'Ik kom voorzichtig weer aan wandelen toe'

Drie maanden na de operatie zou ik weer kunnen sporten. Voor een sportief type als ik is drie maanden niet sporten erg lang. En de realiteit bleek nog weerbarstiger ook. De hallux valgus (scheve grote teen) is verholpen, maar van hardlopen is na zes maanden nog steeds geen sprake. Dankzij de steunzolen kan ik wel weer een andere grote passie doen: wandelen. De eerste tien kilometertocht heb ik al in de benen.

Voelde me net een oude vrouw

Ik voelde me net een oude vrouw als ik opstond. Wanneer ik uit bed stapte, trok er schelle pijn door de hak van m’n voet. Om de pijnlijke voet te ontlasten, paste ik m’n loophouding aan. Dit compensatiegedrag veroorzaakte overbelasting, waardoor de pijn alleen maar toe nam. M’n huisarts raadde aan een podotherapeut te bezoeken. Die constateerde hielspoor en hallux valgus. Om de laatste te verhelpen volgde een operatie. Ik zou binnen drie maanden weer kunnen sporten, maar niets bleek minder waar. Ik bleef last houden. Tot ik een andere podotherapeut tegen het lijf liep. Die heeft één en ander getest met steunzolen en taping. Sindsdien voel ik minder pijn en gaat het stukken beter. Ik kom voorzichtig weer aan wandelen toe.

Twintig kilometer wandelen

Ik ben heel sportief en ga het liefst wandelen of hardlopen. Ik maak flinke wandeltochten, soms van meer dan twintig kilometer. Als ik tegenwoordig wandel, draag ik schoenen die mijn voeten ondersteunen. Ik merk echt verschil. Ze zijn niet altijd even mooi, maar ik heb inmiddels een adresje waar ze ook mooiere exemplaren verkopen. Door de schoenen en de steunzolen gaat wandelen me een stuk beter af. Ik hoop door geduldig te zijn en met de juiste hulp over een half jaartje weer te kunnen hardlopen.

Loop niet door met je klacht

Mijn advies aan mensen die pijntjes voelen en niet weten wat het is: schakel zo snel mogelijk professionele hulp in. Ik haalde de zolen uit m’n schoenen, ging een ander type schoen dragen en bleef flinke stukken wandelen. Dat maakte m’n klacht alleen maar erger. En toen die erger werd, schakelde ik pas hulp in. Achteraf had ik dat anders moeten doen en meteen professionele hulp in moeten schakelen.

Wandelen in Marokko

Als ik aan Marokko denk, zie ik het Atlasgebergte voor me. De groene bossen, de diepe dalen, de mooie zee en de mensen die er wonen. Je kunt er prachtige wandeltochten maken. Ik ga er wel vier tot vijf keer per jaar naartoe om te wandelen. Als ik weer helemaal fit ben, wil ik zo snel mogelijk weer genieten van lange wandeltochten in Marokko.

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer