Unieke productinnovaties

Veel nieuwe producten en toepassingen worden in samenwerking met artsen, specialisten, leveranciers en klanten ontwikkeld. Soms is de aanleiding een praktische uitdaging, soms liggen er mooie verhalen ten grondslag aan onze productinnovaties. Voordat deze breed worden toegepast in onze organisatie en onze klanten bereiken, is een uitgebreid en gedegen proces doorlopen. Zo hebben we de afgelopen jaren een aantal mooie nieuwe producten met unieke eigenschappen gelanceerd. Soms geheel zelfstandig, soms in samenwerking met onze moedermaatschappij Ottobock of een andere leverancier. Benieuwd naar onze productinnovaties?

Verlicht spierspasmen en verbetert mobiliteit

Exopulse Mollii Suit

Exopulse Mollii Suit is het eerste neuromodulatiepak ter wereld. Door een elektrisch signaal aan de spier te sturen, kan de spastische spier vervolgens ontspannen. Het gecombineerde effect van het ontspannen van de verkrampte spier en het activeren van de verzwakte spieren maakt dat je een actiever leven kunnen leiden met minder pijn. Het is een persoonlijk, ondersteunend medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het verlichten van de symptomen van neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese, multiple sclerose, CVA of letsel aan het ruggenmerg.

Lees meer
Stabiliseert de handen van mensen met een tremor

STIL orthese

De STIL orthese is ontwikkeld om tremoren in de arm te onderdrukken. Dit doet hij via speciale dempers. Hiermee worden snellere bewegingen (tremoren) gedempt, maar blijft vrijwillige beweging mogelijk.

Lees meer
3D geprinte dynamische polsbrace

WAQ polsbrace

De Wrist Assist Quinten (WAQ) polsbrace is een dynamische polsbrace die zorgt voor stabiliteit, en vermindering van pijnklachten. De WAQ polsbrace is volledig op maat gemaakt van siliconen en wordt 3D geprint. Deze nieuwe productietechniek maakt het mogelijk om zowel de functionaliteit als het comfort te verbeteren door het lichte gewicht.

Lees meer