Veiligheidsschoenen – Werkgever

Veiligheidsschoenen, Steunzolen en Orthopedische aanpassingen. Ook volledig op maat.

Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Wij maken en leveren veiligheidsschoenen en steunzolen, maar wij mogen als erkend bedrijf ook alle (orthopedische) aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van de schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop! Wij vertellen u graag meer over de diverse aanpassingen en onze werkwijze.

Neem contact op met onze B2B Manager

Livit Ottobock Care producten en oplossingen voor veiligheidsschoenen

Het is belangrijk dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken en u bent daar, als werkgever, mede verantwoordelijk voor. Veiligheidsschoenen beschermen uw werknemers gedurende de werkdag en het is belangrijk dat deze comfortabel zijn.

Draagt uw werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen? Dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden. Maar wat veel werkgevers niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen ook aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen. Een gecertificeerde veiligheidsschoen en een steunzool afkomstig van een podotherapeut of orthopedisch bedrijf maken nog niet dat de werkgever per definitie aan de wet voldoet, maar de combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

Livit mag als erkend bedrijf voor vele merken alle orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop!

Livit Ottobock Care levert verschillende producten en oplossingen voor veiligheidsschoenen:

 1. Steunzolen voor veiligheidsschoenen
 2. Aanpassing aan confectie veiligheidsschoen
 3. Volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen

Lees er hieronder meer over.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Kousen
Kousen
10
8,4
1794 beoordelingen

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Wist u dat één op de tien medewerkers gebruik maakt van steunzolen? En wanneer uw werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen draagt, dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden en als geheel gecertificeerd zijn. Door afspraken met leveranciers van veiligheidsschoenen Emma, Atlas, Elten, HKS , Bata, Baltes, Haix, Grisport en Uvex kan Livit Ottobock Care voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.

Aanpassing aan confectie veiligheidsschoen

Een andere mogelijkheid die wij kunnen bieden is een orthopedische aanpassing aan veiligheidsschoenen. De meest voorkomende aanpassingen aan veiligheidsschoenen zijn:

 • Het verhogen van de veiligheidsschoen om beenlengteverschil te compenseren.
 • Het verbeteren van de drukverdeling in de veiligheidsschoen.
 • Het ondersteunen van de afwikkeling.

Orthopedische schoenaanpassingen kunnen wij bij de volgende merken veiligheidsschoenen uitvoeren: Emma, Atlas en Bata.

Volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen

Ook voor de meest complexe maatwerkoplossingen zijn gecertificeerde oplossingen mogelijk. Draagt uw werknemer in het dagelijks leven volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen? Ook hier heeft Livit een gecertificeerde oplossing voor: op maat gemaakte veiligheidsschoenen. In dit geval zou het kunnen dat uw werknemer in aanmerking komt voor een vergoeding via het UWV. Wij helpen dan graag bij het verzorgen van de aanvraag.

Verwijzen – Gebruik de opdrachtbon

Uw werknemer direct verwijzen naar Livit voor veiligheidsschoenen of steunzolen? Geeft u uw werknemer dan een ingevulde opdrachtbon mee.

Geïnteresseerd in onze oplossingen voor steunzolen en veiligheidsschoenen?

Werkt u samen met een PBM-leverancier (leverancier van Persoonlijke Beschermingsmiddelen)?

Livit werkt samen met een groot aantal PBM-leveranciers. Indien uw leverancier in onderstaande lijst voorkomt, raden wij aan om uw aanvraag voor veiligheidsschoenen via hen te laten lopen. Zo houdt u het bij één contactpersoon voor al uw beschermingsmiddelen en bent u evenwel verzekerd van Livit kwaliteit: Intersafe, Van den Boom, Wiltec, Groenendijk, Pascomfort, Lasaulec, PB Protection, Mauritz, Textiel Services Rijnmond, Biesheuvel/Brammer/Safe en Sure, Voskampgroep, BTN, Baanbreker, Van den Ijssel, Vermeer, Vandeputte Safety Experts, Trital , Joop Gardien, Wijngaarden VeiligGoed, All Safety, Isero en Gunters en Meuser.

Werkt u nog niet samen met een PBM-leverancier?

Neem dan contact op met onze Manager Business to Business Carolien van Gelderen op 06 -53 364 373 of per mail veiligheidzakelijk@livit.nl. Zij kan u helpen met uw aanvraag en weet alles over onze orthopedische oplossingen voor veiligheidsschoenen en onze werkwijze.

Veelgestelde vragen

 • Livit Ottobock Care heeft meer dan 400 locaties in het land, kijk op onze locatiezoeker waar je steunzolen aan kunt laten meten.

 • Wanneer een werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen draagt, dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden. Maar wat veel werkgevers en deskundigen (nog) niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen: De combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

  Wanneer een werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen draagt, dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden. Maar wat veel werkgevers en deskundigen (nog) niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen: De combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

  Steunzolen in veiligheidsschoenen

  Livit mag als erkend bedrijf voor vele merken orthopedische steunzolen in veiligheidsschoenen maken, waarbij de certificering geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop.

  Waarom certificeren?

  Bij fysiek belastende beroepen komen vaak verschillende voetklachten voor, waarbij een orthopedische steunzool de oplossing biedt. Eigen steunzolen gaan echter niet zomaar samen met de productveiligheid van veiligheidsschoenen. Wanneer de standaard inlegzool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door een eigen (orthopedische) steunzool, dan vervalt de certificering van de werkschoen en ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico.

  Veiligheidsschoenen – en de meegeleverde zolen – zijn CE-gecertificeerd en moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Een eigen steunzool in de veiligheidsschoen plaatsen kan mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen verstoren. Verder laat een steunzool minder teenruimte over onder een stalen neus. Ook dat gaat ten koste van de beschermende werking. En daarnaast zijn steunzolen vaak niet goed voor de slijtweerstand, de vochtopname en de vochtafgifte.

  Door afspraken met leveranciers van veiligheidsschoenen Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata en Uvex kan Livit Ottobock Care voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.

 • Zorg ervoor dat veiligheids- en werkschoenen correct passen, zorg voor comfort  en denk aan het onderhouden van uw schoenen.

  1) Zorg ervoor dat veiligheids- en werkschoenen correct passen 

  Een goede pasvorm hebben is net zo belangrijk als de juiste schoen voor de werkomgeving kiezen. Slecht passend schoeisel kan leiden tot bunions, Hallux Valgus, likdoorns, eelt en andere voetproblemen. 

  Goed passend schoeisel moet wiebelruimte bij de tenen overlaten en er moet tenminste 1 cm tussen de langste teen en het uiteinde van de schoen zitten. Wanneer de schoen om de voet heen zit, zou men de stalen neus niet moeten kunnen voelen. Het voetbed van de schoen moet goed op de voet passen en de voet stabiliseren bij contact met de grond. 

  Omdat de linker- en rechtervoet misschien niet dezelfde grootte, lengte en breedte hebben, moeten ze beiden worden opgemeten. Het wordt ook aangeraden om periodiek een voetmeting te laten plaatsvinden, om veranderingen in de maat en de vorm van de voeten te kunnen opsporen. 

  2) Zorg voor comfort 

  Ondanks dat iemand de juiste maat draagt, voelen veiligheids- en werkschoenen soms nog steeds ongemakkelijk als ze niet zorgvuldig zijn geselecteerd. Niet alle schoenen passen bij de voeten van de drager. Laat uw werknemer daarom verschillende soorten schoenen uitproberen – zij zijn het immers die ze elke dag zullen dragen. 

  Pasvorm is belangrijk, maar er zijn ook nog comfortfactoren. Veiligheidsschoenen die ‘ademen’ voorkomen dat voeten heet en zweterig worden. Ook het dragen van een binnenzool en goede sokken helpen het draagcomfort te verhogen. Maar pas op! Bij het plaatsen van een eigen (privé)steunzool in de veiligheidsschoen vervalt de certificatie. Steunzolen moeten op maat voor de veiligheidsschoenen worden opgemeten en geplaatst door een erkend leverancier. Met goede comfortabele veiligheidsschoenen is de werknemer beter uitgerust om het werk zo goed mogelijk te doen, dus investeren in de juiste schoenen kan echt een verschil maken voor de werkoutput van uw bedrijf. 

  3) Onderhoud is belangrijk 

  Zorg dat de kwaliteit van de veiligheids- of werkschoenen behouden blijft. Als schoeisel niet regelmatig wordt onderhouden, zal het snel ongeschikt worden, ondanks alle voorgaande voorzorgsmaatregelen. 

  Schoeisel moet regelmatig worden schoongemaakt. Schoenen van glad leer moeten regelmatig worden gepolijst en behandeld, suède schoenen moeten af en toe worden geborsteld en ingespoten met een waterbestendige spray. Zolen moeten worden geborsteld en gewassen om vuil te verwijderen en de schoenen moeten op een koele, droge plaats worden bewaard. Voor meer gedetailleerde reinigingsinstructies kunt u de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant van de door u gekozen veiligheidsschoenen raadplegen. 

  Zodra veiligheidsschoenen versleten zijn en niet meer kunnen worden gerepareerd, is het tijd om ze te vervangen. Er zijn verschillende waarschuwingssignalen die aangeven wanneer schoenen de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, zoals beschadigde tenen, zichtbare beschermende componenten, scheiding van rubberen of PVC-onderdelen, versleten loopprofielen en scheuren in het materiaal. Als u twijfelt of het schoeisel kan doen waar het oorspronkelijk voor bedoeld was, is het tijd om het weg te gooien! 

  Veiligheidsschoenen en steunzolen bij Livit Ottobock Care  

  Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Wij maken en leveren veiligheidsschoenen en steunzolen, maar wij mogen als erkend bedrijf ook alle (orthopedische) aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van de schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop. 

  Naar veiligheidsschoenen bij Livit  

  Meer Lezen? 

  Het belang van goede veiligheidsschoenen leest u hier

  Meer lezen over de verschillende veiligheidsklassen voor werkschoenen en veiligheidsschoenen doet u hier

 • Veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar als orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB) en we kunnen een aanpassing maken in uw confectieveiligheidsschoenen.

 • De veiligheidsschoenen van Emma kunnen worden voorzien van een orthopedische aanpassing

 • Voor onderstaande merken veiligheidsschoenen kunnen steunzolen worden geleverd:
  • Emma
  • Atlas
  • HKS
  • HAIX
  • Grisport
  • Uvex

 • Steunzolen voor in veiligheidsschoenen worden in twee weken geleverd. De levertijd van volledig op maat gemaakte schoenen is ongeveer vier tot acht weken.

 • Uw orthopedisch adviseur bespreekt uw voetklachten en meet uw voeten. U bespreekt gezamenlijk welke oplossing het best bij u past: OSA, OSB of een aanpassing aan uw confectieveiligheidsschoen. Afhankelijk van het type veiligheidsschoen dat u nodig heeft, maakt de adviseur een gipsafdruk en blauwdruk van uw voeten. Ook een voetdrukmeting kan onderdeel uitmaken van de analyse.

 • Livit Ottobock Care levert aangepaste veiligheidsschoenen met waarborging van de certificering. Ook na de aanpassing voldoen uw veiligheidsschoenen aan de eisen conform de Europese norm EN ISO20345:2011.

 • Livit Ottobock Care levert veiligheidsschoenen van de merken Atlas, Emma en HKS.

Bekijk alle veelgestelde vragen