Jong zijn en een steunkous dragen

’Door dystrofie (chronische pijnaandoening als gevolg van een operatie, red.) is mijn linkerbeen supergevoelig en pijnlijk. Soms wordt het paars van kleur en geeft het een kloppend gevoel. Ik ben jong en wil normaal zijn, net als mijn vriendinnen. En zeker geen pijn aan mijn been hebben. Sinds ik op een andere school zit, heb ik vrienden die me begrijpen. In het weekend gaan we naar de film of spelen we spelletjes. Superfijn dat ik dat nu kan. Behulpzame buurvrouw

Geen rolstoel meer

Op m’n 7e kreeg ik ACNES (afgeknelde zenuwtakjes in buikwand, red.). Dat is behandeld met pijnbestrijding. Dat hielp op zich wel, maar de behandeling heeft een ontstekingsreactie veroorzaakt. Daardoor heb ik dystrofie opgelopen. De pijn aan m’n been was ondraaglijk en ik belandde in een rolstoel. Tot m’n veertiende, toen mijn buurvrouw, die ook dystrofie heeft, vertelde over de steunkous die ze draagt en waar ze veel baat bij heeft. Ondertussen draag ik mijn kous alweer een paar jaar en kan ik veel meer dan voorheen. Mijn rolstoel heb ik dan ook niet meer nodig. En ben mijn buurvrouw eeuwig dankbaar voor haar geweldige tip! 

Doe maar niet open

Nu ik mijn steunkous draag kan ik soms meedoen met gym, heel rustig, maar toch. Ook help ik de leraar met de gymzaal klaarzetten. Twee keer per week ga ik naar de fysiotherapeut. Ik vertelde hem over de tintelingen in mijn been en dat dat zo’n naar ‘kloppend gevoel’ was. ‘Doe maar niet open’, zei hij toen. Daar hebben we zo om gelachen. Die grap hou ik er nog altijd in als het tintelen weer even heel erg is. Mijn fysiotherapeut raadde me toen ook aan om te gaan zwemmen. Dan ben je gewichtloos en heb ik geen pijn aan mijn been. Tijdens het zwemmen draag ik een aparte steunkous. Bovendien doet het fysiek bewegen me goed. Ik zit beter in mijn vel en ben veel mobieler. Ik ga weer lekker naar buiten en ben zelfs alweer naar Ajax geweest, mijn favoriete voetbalclub. Werken in een winkel

De pijn aan mijn been is soms zo heftig dat ik niet de hele dag naar school kan. Ik slik morfine om de pijn te onderdrukken en er zijn perioden dat ik een aantal maanden thuis ben. Ik volg praktijkonderwijs, richting ‘winkel’. Ik wil alles leren over hoe je met klanten omgaat, hoe een winkel gerund wordt en hoe een kassasysteem werkt. Binnenkort ga ik stage lopen in de winkel waar ik nu al af en toe wat bijverdien op zaterdag. En na mijn opleiding wil ik het liefst in een kledingwinkel werken. Daar durf ik sinds ik mijn steunkous draag weer van te dromen.’ 

Meer weten over steunkousen? Kijk op Livit.nl/steunkousen

 

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

'Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn vingers bewegen, ze bewegen ook echt'

Al mijn hele leven voel ik het bewegen van mijn vingers. Ook nadat mijn hand werd geamputeerd had ik het gevoel dat m’n vingers bewogen. Gelukkig maar, want dat is één van de voorwaarden om de Bebionic - een handprothese die de functie van de originele hand nabootst - te kunnen dragen.

Arie Rommers
Gebruiker van Livit bionische handprothese

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer