Voetonderzoek bij diabetes

Bij een voetonderzoek speciaal voor mensen met diabetes maakt de podotherapeut een analyse van uw voeten, bespreekt uw klachten en geeft u voorlichting over voetverzorging. En stelt, als dat nodig is, een zorgplan op voor uw voeten.

Waarom is een voetonderzoek belangrijk?

Mensen met diabetes ervaren verminderd gevoel in hun voeten. Hierdoor merken ze niet altijd op wanneer onder de voet drukplekken of wondjes ontstaan. Daarom is het belangrijk dat deze op tijd worden ontdekt, omdat onbehandelde wonden gevoelig zijn voor infecties. Met een voetonderzoek kunt u op tijd voetproblemen of wonden herkennen. En kunnen wonden en zelfs amputaties worden voorkomen door op tijd in te grijpen.

Hoe vaak moeten diabetespatiënten een voetonderzoek doen?

Hoe vaak het verstandig is om een voetonderzoek te laten doen, hangt af van uw Simms-classificatie. Dit is een schaal die aangeeft hoeveel risico u heeft op voetwonden. De Simms-classificatie wordt bepaald door uw huisarts of internist. Ongeacht uw classificatie, is het verstandig één keer per jaar een voetonderzoek te doen.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer