Wendy maakt prothesen in volledige stilte

Het was even wennen, iemand op de werkvloer die niets kan horen en ook niet verstaanbaar kan praten, maar als je Wendy zo aan het werk ziet tussen haar collega’s is er ogenschijnlijk niets bijzonders aan de hand. Er wordt gewerkt, gekletst, gelachen en Wendy doet gewoon mee. Wendy is doof geboren en werkt alweer vijf jaar in Dordrecht op de productielocatie pro- en orthesen van Livit. Communiceren doet ze vooral door middel van liplezen en veel op te schrijven. En ze heeft een spraakcomputer die gesproken taal omzet in tekst op haar telefoon. Voor belangrijke afspraken komt er een tolk en dan is er nog haar dove collega René met wie ze gebarentaal spreekt. ‘Dat is echt heel fijn, wij hebben veel aan elkaar!’

Hoe is het om als doof persoon tussen horenden te werken?

‘In het begin was het even wat chaotisch en wisten collega’s niet zo goed hoe ze er mee om moesten gaan, maar nu gaat het eigenlijk heel goed. Iedereen is super aardig en ik voel me totaal niet buitengesloten. Tuurlijk is het wel eens ingewikkeld. Bijvoorbeeld als zich een plotselinge situatie voordoet en ik niet direct een tolk kan regelen.

Hoe ga je om met vooroordelen op de werkvloer?

‘Vroeger werd mijn handicap ‘doofstom’ genoemd. En ja, ik ben doof, maar echt niet stom. Dat moet je soms even goed duidelijk maken. Bovendien kan ik heel goed liplezen, dus fluisteren ‘hoor’ ik net zo goed als hardop praten. Hahaha! In mijn vorige werk liep ik daar nog wel eens tegenaan. Bij Livit is het gelukkig anders en hebben we gewoon dikke pret met elkaar. Daarnaast helpt het denk ik ook dat ik veel met horende mensen omga. Ik speel in een ‘gewoon’ voetbalteam en mijn vriendin kan ook gewoon horen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Elke dag is anders en er komen altijd nieuwe dingen voorbij. Producten die we nog nooit gemaakt hebben, een nieuw ontwerp of een gaaf nieuw printje voor een orthese. Ik hou van afwisseling, mezelf ontwikkelen en uitdagen. Dat kan bij Livit.

Ik post ook regelmatig prothesen met gave prints op mijn Insta account. Maar het liefst zou ik in een derde wereldland willen helpen met prothesen maken voor mensen die helemaal niets hebben. Wie weet komt die droom ooit uit.’

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer