Aanmeten en onderhoud van werkschoenen en veiligheidsschoenen

Zorg ervoor dat veiligheids- en werkschoenen correct passen

Emma veiligheidsschoenEen goede pasvorm hebben is net zo belangrijk als de juiste schoen voor de werkomgeving kiezen. Slecht passend schoeisel kan leiden tot bunions (Hallux Valgus), likdoorns, eelt en andere voetproblemen.

Goed passend schoeisel moet wiebelruimte bij de tenen overlaten en er moet tenminste 1 cm tussen de langste teen en het uiteinde van de schoen zitten. Wanneer de schoen om de voet heen zit, zou men de stalen neus niet moeten kunnen voelen. Het voetbed van de schoen moet goed op de voet passen en de voet stabiliseren bij contact met de grond.

Omdat de linker- en rechtervoet misschien niet dezelfde grootte, lengte en breedte hebben, moeten ze beiden worden opgemeten. Het wordt ook aangeraden om periodiek een voetmeting te laten plaatsvinden, om veranderingen in de maat en de vorm van de voeten te kunnen opsporen.

Zorg voor comfort

Ondanks dat de werknemer de juiste maat draagt, voelen veiligheids- en werkschoenen soms nog steeds ongemakkelijk als ze niet zorgvuldig zijn geselecteerd. Niet alle schoenen passen bij de voeten van de drager. Laat de werknemer daarom verschillende soorten schoenen uitproberen – zij zijn het immers die ze elke dag zullen dragen.

Pasvorm is belangrijk, maar er zijn ook nog comfortfactoren. Veiligheidsschoenen die ‘ademen’ voorkomen dat voeten heet en zweterig worden. Ook het dragen van een binnenzool en goede sokken helpen het draagcomfort te verhogen. Maar pas op! Bij het plaatsen van een eigen (privé)steunzool in de veiligheidsschoen vervalt de certificatie. Steunzolen moeten op maat voor de veiligheidsschoenen worden opgemeten en geplaatst door een erkend leverancier. Met goede comfortabele veiligheidsschoenen is de werknemer beter uitgerust om het werk zo goed mogelijk te doen, dus investeren in de juiste schoenen kan echt een verschil maken voor de werkoutput van uw bedrijf.

Onderhoud is belangrijk

Zorg dat de kwaliteit van de veiligheids- of werkschoenen behouden blijft. Als schoeisel niet regelmatig wordt onderhouden, zal het snel ongeschikt worden, ondanks alle voorgaande voorzorgsmaatregelen.

Schoeisel moet regelmatig worden schoongemaakt. Schoenen van glad leer moeten regelmatig worden gepolijst en behandeld, suède schoenen moeten af en toe worden geborsteld en ingespoten met een waterbestendige spray. Zolen moeten worden geborsteld en gewassen om vuil te verwijderen en de schoenen moeten op een koele, droge plaats worden bewaard. Voor meer gedetailleerde reinigingsinstructies kunt u de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant van de door u gekozen veiligheidsschoenen raadplegen.

Zodra veiligheidsschoenen versleten zijn en niet meer kunnen worden gerepareerd, is het tijd om ze te vervangen. Er zijn verschillende waarschuwingssignalen die aangeven wanneer schoenen de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, zoals beschadigde tenen, zichtbare beschermende componenten, scheiding van rubberen of PVC-onderdelen, versleten loopprofielen en scheuren in het materiaal. Als je twijfelt of het schoeisel kan doen waar het oorspronkelijk voor bedoeld was, is het tijd om het weg te gooien!

Veiligheidsschoenen en steunzolen bij Livit

Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Wij maken en leveren veiligheidsschoenen en steunzolen, maar wij mogen als erkend bedrijf ook alle (orthopedische) aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van de schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop.

Naar veiligheidsschoenen bij Livit

Meer Lezen?

Het belang van goede veiligheidsschoenen leest u hier.

Meer lezen over de verschillende veiligheidsklassen voor werkschoenen en veiligheidsschoenen doet u hier.

 

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer