Opa en Sophie - een verhaal over hoe om te gaan met een beenamputatie

Kinderboek Opa & Sophie

Het kinderboek Opa en Sophie legt op een hele toegankelijke en positieve manier uit hoe om te gaan met een beenamputatie. Een aanrader voor iedereen die zelf of in zijn directe omgeving te maken krijgt met een amputatie en dit op een begrijpelijke en laagdrempelige manier bespreekbaar wil maken met een (klein)kind.

Het verhaal

Vanaf het moment dat Sophie hoort dat opa een operatie moet ondergaan volgt het boek opa en Sophie. Wanneer ze bij opa op bezoek gaat in het ziekenhuis, ontdekt Sophie een wonderlijke wereld. Opa heeft een ‘hut’ onder zijn dekens en een kastje om zijn bed te bewegen. En wat moet opa nou met al zijn schoenen, nu hij een been mist?

De bedenker

De bedenker van dit boek is Donny Boots die door een ongeluk zijn beide benen verloor en na zijn revalidatie als vrijwilliger aan de slag is gegaan bij een ziekenhuis om mensen met een beenamputatie bij te staan. Hier werd hem door opa’s en oma’s regelmatig de vraag gesteld: ‘Hoe vertel ik het mijn kleinkinderen? Is daar niet iets voor?’ Zijn eigen zoontje was in de periode van zijn ongeluk twee jaar en ook hij liep er tegenaan dat er totaal geen ondersteundende middelen waren om deze grote verandering voor een kind begrijpelijk en behapbaar te maken. Dat moet toch anders kunnen, vond Donny. Hij is aan de slag gegaan, met als resultaat dit prachtige boekje. Geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar die te maken krijgen met ziekte en verlies in de directe omgeving.

 

Opa en Sophie bestellen?

Dit unieke boekje is te bestellen via de website van Opa & Sophie

Bestellen

Over leven met een prothese