STIL orthese

Stabiliseert de handen van mensen met een tremor

De STIL orthese is ontwikkeld om tremoren in de arm te onderdrukken. Dit doet hij via speciale dempers. Hiermee worden snellere bewegingen (tremoren) gedempt, maar blijft vrijwillige beweging mogelijk.

STIL orthese uitproberen

De STIL orthese is een medisch hulpmiddel dat een tremor onderdrukt. Het is de eerste in zijn soort. Dit zijn de eigenschappen:

Kunstmatige gewrichtsdemping 
De orthese bevat speciale dempers die tremor onderdrukken, zonder vrijwillige bewegingen te beperken. Er wordt geen gebruik gemaakt spier- of zenuwstimulatie.

Opladen niet nodig
Onze orthese gebruikt geen elektriciteit en hoeft dus niet te worden opgeladen.

Werkt onmiddellijk 
Na het aantrekken van de orthese zijn de voordelen onmiddellijk merkbaar. U hoeft niet te wachten op de therapeutische effecten.

Lichtgewicht
Met slechts 315 gram merkt u het gewicht nauwelijks wanneer u de orthese draagt.

Draagbaar onder kleding
U kunt de orthese onder losse kleding dragen.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
1002 beoordelingen

Een tremor verwijst naar onvrijwillige, ritmische schokkende of trillende bewegingen van een deel van het lichaam. Het kan optreden in verschillende delen van het lichaam, zoals handen, armen, benen, hoofd of stembanden. Tremoren kunnen variëren in intensiteit (hoe krachtig ze zijn) en in frequentie.

Indicaties

De STIL orthese is bestemd voor gebruikers van 18 jaar of ouder bij wie essentiële tremor is gediagnostiseerd. Of de orthese voor de gebruiker geschikt is moet door een getrainde zorgverlener worden beoordeeld. De orthese moet ook door een getrainde zorgverlener worden geconfigureerd en aangemeten.

Contra-indicaties

Raadpleeg een arts voordat u de orthese gebruikt als: u bloeddonor bent; u in het verleden spier- of peesblessures aan de arm of schouder heeft gehad; u last heeft van huidirritatie, zwelling, roodheid of andere huidaandoeningen heeft; of als u osteoporose of spieratrofie heeft.

Aanmeten van een STIL orthese

Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met een van onze orthopedisch adviseurs. Samen bespreken we uw hulpvraag en doelstellingen. Daar nemen we alle tijd voor. Daarnaast geven we toelichting over de kosten en leggen we allerlei gegevens vast. We vragen aan u om een aantal testen uit te voeren met de arm en hand.

Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de STIL orthese aan. We nemen de maten van uw bovenarm, onderarm en hand en kijken welke maatvoering het beste bij u past. Daarna zullen we de ‘proeforthese’ bij u om doen. U krijgt even de tijd om te wennen aan de orthese en dan vragen wij u om dezelfde testen weer uit te voeren. Zo kunnen wij zien of de STIL orthese effect bij u heeft. U krijgt de uitkomsten van de testen mee naar huis. We evalueren samen met u de inzet en het gebruik van de orthese en aansluitend mag u bepalen of dit hulpmiddel een passende oplossing voor u is. U kunt er dan voor kiezen om het product aan te schaffen. Uw orthopedisch adviseur maakt een nieuwe afleverafspraak met u op een Livit Ottobock Care locatie. Dan krijgt u alle uitleg hoe u het hulpmiddel thuis kan gebruiken en kan onderhouden. Na het leveren plannen we samen met u een telefonische controleafspraak in.