Met ingang van 19 maart 2022 zetten de Atletiekunie en Livit Orthopedie zich gezamenlijk in om sporten met een functiebeperking te stimuleren. Hierin richten zij zich op zowel trainers en bestuurders van atletiekclubs, als op de sporters zelf. Door het geven van voorlichting, inspiratie, praktische ondersteuning en begeleiding willen de Atletiekunie en Livit het sporten met een functiebeperking meer onder de aandacht brengen binnen de atletiekclubs, deze toegankelijker te maken, trainers uit te rusten met de juiste kennis. Dit alles met als doel om bij mensen met een fysieke beperking de drempel te verlagen om te gaan sporten en de weg naar een atletiekclub te vinden.

Met de kennis en expertise op het gebied van orthopedische hulpmiddelenzorg en de ervaring die Livit heeft met het ondersteunen van sporters met een orthopedisch hulpmiddel, kan de Atletiekunie haar clubs en trainers voorzien van betere handvaten op het vlak van sporten met een lichamelijke beperking. Door de kennis binnen de clubs te vergroten met daarbij de mogelijkheid om de expertise van Livit waar nodig in te roepen, hopen beide partijen dat sporters met een fysieke beperking de juiste begeleiding krijgen en dat meer mensen met een functiebeperking de weg naar de diverse atletiekclubs zullen vinden.

Op 19 maart werd, tijdens de Dag van de Atletiek op Papendal de samenwerkingsovereenkomst getekend door Sabine Huiskes, commercieel directeur van Livit en Anieke Wierenga, vice voorzitter van de Atletiekunie. Sabine Huiskes: ‘Vrij bewegen en sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, dat is onze missie en daarbij ondersteunen wij dagelijks veel mensen met orthopedische hulpmiddelen en advies. In de Atletiekunie hebben we een sterke partner gevonden om de weg naar lekker sporten voor veel meer mensen met een fysieke beperking vrij te maken’. Ook Anieke Wierenga ziet in deze samenwerking een grote meerwaarde: ‘Door onze krachten met Livit te bundelen op dit vlak, kunnen onze clubs en trainers gebruikmaken van een grote bron aan kennis en ervaring op het gebied van sporten met een orthopedisch hulpmiddel. Dat zal de drempel om hier actief en structureel mee aan de slag te gaan enorm verlagen’.

De samenwerking zal onder andere tot uiting komen in het gezamenlijk organiseren van webinars, voorlichting, inspiratie en events en het geven van advies en het bieden van praktische ondersteuning op maat door het expertiseteam Sport van Livit.

Kijk voor meer informatie op Livit.nl/sporten of atletiekunie/aangepast-sporten

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer