Rug, romp, heupen

Uw rug geeft het lichaam een rechte houding, beschermt het ruggenmerg en helpt mee de romp te bewegen. De rug bestaat uit vele spieren, wervels, banden en tussenwervelschijven. Maar ook uw buik- en bekkenspieren werken samen met uw rugspieren en houden uw ‘core’ (het centrum van uw lichaam) zo in evenwicht.

Pijn in rug

Drie op de vier mensen krijgen in hun leven rugklachten. Ook bekkenklachten komen vaak voor. De voornaamste zijn lage rugklachten, dus pijn in de onderrug. De oorzaak is meestal overbelasting door een verkeerde houding of manier van bewegen. Rugklachten zijn regelmatig de oorzaak van heup- knie- of enkelklachten. Lees hieronder meer over de verschillende aandoeningen die pijn in de rug en/of romp kunnen veroorzaken:

Hoe Livit helpt

Rugorthesen

Een rugorthese ondersteunt uw rug en romp, of een deel daarvan. Ook kan een rugorthese bescherming bieden.

Rugorthesen

Scoliosebrace

Een scoliosebrace is een kunststof korset die vergroeiing in de rug – scoliose – corrigeert. De brace is bedoeld voor kinderen in de groei. Het doel van een scoliosebrace is vergroeiing in de rug, ook wel de bocht genoemd, te stabiliseren zodat een operatie kan worden voorkomen.

Scoliosebrace

Romporthesen

Als uw romp – het gebied tussen uw schouders en uw heupen – ondersteuning nodig heeft, gecorrigeert of beschermd moet worden, krijgt u een romporthese voorgeschreven.

Romporthesen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer