Van welk materiaal worden steunzolen gemaakt?

Voor de productie van steunzolen worden verschillende materialen gebruikt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bespreken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Alcantara

Alcantara wordt voornamelijk gebruikt voor de bovenlaag van de steunzool. Deze stof behelst een combinatie van microvezels en bestaat voor 68% uit polyester en voor 32% uit polyurethaan. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn voelt de stof fluweelzacht aan. De stof is daarnaast slijtvast en makkelijk te reinigen.

E.V.A. in schuimvorm

E.V.A. is een zacht, flexibel maar heel taai, UV- en weerbestendig, schokabsorberend, licht van gewicht en slijtvast materiaal. Alle ideale eigenschappen voor een steunzool.

Kurk

Kurk is een licht materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Belangrijkste eigenschappen zijn: sterk elastisch, antistatisch, geluiddempend en vochtbestendig.

PA12

Livit produceert sinds kort 3D geprinte steunzolen. Deze steunzolen worden met een SLS printer (Selective Laser Sintering) gemaakt. Het materiaal dat daarvoor gebruikt wordt is PA12. Polyamide 12 (nylon 12) is een verbeterd type polyamide met een lage vochtopname en zeer goede chemische resistentie. Het is een thermoplastisch materiaal dat gecertificeerd is voor contact met de huid. Dit certificaat is maar voor zeer weinig 3D printmaterialen afgegeven. De belangrijkste eigenschappen voor steunzolen zijn een lage wrijvingscoëfficiënt die zorgt voor een minimale wrijving en een hoge slijtvastheid.

Voor het afdek van de steunzool wordt gebruik gemaakt van E.V.A., leer en/of alcantara.

cta image

Direct een afspraak maken voor steunzolen?

Met 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt

Maak een afspraak

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer