrijf dit uit, het aantrekken zal nu gemakkelijker gaan.

Schoenen bij een knie enkel voet orthese

De knie enkel voet orthese is tijdens het aanmeten afgestemd op uw schoeisel, samen vormen zij een zo optimaal mogelijke afstemming op uw behoefte.

 • Indien u het schoeisel vervangt door een ander kan de werking van de knie enkel voet orthese veranderen.
 • Zorg voor een gelijk hoogteverschil tussen de voorvoet en de hiel (hakhoogte).
 • Als bij de schoenen losse inlegzolen aanwezig zijn, dan moet de inlegzool aan de kant van de knie enkel voet orthese uit de schoen worden verwijderd.
 • Als er geen inlegzolen aanwezig zijn, is het verstandig om in de schoen zonder knie enkel voet orthese een inlegzool te gaan dragen (zoals een geurvreter), dit om het hoogteverschil te compenseren.
 • Om een goede hechting van de voet in de schoen te verkrijgen dient de schoen een goede grip op de wreef te hebben, indien deze onvoldoende is kan een wreefband zijn toegevoegd.
 • Schoenen met een vetersluiting geven het beste resultaat. De knie enkel voet orthese alleen dragen in geadviseerde schoenen, i.v.m. de werking en garantie.

Neem bij vragen of problemen omtrent uw schoenen contact op met uw leverancier.

Onderhoud en hygiëne knie enkel voet orthese

Uw orthese is gemaakt van kunststof of carbon en deze kan eenvoudig met wat lauw water en zeep worden schoongemaakt. De sluitband(en) die van kunststof zijn kunt u reinigen net als de orthese. Indien de sluitbanden of de orthese gedeeltelijk uit leer bestaat, kunt u dit het best reinigen met een vochtige doek. Maak de doek niet te vochtig i.v.m. de invloed van vocht op het product. Met een beetje blank ledervet houdt u het leder in een perfecte conditie.

Problemen

Heeft u geen of weinig gevoel in uw onderbeen en / of voet, dan is het aan te raden dat u de voet na het dragen van de knie enkel voet orthese nakijkt op drukplekken, die te zien zijn aan de rode plekken en / of striemen. Neemt u veranderingen waar aan uw knie enkel voet orthese dan dient u direct contact op te nemen met uw adviseur om het probleem op te lossen. Een orthese kan van (combinaties van) verschillende materialen gemaakt zijn.

Wennen aan de knie enkel voet orthese

In het algemeen geldt voor een orthopedisch hulpmiddel een gewenningstijd. Per soort voorziening is deze gewenningstijd verschillend. Neem hiervoor rustig de tijd en laat uw adviseur of arts uitleggen hoe u de draagtijd opbouwt. Controleer tijdens de opbouwfase uw lichaamsdeel op drukplekken. Doe dit 25 minuten na het uitdoen van de orthese. Plekken die dan nog behoorlijk rood zijn, noemen we drukplekken en vaak vindt u die op de kuit, voet of hak. Dit is een heel normaal verschijnsel. Ziet u deze plekken verschijnen, bouw het dragen van uw orthese dan iets langzamer op. Als de drukpunten na 1 tot 2 weken niet zijn verdwenen, maak dan een afspraak met uw orthopedisch adviseur.

Controle knie enkel voet orthese

Door het intensief dragen van uw orthese kan er ongemerkt slijtage optreden. Door slijtage aan bijvoorbeeld de pasvorm, het materiaal of de sluitingen kan de werking van uw hulpmiddel verminderen. Laat uw orthese daarom regelmatig controleren door uw orthopedisch adviseur. Wij nemen contact met u op voor het plannen van deze controle-afspraak. Heeft u last of vragen, bel ons dan gerust.

Garantie knie enkel voet orthese (KEVO)

Uw knie enkel voet orthese voldoet aan de essentiële eisen van de Europese Verordening (EU) 2017/745 betreft medische hulpmiddelen. Op grond van de classificatiecriteria (bijlage VIII) van deze richtlijn, is dit product ingedeeld in risicoklasse I. Livit Ottobock Care heeft voor dit product een conformiteitsverklaring afgegeven en een uniek product nummer (Basic-UDI) toegewezen. De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw op maat gemaakte knie enkel voet orthese is één jaar en gaat in op de datum van aflevering. Als redelijkerwijs aangenomen kan worden dat problemen door anatomische veranderingen zijn/worden veroorzaakt, is de garantieregeling niet van toepassing. Livit Ottobock Care is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van, of het aanbrengen van aanpassingen aan, de door haar geleverde producten door andere dan door Livit Ottobock Care als bevoegd erkende personen. Hiermee vervalt tevens de garantieregeling.

Niet tevreden?

Wij streven naar 100% klanttevredenheid en vragen u om opmerkingen of klachten altijd te melden. Het liefst bij de betreffende Livit Ottobock Care medewerker. Heeft dit onvoldoende resultaat opgeleverd? Dan verwijzen wij u naar onze klachtenprocedure op livit.nl/klachtafhandeling. Wij zoeken zo snel mogelijk naar een passende oplossing voor u.

Wet- en regelgeving

Alle medische hulpmiddelen moeten binnen de Europese Unie (EU) voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR). Om dit aan te tonen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een CE-markering aan het product toe te voegen.
Alleen volledig naar maat gemaakte producten hoeven deze CE-markering niet te hebben.
Voor alle producten van Livit Ottobock Care geldt dat deze voldoen aan de wettelijke eisen van de Medical Device Regulation.

Vergoeding zorgverzekeraar voor braces en orthesen

Vaak worden braces en orthesen uit de basisverzekering vergoed. Dit is wanneer de brace of orthese noodzakelijk is voor het dagelijks functioneren. Orthesen en braces die gebruikt worden voor sport of educatie worden over het algemeen niet vergoed. Dit geldt ook voor braces en orthesen die gebruikt worden tijdens een behandeling (geen vergoeding). Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding voor uw brace of orthese? Check dan de vergoedingenwijzer.

Wat is er nodig bij de aanvraag?

Voor elke orthese of brace geldt dat wij de aanvraag voor dit hulpmiddel vooraf indienen bij uw zorgverzekeraar. Voor de meeste orthesen en braces is vooraf geen toestemming nodig.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Het enige dat we van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen indienen is een voorschrift van uw arts (medisch specialist) met de medische indicatie en het behandeldoel, aangevuld met een zorgplan dat u samen met de Livit adviseur opstelt.

Of u voor vergoeding van uw hulpmiddel in aanmerking komt, is afhankelijk van uw medische indicatie en uw hulpvraag en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Check de vergoedingenwijzer.

Informatie over eigen risico bij braces en orthesen

Ook al wordt uw hulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed, kan het zijn dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2023 is het eigen risico vastgesteld op € 385,-. Dit bedrag is gelijk aan vorig jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Bij sommige verzekeraars kunt u uw eigen risico in termijnen betalen. Of dat in uw geval ook geldt, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Informatie over de eigen bijdrage

Voor sommige hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen, geldt behalve het eigen risico ook een eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt en hoe hoog de bijdrage is. Dit geldt voor hulpmiddelen uit zowel de basisverzekering als uit de aanvullende verzekering.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Contracten Zorgverzekeraars

Livit werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Met de juiste indicatie worden de meeste orthopedische hulpmiddelen geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed. Livit dient de declaratie voor hulpmiddelen die onder de basisvergoeding vallen rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Voorwaarden daarvoor zijn dat wij in het bezit zijn van de gegevens van uw zorgverzekering, uw identiteitsbewijs en een verwijsbrief van uw arts of specialist. Of u voor een vergoeding in aanmerking komt, is dus afhankelijk van uw verwijzing (medische indicatie).

Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding? Check dan de vergoedingenwijzer.

Vind een Livit orthesen en braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 155 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen

 • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

  De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

 • Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten.
  Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen.

  Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten. 

  Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen. Als er wel een binnenschoen is besteld, komt u eerst terug voor een pasafspraak. Dit duurt zo’n vijftien minuten. Eén week daarna wordt een laatste check gedaan en kan uw kind de orthese gaan dragen.

 • U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen. 

  U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen

 • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

 • U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthesevoorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

  U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthese voorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

 • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

  Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

 • Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 
  Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

  Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 

  Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

 • Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

  Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

 • Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar.

  Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar. Deze stuurt u vervolgens een factuur als u uw eigen risico nog niet volledig hebt betaald. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staan de precieze vergoedingen die u ontvangt. Uw adviseur zal u er meer over vertellen tijdens uw afspraak. Vraagt u zelf een orthese (brace, spalk of bandage) aan, zonder verwijzing van uw arts, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

  Meer weten over de vergoeding van een specifieke orthese? Bekijk dan onze vergoedingenwijzer.

 • In sommige situaties wordt een EVO voor de nacht vergoed tegen contracturen. Als dit ook noodzakelijk is, kan Livit Ottobock Care deze zo uitvoeren dat hij geen water opneemt en er een looprubber onder komt.

  In sommige situaties wordt een EVO voor de nacht vergoed tegen contracturen. Als dit ook noodzakelijk is, kan Livit Ottobock Care deze zo uitvoeren dat hij geen water opneemt en er een looprubber onder komt.

Bekijk alle veelgestelde vragen