Het belang van de juiste werkschoenen

Kunnen veiligheidsschoenen uw werknemers schaden?

Emma veiligheidsschoen

De staat van de voeten werkt door in de algehele gezondheid. Een recent onderzoek heeft vastgesteld dat meer dan 30% van de mensen die veiligheidsschoenen dragen, voet- of gezondheidsproblemen hebben. Juist daarom is het zo belangrijk dat veiligheidsschoenen en werkschoenen zorgvuldig worden gekozen, zowel om de ontwikkeling van gezondheidsproblemen te verminderen als om een ​​negatieve invloed op de productiviteit te voorkomen.

Waarom is veiligheidsschoeisel belangrijk?

Werkschoenen en veiligheidsschoenen houden de werknemers veilig, maar ze kunnen problemen veroorzaken als ze niet met zorg worden geselecteerd.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die lange tijd veiligheidsschoenen dragen, één of meerdere voetproblemen hebben. Ook is er een duidelijk verband tussen (slecht) schoeisel en andere gezondheidsgerelateerde problemen, zoals rugpijn en kniepijn.

De risico’s van slechte veiligheidsschoenen

Hun beroep eist van werknemers dat ze een groot deel van de dag op de been zijn. Sommige voeten brengen zelfs meer tijd door in veiligheidsschoenen dan in privé-schoenen. Voetblessures kunnen snel optreden als er verkeerde veiligheidsschoenen worden gedragen. Schoeisel dat te strak zit, te zwaar is, teveel wrijving geeft, of onvoldoende thermische bescherming biedt, kan de drager op korte termijn ongemak en op lange termijn gezondheidsproblemen geven.

RSI (Repetitive Strain Injury) is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten op de werkplek. Dit wordt meestal veroorzaakt door repetitieve bewegingen of een slechte houding op het werk en het veroorzaakt pijn in het lichaam. Meer dan de helft van de RSI-klachten betreft de handen en voeten. Musculoskeletale aandoeningen zoals fasciitis plantaris, holvoet of platte voeten komen ook vaak voor, waarbij veel gevallen niet gediagnosticeerd worden. Na verloop van tijd kunnen werknemers met deze aandoeningen problemen aan de knieën, heupen, wervelkolom en zelfs de nek ervaren.

Veiligheidsschoenen die een slechte zool- of hielondersteuning bieden, zijn een van de belangrijkste oorzaken van fasciitis plantaris. De pezen, spieren en zenuwen in de voet worden overmatig belast.

Het antwoord op het voorkomen van deze voetgerelateerde gezondheidsproblemen? Zorg voor hoogwaardige veiligheidsschoenen met goede ondersteuning.

Veiligheidsschoenen en steunzolen bij Livit

Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Wij maken en leveren veiligheidsschoenen en steunzolen, maar wij mogen als erkend bedrijf ook alle (orthopedische) aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van de schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop.

Naar veiligheidsschoenen bij Livit

Veiligheidsrisico’s op het werk

Met alle mogelijke veiligheidsrisico’s op de werkplek zijn voeten bijzonder kwetsbaar voor letsel. Vallende voorwerpen, scherpe voorwerpen op de vloer en gladde oppervlakken zijn veel voorkomende situaties waarbij werknemers kans lopen op letsel door uit te glijden, te struikelen of te vallen.

Antislip veiligheidsschoenen kunnen het risico op uitglijden, struikelen en vallen minimaliseren, terwijl geïsoleerde stalen neuslaarzen de drager kunnen beschermen tegen extreme temperaturen en vallende voorwerpen. Alle werkplekken verschillen en daarom zal het vereiste type veiligheidsschoeisel variëren. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke gevaren op uw werkplek en het juiste veiligheidsschoeisel te selecteren om ervoor te zorgen dat uw personeel tegen schade wordt beschermd. Een veiligheidskundige kan u hierbij helpen.

Veiligheidsschoenen moeten geschikt zijn voor het doel dat ze dienen

Er is geen enkel paar veiligheids- of werkschoenen wat perfect is voor elke werkomgeving: elk werkgebied moet afzonderlijk worden benaderd met een risicobeoordeling voor veiligheidsschoenen, zodat het juiste schoeisel wordt gekozen dat is ontworpen om te beschermen tegen de huidige gevaren. Uw PBM-leverancier kan u helpen bij het uitkiezen van de juiste schoenen voor uw werkomgeving. Livit werkt samen met een groot aantal PBM-leveranceirs, leest u meet daarover hier.

Meer Lezen?

Waar u zoal op moet letten bij het aanmeten en passen van veiligheidsschoenen leest u hier.

Meer lezen over de verschillende veiligheidsklassen voor werkschoenen en veiligheidsschoenen doet u hier.

 

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer