Fasciitis Plantaris

Wat is fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die veel voorkomt bij sporters. De voetzoolpees die de hak met de voorvoet verbindt geeft klachten op de plek waar deze aanhecht op de hak. Dit geeft meestal pijnklachten in de voetzool rondom de hak en problemen met lopen en staan.

Wat zijn de symptomen van fasciitis plantaris?

De termen hielspoor en fasciitis plantaris worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. In beide gevallen voelt u een stekende, zeurende pijn onder de voet ter hoogte van de hiel, wat soms uitstraalt naar de binnen- of buitenkant van de voet of naar de tenen. Deze pijnklachten worden voornamelijk gevoeld tijdens het opstaan ’s morgens uit bed of na een langere tijd te hebben gezeten. Ook kunnen sommige mensen pijn tijdens lopen of staan ervaren.

Waar er bij hielspoor een verkalking aan het hielbeen groeit wat gediagnosticeerd moet worden aan de hand van een röntgenfoto, is het bij fasciitis plantaris (peesplaatontsteking) het probleem dat de pees die aanhecht aan het hielbeen (calcaneus) geïrriteerd raakt door te grote trekkrachten.

Wat zijn de oorzaken van fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris wordt vaak (mede) veroorzaakt door te korte spieren, vooral in de kuiten en voetzool. Een te korte kuitspier zorgt namelijk voor veel rek op de peesplaat, die overbelast raakt. Ook door langdurig staan, lopen of sporten kunnen de klachten ontstaan.

Hoe kan fasciitis plantaris behandeld worden?

De behandeling van fasciitis plantaris kan uit verschillende onderdelen bestaan. Vaak wordt er begonnen met rust, waarna men verder gaat kijken naar aanpassingen aan schoeisel, het aanmeten van steunzolen, fysiotherapie, een nachtspalk of soms een injectie met corticosteroïden. Er wordt alleen geopereerd bij hevige klachten die niet verdwijnen na een periode van 9 tot 12 maanden behandeling zonder operatie.

Welke producten kunnen helpen bij fasciitis plantaris?

Steunzolen bieden een goed en praktisch alternatief voor de behandeling van fasciitis plantaris, doordat zij de druk van de voeten op de juiste manier verdelen. Maar ook door het dragen van een hielkussen, of een hakverhoger, vermindert u per direct uw pijn aan de hiel en kunt u weer makkelijker bewegen zonder pijn.  Daarnaast hebben velen baat bij het dragen van een correctiekous. Dit is een lange sok met een stuk klittenband die ’s nachts gedragen wordt en rek op de peesplaat uitoefent. Wij verkopen deze kous via onze webshop Blessurewijzer.

Over Livit en Blessurewijzer

Wij zijn Livit Orthopedie, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. Iedereen bij Livit zet zich maximaal in om het leven van onze klanten een stukje beter te maken.

Onze webshop Blessurewijzer.nl biedt de beste (product)oplossingen. Geselecteerd door zeer ervaren revalidatieartsen, orthopeden, orthopedisch adviseurs en fysiotherapeuten en in de praktijk bewezen door een grote groep dragers.

Gratis voetonderzoek bij Livit

Een uitgebreide voetanalyse met deskundig advies van een orthopedisch adviseur bij u in de buurt.

Afspraak maken

Kom langs bij Livit

Onze orthopedisch adviseurs kunnen u verder voorlichten over de orthopedische behandelmogelijkheden voor uw klachten.

cta image

Maak een afspraak met een orthopedisch adviseur

Livit bevindt zich op meer dan 400 locaties in het land, dus er is altijd een locatie bij u in de buurt!

Afspraak maken

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer