Hoe kan ik sporten met een prothese?

Wielrenner fietst met een protheseOverweeg je na een amputatie (weer) te gaan sporten? Livit geeft je graag vast wat tips:

Begin met een goed advies
Overleg met je orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of je prothese geschikt is voor de sport die jij in gedachten hebt. Een dure sportprothese is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet nodig. Vaak is goed advies en een kleine aanpassing aan je dagelijkse prothese– zoals het monteren van een toeclip om te wielrennen – al voldoende.

Laat je begeleiden
Het kan verstandig zijn om je door een fysiotherapeut te laten begeleiden. Denk aan het samen opstellen van een goed opbouwschema met haalbare doelen en het voorkomen van blessures.

Zorg goed voor je stomp en prothese
Door het sporten ga je zowel je stomp als je prothese meer belasten. Inspecteer en verzorg je stomp goed en neem bij twijfel of klachten direct contact op met je adviseur of arts.
En maak na het sporten je prothese altijd goed schoon en zorg dat je deze regelmatig laat controleren.

Livit begeleidt je graag tijdens het sporten. Bij Livit vinden wij dat iedereen recht heeft op vrij bewegen en sporten. Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van sporters met een prothese, zowel op professioneel als recreatief gebied. Wil je meer weten over wat de sportmogelijkheden met jouw prothese zijn of een second opinion? Neem dan gerust contact met ons op via livit.nl of via onze klantenservice: 088 – 245 2000.

Meer lezen over sporten met een prothese?

Kijk ook naar onze pagina over sporten met een orthopedische voorziening.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer